truskawa144 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [LEFT]Żebyście potem nie wiedzieli jak coś "zniknie". Mój pudelek tymczasowy z gipsem wazy 5 kg. Więc pewnie ta suczka mniej więcej tyle. Czytałam,że pudel powinien ważyć 7-8 kg ale to chyba taki wypieszczony w domu a nie w schronisku. [/LEFT] Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 tak mi sie przypomnialo, ze moj wujek mowil ze chcieliby wziasc pieska ze schroniska. To bylo w sumie takie "gadanie" bo my mamy pieska i super i oni tez by chcieli, nic pewnego. A domek bylby wspanialy GWARANTUJE! Maja dwa koty, traktuja jak dzieci (wypieszczone takie:razz:). Tylko tam bylo jeszcze "ale" - jak zrobia ogrodzenie, bo dopiero skonczyli budowe i sie przeprowadzili. Porozmawiam z nimi w weekend. Mozeby wzieli jednego z pudelkow. Jest to Panstwo na emeryturze, poswiecaliby caly czas dla pieskowi. ps. z tym ogrodzeniem, zeby nie bylo niedomowien. PIESEK DO DOMU, tylko wujek ma problemy z kregoslupem, wiec jakby nie mial sily na spacerki to by wypuscil pieska do ogrodu, zeby sobie pobiegał, poza tym mieszkaja kolo drogi Quote
AguśSosnowiec Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 I jak sie czuje malutka? Wiecie cos? A wiecie moze jak reaguje na inne psy, koty? Trzymaj sie malenstwo:placz: Quote
AguśSosnowiec Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Czy ja dobrze rozumiem- potzeba kogoś kto ja przetrzyma do 26go- bo od 26go moze ja juz wziac ktos na DT tak? Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 to jesli wezmą pudelke - mogą teraz wyprowadzac na smyczy rozwijanej, jutro moge zabrac ją wykąpać i zamkne w pokoju i moze pojechac gdzieś.... i lepiej szybko zanim mój TŻ sie zorientuje ze w mieszkaniu jest JESZCZE JEDEN psiak :P oczywiscie jesli mała jeszcze jest ... Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 florida_blue, tez pomyslalam o tej smyczy! bede probowac ich przekonac w weekend! "i lepiej szybko zanim mój TŻ sie zorientuje ze w mieszkaniu jest JESZCZE JEDEN psiak" - bedzie tajna misja "pudelek" Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Samantha napisał(a):florida_blue, tez pomyslalam o tej smyczy! bede probowac ich przekonac w weekend! "i lepiej szybko zanim mój TŻ sie zorientuje ze w mieszkaniu jest JESZCZE JEDEN psiak" - bedzie tajna misja "pudelek" akurat pudelków to mój TZ chyba najbardziej nie lubi .....:roll: Quote
AguśSosnowiec Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Ekhm czy ktos tu zauwaza moje posty? ;) Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 florida_blue napisał(a):akurat pudelków to mój TZ chyba najbardziej nie lubi .....:roll: jakby zauwazyl to powiesz, ze to nie pudel tylko owca :eviltong: Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 AguśSosnowiec, z tego co sie orientuje to malo co wiemy o charakterze pudliczki, no i ma tymczas od 26. Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Aguś - doczytałam , po 26 mamy tymczas, bardzo ciezki bedzie ale da się ją wcisnąć.... ale ona moze nie doczekac do 26, ja nie dzwniłam do schroniska i nie pytałam co sie z nią dzieje... bo nie wiem co powiedzieć - jesli bedzie DT dla niej -zabieram psa i tą jedną noc jakoś z nią wytrzymam. na śląsk transport mamy. ewentualnie tak do 100 km w każdą strone też mozemy miec ... Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 florida_blue, moze zmien tytul ze potrzeba tymczasu do 26! na 10dni moze ktos sie zlituje! Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Samantha napisał(a):AguśSosnowiec, z tego co sie orientuje to malo co wiemy o charakterze pudliczki, no i ma tymczas od 26. NIC nie wiemy - oprócz tego, że ma depresje.... Quote
