Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moze imie na U zostaw hodowcy,a ty wymysl jakies inne.Wiekszosc psow ma imiona inne niz w papierach,bo niektore sa albo brzydkie albo dlugie albo bez sensu.Kiedys widzialam w katalogu psa(chyba jamnik) a raczej suczke o imieniu BULKA Z KRUSZONKA

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agacia

właśnie hodowca poprosił mnie abym wymyśliła sama sobie imię i stąd ta dyskusja, a miałam już inne imię.

Ale dzięki Waszym propozycjom mam już dwa imiona które najbardziej przypadły całej rodzinie i reszta należy do mnie.

Jeszcze raz dzięki za wszystkie propozycje i wkrótce przedstawię już na forum mojego pieska.

Pozdrawiam

Posted

Pamiętam, że w książce L. Smyczyńskiego, było zdjęcie buldoga francuskiego, który nazywał się o ile dobrze pamiętam Skrzat Bulgotek Od Ropuchy :lol: :lol: :lol:

To sie nazywa utrafić z nazwą w dziesiątkę :wink: :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Zgadzamsie z Tajra - nazwa musi byc przemyslana, a nie chalnieta bo smieszna - to jest na całe zycie i nie da sie tego zmienic - chyba ze ktos chce nowa hodowle zakladac. Ile razy jest takze jak sie czyta przydomki w katalogu to usmiech sie pojawia na twarzy. Wybaczcie, ale jak dla mnie wiele przydomkow jest okropnych i mi osobiscie byloby wstyd "wypuszczac" szczeniaki z jakas kretynska nazwa :)

Ja szukalam 3 miesiace i wcale mi nie bylo łatwo - przejzałam wszystkie mozliwe dziwne ksiazki i w koncu cos tam wyszlo i mysle ze nei najgorzej.

Nie bede tu przytaczac nazw ktore mnie smiesza, bo to nie wypada, ale Pay mysl i to ostro by pozniej miec nazwe z klasa, a nie od przypadku. Nazwa hodowli moze byc w tej chwili juz w obcym jezyku jaki i moze byc słowotworstwem - nie ma zadnych juz ograniczen - wiec pole do popisu wielkie. No i jeszcze jedno nie wpisuj do propozycji nazwy ktora Ci sie nei podoba lub masz do neij jakie kolwieg zastrzezenia - bo własnie ta wybiora :) nie licz ze ja omina - tak sie zdazyło z moimi znajomymi i maja nazwe ktorej nie chcieli :(bo podali ja w propozycjach.

Posted

a HA I NIE SPIESZ SIE BO TO SIE NIE OPLACA, JESLI CHCESZ antu KRYC W PRZYSZLYM ROKU TO MASZ SPORO CZASU.

a WIESZ ZE MLODE PO TYCH DWUCH PSACH aNTU I aTOSIE BEDA TYLKO I WYLACZNIE RUDE :)

Posted

nazw ze słowe ARCTIC jest w brzydko mowiac pip... wiec po co powtarzac i odnosi sie wrazenie papugowania - ja bym sobie podarowala.

Posted

Moze racja jak już jest dużo z Arcitic to lepjej nie.Lepjej jest być oryginalnym, ale z trafionym pomysłem.

NP. Kaśki WOLF GANG jest niezle , nawet napisałbym "dla mnie bomba"

Brawa dla kaśki :P

Posted
No, np. afganka moich znajomych to "Krytyczna uwaga", a tak na co dzień - po prostu Tinka

"Krytyczna Uwaga" ?

A to dobre ! :D :D :D

Ci hodowcy to mają pomysły

Posted
Ja i Jola jestesmy za tymi dwoma nazwami, a musisz pamietac, ze kobiety maja dobry gust...i wyczucie smaku..wiec... zastanow sie :)

Mocno powiedziane.

No widzisz PaY nie masz już wyjścia. :lol:

Posted

Minuit bardziej do mnie przemawia - jest cos ciekawego w tym słowie, dobrze brzmi i sa dobre skojarzenia i pasuje do husky,

Aluete owszem moze byc ale samo.