florida_blue Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Pani dzwoniła do Renaty, dzisiaj do mnie... w schronisku na kwarantannie jest pudelka mini, czarna (albo grafitowa) ogolona... Trafiła tam ok tydzien temu, odmawia jedzenia, nie rusza sie i TĘSKNI... Jej pan, jakiś starszy dziadziuś umarł i suczka została sama. Jak to zwykle bywa okazała się zbyt dużym kłopotem, dla rodziny, sąsiadów...Policja przywiozła psinkę do schroniska. Renata powiedziała, że zabierze ją po 26... a ona napewno nie dożyje ... Myslę, że bedziemy mogli ją jakoś wydłubać z tej kwarantanny - liczy się KAŻDY dzien edit 27.04 wiecie co ... nie spodziewałam sie !!!! Renata juz wróciła i ... przyjechała do niej pudelka !!!!!!!!! ta pani powiedziała mi że ma dla niej domek, zeby jej nie zabierać i nie przerzucac tak z domu do domu tylko że już ktoś ją bierze.... I przywiozła ją wczoraj do Renaty !!!!!!!!!!!!!! Mamy do wzięcia tyle innych psiaków, jest ratlerek dziadziuś, jest szczenie 2,5 mies z połamaną szczęką - totalnie dzikie - wydłubane z nory na polu... i pudelki już nie braliśmy pod uwagę... MASAKRA.... Quote
truskawa144 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Jejku to chyba jakś inwazja pudli-staruszków w Częstochowie:-( U mnie na tymczasie pudel u Was w schronisku pudel. Powodzenia! Quote
florida_blue Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 oj tak - w razie czego moze być do adopcji pakiet pudli - truskawa ma białego a ja czarnego :) Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Ale chyba nie jest w boksie???? przeciez zamarznie w nocy biedactwo!:-( Quote
truskawa144 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 W takim razie (skoro mamy pakiet) to się podepnę,mój pudel tymczasowy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109410 Zaraz ten wątek "zareklamuje" na wątku mojego tymczasowego pudla. 2 wątki,2 razy więcej odwiedzających - większa szansa na DT/DS. Przynajmniej taką mam nadzieję. Samantha - Skoro jest w Częstochowskim schronisku to niestety jest w boksie. Do tego psy w tym schronisku mają dosyć kiepskie warunki,niestety. Więc czym szybciej uda się ją wyciągnąć tym lepiej dla niej. Quote
oktawia6 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='florida_blue'] Pani dzwoniła do Renaty, dzisiaj do mnie... w schronisku na kwarantannie jest pudelka mini, czarna (albo grafitowa) ogolona... Trafiła tam ok tydzien temu, odmawia jedzenia, nie rusza sie i TĘSKNI... Jej pan, jakiś starszy dziadziuś umarł i suczka została sama. Jak to zwykle bywa okazała się zbyt dużym kłopotem, dla rodziny, sąsiadów...Policja przywiozła psinkę do schroniska. Renata powiedziała, że zabierze ją po 26... a ona napewno nie dożyje ... Myslę, że bedziemy mogli ją jakoś wydłubać z tej kwarantanny - liczy się KAŻDY dzien jak zawsze-cholera by wzięła rodzina-egoiści-z chałupy wynieśc co się da i spadkiem podzielic i dobrze sprzedac mieskzanie po zmarły-co tam pies! to ważne-ona umrze-bez pilnej pomocy-to silna depresja!:shake: Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='oktawia6']jak zawsze-cholera by wzięła rodzina-egoiści-z chałupy wynieśc co się da i spadkiem podzielic i dobrze sprzedac mieskzanie po zmarły-co tam pies! to ważne-ona umrze-bez pilnej pomocy-to silna depresja!:shake: silna depresja + zimne noce, przeciez moj pudel w zimnie z domu niechce wychodzic (nawet w ubranku) bo dla niego jest za zimno to co dopiero ta sunia jezeli z lozka wyladowala w budzie do tego OGOLONA! Quote
Magdziak Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 o matko :placz:, kurcze nie mogę nic na razie wziąć do siebie.. podnoszę, może ktoś może pomóc.. Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Samantha napisał(a):Ale chyba nie jest w boksie???? przeciez zamarznie w nocy biedactwo!:-( oczywiscie ze jest w boksie - wykafelkowany boks obserwacji, bez słomy i szmatek do lezenia, jest buda. duża buda. Quote
AguśSosnowiec Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 :placz: Trzymaj się maleńka.. :placz: Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 nie mam zdjec - dopiero w sobote zrobie jesli jeszcze bedzie .... kurcze no... mini, czarna, skurczona, mała, ostrzyzona na łyso... no i pudelka ... Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 nie wiem chyba od sasiadów - moze ktos wiedział ile ma sunia? Quote
malagos Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Nikt sie nie zlituje?? Przeciez ona nie wytrzyma tam długo :shake: Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 a na Krakowskim watku ktos chyba chcial malego pieska do 5kg. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32052&page=507 Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 kurcze :( ja nie wiem ile takie pudlę może ważyc... i jeszcze na dodatek mało atrakcyjne ... Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 florida_blue masz racje zalezy jakie to mini a z wygladem, to przeciez doprowadzi sie ją do porzadku. a nie pomyslalam wczesniej, ze im chyba chodzilo o mlodego pieska :-( Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Samantha, nic nie szkodzi podesłać kandydaturę :) Quote
Samantha Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 jak sie wstawi zdjecia to pojdzie cos lepiej. Tylko, zeby jak najszybcjej znalazla DT lub DS Quote
florida_blue Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 tamb napisał(a):Czy po 26 kwietnia ktoś na 100% ją weźmie? jesli psina jeszcze bedzie - tak ... prawde mówiąc ja jej nie widziałam, pamiętam coś skulonego, tak kątem oka... zdjec nie robiłam , bo nie wiedziałam ze taka jest sytuacja mamy nie robić kwarantannie .... (szczerze mówiąc nie wiem dlaczego) Quote
Recommended Posts