truskawa144 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='florida_blue']Aguś - doczytałam , po 26 mamy tymczas, bardzo ciezki bedzie ale da się ją wcisnąć.... ale ona moze nie doczekac do 26, ja nie dzwniłam do schroniska i nie pytałam co sie z nią dzieje... bo nie wiem co powiedzieć - jesli bedzie DT dla niej -zabieram psa i tą jedną noc jakoś z nią wytrzymam. na śląsk transport mamy. ewentualnie tak do 100 km w każdą strone też mozemy miec ... Florida a nie macie może transportu do Mielca,Łodzi albo Kielc na piątek? Możemy pokryć koszty jeśli nie będzie wyjścia. Znajdź mi transport to ja wezme pudla do 26. Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 florida_blue napisał(a):NIC nie wiemy - oprócz tego, że ma depresje.... nie dziwie sie jej :-( Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 truskawa144 napisał(a):Florida a nie macie może transportu do Mielca,Łodzi albo Kielc na piątek? Możemy pokryć koszty jeśli nie będzie wyjścia. Znajdź mi transport to ja wezme pudla do 26. na śląsk to prawie codziennie , łodz ... renata jedzie do Warszawy w piątek, to przez łodz - może wystawic cos za okno pociągu - reszta nie wchodzi chyba w gre, ale zapytam - bo ten transport do 100 km zaoferowała t pani która do mnie dzwonila, żebyśmy się zajęly pudliczką bo ona ją widziała, ale zabrać nie moze... to ona nas tak nakreciła na ratowanie małej . co tam masz do zawiezienia do Kielc ??? ja zapytam .... Quote
truskawa144 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Kielce,Łódź lub Mielec. Jeden i ten sam pies tylko są różne opcje odbioru. Mamy taką suczkę w schronisku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106606 Jak nie pojedzie w piątek to potem trzeba szukać do Janowa Lubelskiego albo Lublina. Suczka jest mega wystraszona,jedzie na DT. Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 to ja zapytam ... a czy ona mogłaby jechac w transporterze??? Albo ktoś musi jechać z nią i jej pilnować - to pierwszy warunek... a drugi jest taki, zeby nasz awaryjny transport się zgodził :) to ja jutro zapytam... transport zwylke ma czas po południu - no zobaczymy............ Quote
truskawa144 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [LEFT]Mogę jechać,chyba,że ten ktoś nie wraca potem do Częstochowy. Ten transport MUSI być koniecznie na TEN piątek. A czy to będzie Łódz czy Mielec czy Kielce to już obojętne,chociaż najlepszy byłby Mielec. Odległość wszędzie mniej więcej taka sama. Czy Twój "awaryjny transport" to ten sam z którym jechałyśmy do Opola z rudym Pimpkiem?:evil_lol: Aha,ja muszę wiedzieć jutro do 15.00 bo jutro tylko mogę suczkę zabrać ze schroniska,w piątek nie dam rady. No chyba,że zostanie zabrana po drodze do Mielca,Łodzi lub Kielc zamiast jutro. [/LEFT] Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 truskawa144 widze, ze rasa sie spodobala i bedziesz zapudlowana:p a i rudej zycze szczerokiej drogi! jak narazie moge wspierac tylko duchowo :oops: no i finansowo, ale to w nastepnym tygodniu Quote
truskawa144 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [LEFT]Oj nie nie. Akurat pudelki to nie "moja" rasa. Ale skoro tak wyszło że do mnie trafił to muszę pomóc. A z Floridą robię interes:evil_lol: Znajdzie mi transport biorę pudla do 26.04:evil_lol: [/LEFT] Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 jeszcze dobierzemy jakichs innych pudli i załozymy pudlowy watek :P transport nie ten sam :) tamten chyba wymiękł biedaczek... chyba mu za bardzo dopiekłysmy. Ciekawe czy juz wywietrzył auto z Pimpka :P napisze ci eska czy uda sie załatwic coś... tak jak mówiłam, jesli juz to na popołudnie. jak bede miała potwierdzenie to zabiore czarną do domu... a ty nie musisz jechac jesli zorganizujemy dla małej jakieś pudło - transporter. Nie ma mozliwosci zeby pani jechała z biegającym luzem po samochodzi. Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 a tam odrazu nie! pomysl o korzysciach, ile wełny bedzie na nastepna zime:razz: a co ciemne interesy na dogo??? dobra... nic nie widzialam, nic nie slyszalam... :diabloti: Quote
truskawa144 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [LEFT]Ok,Florida więc czekam na (dobre) wieści. Pewnie,że pies luzem nie będzie latał. Coś się wymyśli. Po południu chyba będzie dobrze bo pewnie Murka będzie po południu jechała (to przy opcji Mielec,Kielce) Ale Łódź to nie wiem o której. Zapytam Murki. Ciemne interesy:evil_lol: Bo ciemny pudel:lol: Wełny to ja mam dużo i bez pudla:eviltong: Wiesz ile jest wełny z 10 kotów i psa?:diabloti: Tymaczasowiczów nie liczę bo tylko w tym roku się przewinęło z 15 sztuk. [/LEFT] Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 to mozesz na kg sprzedawac wełne, ale wiesz taka z pudla to jak owcza! oj ciemne interesy, to oczywiscie na psy sie zwala:razz: , naprawde niezdziwie sie jak za X lat nakreca nowy serial "Skorumpowani psiarze" w roli glownej pudelki! i wszystko wyjdzie na jaw:evil_lol: Quote
Recommended Posts