Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani dzwoniła do Renaty, dzisiaj do mnie... w schronisku na kwarantannie jest pudelka mini, czarna (albo grafitowa) ogolona... Trafiła tam ok tydzien temu, odmawia jedzenia, nie rusza sie i TĘSKNI... Jej pan, jakiś starszy dziadziuś umarł i suczka została sama. Jak to zwykle bywa okazała się zbyt dużym kłopotem, dla rodziny, sąsiadów...Policja przywiozła psinkę do schroniska. Renata powiedziała, że zabierze ją po 26... a ona napewno nie dożyje ... Myslę, że bedziemy mogli ją jakoś wydłubać z tej kwarantanny - liczy się KAŻDY dzien

edit 27.04

wiecie co ... nie spodziewałam sie !!!!

Renata juz wróciła i ... przyjechała do niej pudelka !!!!!!!!! ta pani powiedziała mi że ma dla niej domek, zeby jej nie zabierać i nie przerzucac tak z domu do domu tylko że już ktoś ją bierze.... I przywiozła ją wczoraj do Renaty !!!!!!!!!!!!!! Mamy do wzięcia tyle innych psiaków, jest ratlerek dziadziuś, jest szczenie 2,5 mies z połamaną szczęką - totalnie dzikie - wydłubane z nory na polu... i pudelki już nie braliśmy pod uwagę... MASAKRA....

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie (skoro mamy pakiet) to się podepnę,mój pudel tymczasowy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109410
Zaraz ten wątek "zareklamuje" na wątku mojego tymczasowego pudla.
2 wątki,2 razy więcej odwiedzających - większa szansa na DT/DS.
Przynajmniej taką mam nadzieję.

Samantha - Skoro jest w Częstochowskim schronisku to niestety jest w boksie. Do tego psy w tym schronisku mają dosyć kiepskie warunki,niestety. Więc czym szybciej uda się ją wyciągnąć tym lepiej dla niej.

Posted

[quote name='florida_blue']
Pani dzwoniła do Renaty, dzisiaj do mnie... w schronisku na kwarantannie jest pudelka mini, czarna (albo grafitowa) ogolona... Trafiła tam ok tydzien temu, odmawia jedzenia, nie rusza sie i TĘSKNI... Jej pan, jakiś starszy dziadziuś umarł i suczka została sama. Jak to zwykle bywa okazała się zbyt dużym kłopotem, dla rodziny, sąsiadów...Policja przywiozła psinkę do schroniska. Renata powiedziała, że zabierze ją po 26... a ona napewno nie dożyje ... Myslę, że bedziemy mogli ją jakoś wydłubać z tej kwarantanny - liczy się KAŻDY dzien

jak zawsze-cholera by wzięła rodzina-egoiści-z chałupy wynieśc co się da i spadkiem podzielic i dobrze sprzedac mieskzanie po zmarły-co tam pies!

to ważne-ona umrze-bez pilnej pomocy-to silna depresja!:shake:

Posted

[quote name='oktawia6']jak zawsze-cholera by wzięła rodzina-egoiści-z chałupy wynieśc co się da i spadkiem podzielic i dobrze sprzedac mieskzanie po zmarły-co tam pies!

to ważne-ona umrze-bez pilnej pomocy-to silna depresja!:shake:

silna depresja + zimne noce, przeciez moj pudel w zimnie z domu niechce wychodzic (nawet w ubranku) bo dla niego jest za zimno to co dopiero ta sunia jezeli z lozka wyladowala w budzie do tego OGOLONA!

Posted

Samantha napisał(a):
Ale chyba nie jest w boksie???? przeciez zamarznie w nocy biedactwo!:-(

oczywiscie ze jest w boksie - wykafelkowany boks obserwacji, bez słomy i szmatek do lezenia, jest buda. duża buda.

Posted

florida_blue masz racje zalezy jakie to mini

a z wygladem, to przeciez doprowadzi sie ją do porzadku.

a nie pomyslalam wczesniej, ze im chyba chodzilo o mlodego pieska :-(

Posted

tamb napisał(a):
Czy po 26 kwietnia ktoś na 100% ją weźmie?

jesli psina jeszcze bedzie - tak ...
prawde mówiąc ja jej nie widziałam, pamiętam coś skulonego, tak kątem oka... zdjec nie robiłam , bo nie wiedziałam ze taka jest sytuacja mamy nie robić kwarantannie .... (szczerze mówiąc nie wiem dlaczego)