agacia Posted May 8, 2003 Posted May 8, 2003 Moze imie na U zostaw hodowcy,a ty wymysl jakies inne.Wiekszosc psow ma imiona inne niz w papierach,bo niektore sa albo brzydkie albo dlugie albo bez sensu.Kiedys widzialam w katalogu psa(chyba jamnik) a raczej suczke o imieniu BULKA Z KRUSZONKA Quote
askaa Posted May 9, 2003 Posted May 9, 2003 Agacia właśnie hodowca poprosił mnie abym wymyśliła sama sobie imię i stąd ta dyskusja, a miałam już inne imię. Ale dzięki Waszym propozycjom mam już dwa imiona które najbardziej przypadły całej rodzinie i reszta należy do mnie. Jeszcze raz dzięki za wszystkie propozycje i wkrótce przedstawię już na forum mojego pieska. Pozdrawiam Quote
basia Posted May 10, 2003 Posted May 10, 2003 A ja kiedyś trafiłam na przydomek " Kurołap z Istebnej" :lol: Quote
Dominika & Herbi Posted May 10, 2003 Posted May 10, 2003 W "przesadniku kynologicznym" są fajne przykłady nazw psów.... np.ZARAZA KRWIOPIJCZE BESTIE Quote
agacia Posted May 10, 2003 Posted May 10, 2003 Niektore imiona i nazwy hodowli faktycznie sa smieszne. Quote
Skanka Posted May 10, 2003 Posted May 10, 2003 No, np. afganka moich znajomych to "Krytyczna uwaga", a tak na co dzień - po prostu Tinka Quote
agacia Posted May 10, 2003 Posted May 10, 2003 Azja ma kolezanke z hodowli "Kretolap z Mikolowa",a kiedys rozbawily mnie haszczaki z przydomkiem "spod czerwonej kokardy" czy cos w tym stylu Quote
Patt Posted May 10, 2003 Posted May 10, 2003 Pamiętam, że w książce L. Smyczyńskiego, było zdjęcie buldoga francuskiego, który nazywał się o ile dobrze pamiętam Skrzat Bulgotek Od Ropuchy :lol: :lol: :lol: To sie nazywa utrafić z nazwą w dziesiątkę :wink: :lol: Quote
Jola Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Zgadzamsie z Tajra - nazwa musi byc przemyslana, a nie chalnieta bo smieszna - to jest na całe zycie i nie da sie tego zmienic - chyba ze ktos chce nowa hodowle zakladac. Ile razy jest takze jak sie czyta przydomki w katalogu to usmiech sie pojawia na twarzy. Wybaczcie, ale jak dla mnie wiele przydomkow jest okropnych i mi osobiscie byloby wstyd "wypuszczac" szczeniaki z jakas kretynska nazwa :) Ja szukalam 3 miesiace i wcale mi nie bylo łatwo - przejzałam wszystkie mozliwe dziwne ksiazki i w koncu cos tam wyszlo i mysle ze nei najgorzej. Nie bede tu przytaczac nazw ktore mnie smiesza, bo to nie wypada, ale Pay mysl i to ostro by pozniej miec nazwe z klasa, a nie od przypadku. Nazwa hodowli moze byc w tej chwili juz w obcym jezyku jaki i moze byc słowotworstwem - nie ma zadnych juz ograniczen - wiec pole do popisu wielkie. No i jeszcze jedno nie wpisuj do propozycji nazwy ktora Ci sie nei podoba lub masz do neij jakie kolwieg zastrzezenia - bo własnie ta wybiora :) nie licz ze ja omina - tak sie zdazyło z moimi znajomymi i maja nazwe ktorej nie chcieli :(bo podali ja w propozycjach. Quote
Jola Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 a HA I NIE SPIESZ SIE BO TO SIE NIE OPLACA, JESLI CHCESZ antu KRYC W PRZYSZLYM ROKU TO MASZ SPORO CZASU. a WIESZ ZE MLODE PO TYCH DWUCH PSACH aNTU I aTOSIE BEDA TYLKO I WYLACZNIE RUDE :) Quote
iceangel4444 Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Skoro "Arktyczne niebo " juz jest to może coś podobnego- "ARCTIC DEEP" Jakos sie uparlem na ta arktyke. Quote
Jola Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 nazw ze słowe ARCTIC jest w brzydko mowiac pip... wiec po co powtarzac i odnosi sie wrazenie papugowania - ja bym sobie podarowala. Quote
Kaśka Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 A może WOLF GANG, ale starasznie brakuje mi tu jeszcze Amadeusz Mozart :lol: Quote
iceangel4444 Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 Moze racja jak już jest dużo z Arcitic to lepjej nie.Lepjej jest być oryginalnym, ale z trafionym pomysłem. NP. Kaśki WOLF GANG jest niezle , nawet napisałbym "dla mnie bomba" Brawa dla kaśki :P Quote
agacia Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 SUPER STAR tak mi przyszlo do glowy. Wiem,wiem nie podoba wam sie. :( Quote
Jola Posted May 25, 2003 Posted May 25, 2003 te dwie propozycje Metrosa sa w porzdku - ja jestem za wlasnie takimi Quote
Johny Posted May 25, 2003 Posted May 25, 2003 No, np. afganka moich znajomych to "Krytyczna uwaga", a tak na co dzień - po prostu Tinka "Krytyczna Uwaga" ? A to dobre ! :D :D :D Ci hodowcy to mają pomysły Quote
iceangel4444 Posted May 25, 2003 Posted May 25, 2003 Ja i Jola jestesmy za tymi dwoma nazwami, a musisz pamietac, ze kobiety maja dobry gust...i wyczucie smaku..wiec... zastanow sie :) Mocno powiedziane. No widzisz PaY nie masz już wyjścia. :lol: Quote
Jola Posted May 25, 2003 Posted May 25, 2003 Minuit bardziej do mnie przemawia - jest cos ciekawego w tym słowie, dobrze brzmi i sa dobre skojarzenia i pasuje do husky, Aluete owszem moze byc ale samo. Quote
karelek Posted May 25, 2003 Posted May 25, 2003 metros, masz ciekawe pomysly,moze mi doradzisz jakis przydomek dla mojej suni :roll: PaaYook Minuit dobre, dobre Quote
Recommended Posts