klaudia&Manta Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 święte słowa 8) Ja ostatnio odchudzałam Mantę , wyglada teraz jak wygląda (wg. mnie jest ok.:-) ) Ale moja mama np. twierdzi że jest za chyda , że głodzę psa itp :lol:"bo staffik powinien być nalany" O nie! :lol:Staffik powinien być umięśniony a nie "nalany" , i tego będę się trzymać ! :D Chicałabym tu dodać , że napawdę bylam pod wielkim wrażeniem jak zobaczyłam Ravę - super schudła ! Super że w końcu ktoś zwrócił na to uwagę ;-) Quote
strumyk Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Eventing Star']gdzie wcięcie? Gdzie mięśnie? Ciekawa jestem który z nich mieści się w wagowym wzorcu 17kg...:shake: No coz ... Moj sie nie miesci, ma prawie 19 kg (dzis wazony), przyznaje sie bez bicia, ale wciecie i miesnie jak najbardziej ma i nie wyobrazam go sobie we wzorcowej wadze 17 kg :evil_lol: Quote
Harpagon Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Oj racja , racja :oops: , nasz Aspen na niektórych fotkach też wygląda jak spaślaczysko a w rzeczywistości jest to b.mocny piesio a tłuszczku ni grama ;) www.harpagon.com.pl Quote
Harpagon Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Oj wreszcie mam chwilkę ;) to pogratuluję WSZYSTKIM :multi: A tu kilka fotek od nas , też jakość nie ciekawa ... I mam tylko Aspena :oops: jeszcze coś znajomi robili to wkrótce dorzucę ;) ASPEN Staff Star www.harpagon.com.pl Quote
klaudia&Manta Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 strumyk napisał(a):No coz ... Moj sie nie miesci, ma prawie 19 kg (dzis wazony), przyznaje sie bez bicia, ale wciecie i miesnie jak najbardziej ma i nie wyobrazam go sobie we wzorcowej wadze 17 kg :evil_lol: Pod takim kątem patrzeć , to Manta jak dorośnie też pewnie nie będze mieścić się w wadze wg. wzorca :roll: Teraz już wazy coś ok. 14-15 kg. a ma 10 mies., i też mięśnie widać :razz: Ale nie wygląda jak niektóre psy , które widziałam w opolu , bo one to wyglądały jakby w ciąży były , mimo iż niektóre to samce :diabloti: Quote
lukann Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Klaudia ona za młoda na odchudzanie :mad::mad: daj jej choć rok skończyć!! Quote
Eventing Star Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Żeby nie było, że się czepiam... Ja też mam za uszami, na pierwszej wystawie w Bristolu sędzia powiedział, że Rudy za gruby! Jak dla mnie wyglądał OK, ale rzeczywiście jak na 11 miesięcznego staffika był zanadto wyrośnięty i miał nalane boczki. Pańskie oko tuczy (nie tylko konie)... Sędzia zapytał ile on waży, bo jak na jego oko to ma 20 kg (pomylił się tylko troszkę, Rudolf ważył więcej :evil_lol: LOL). I zaczęło się odchudzanie i trening. Jedzonko raz dziennie i to połowa porcji, 1,5 godziny spaceru (Rudolf kłusem) oraz normalne szaleństwa minimum godzina po pastwisku. Cel został osiągnęty, bo nie mam zamiaru sobie narobić wstydu na wyatwach rangi championship i eliminacjach do Crufts. Dopiero po obejrzeniu własnego psa z innymi stwierdziliśmy, że bez kitu jest z niego baryła. Zresztą jego odchudzanie można zobaczy w naszym wątku po fotach... Z Black Magic będzie inaczej, wszak uczymy sie na błędach... Pozdrawiam!:p Quote
klaudia&Manta Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Wiem że za młoda , dlatego to było odchudzanie tylko z konieczności , bo w pewnym momencie , gdy ja wyjechałam z domu na 3 tyg. , po moim powrocie zastałam nieszczęście na 4 łapach ...:oops: I w dodatku było to odchudzanie , ale w sumie to nie odchudzanie , tylko zmiana karmy na taką której podaje się bardzo mało , bo ma dużo składników odżywczych (jakaś specjalna taka właśnie to była ) ;-) No i zwiększenie dawki ruchowej :D Ale ogólnie jedzenia to ja jej żałować , nigdy nie żałowałam , bo nie potrafię nie nakarmić pożadnie psa który za mną łazi krok w krok i żebra :lol: Quote
lukann Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 ja po swojej suce widzę że pomimo zwiększonego ruchu, ograniczenia jedzenia ciężko jest zbudować masę mięśniową.. ale to już temat na inną rozmowę ;) Quote
klaudia&Manta Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Jeszcze dodam , że w związku z młodym wiekiem mojej suczycy , nie oczekuję od niej , żeby była nie wiadomo jak rozbudowana , z niewaidmomo jaką wielką głową itp.:) Manta to moja pierwsza staffiorka, i o rozwoju staffika wiem tyle co się naczytałam , oraz dowiedziałam od hoodowcy Manty oraz innych ;-) MOja mama wychodzi z założenia że jak bedziemy dawać jej węcej jedzienia to będzie "szersza" i nie rozumie ze ta teza (przynajmniej w wypadku Manty) się nie sprawdza , bo wtedy jest szersza , owszem ale tylko w pasie ;-) Ja twiedzę , że Manta ma jeszcze czas , a nawet ma go wiele , na to aby się rzbudować , chce dla niej jak najlepiej , ale nie mogłam patrzeć na vto , jak mój pies po 20 min bieganiu po podwórku , kładł się na ziemi i nie miał siły. W tej chwili , aby ją zmęczyć musimy przejść parę kilometrów (oczywiśce spokojnym tempem, takim jak Manta zechce ) ;-) Quote
Asztir Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Lukann dlaczego uważasz, że nie można odchodzać młodego psa? Ja się z tym zupełnie nie zgadzam, oczywiście najlepiej od małego utrzymywać dobrą wagę aby potem nie przeginać, ale ja np. dostałam suczkę już zapasioną i walczę z jej wagą od dawna, tylko w tym wieku to ciężki - bo witamin i wszystkiego trzeba dostarczyć a jednoczęsnie nie przeforsować z ćwiczeniami no i trzymać na odpowiedniej ilości jedzenia..... oj no troszku jest ciężko. Ja Ravę tak na maksa od miesiąca odchudzam, troszke się zmieniła, ale nie na tyle, za to wyniki badań na 6! :D Co do wystawy to było bardzo fajnie i jakoś zatłuszczeń aż tak nie widziałam - może dlatego że widze tylko moją wielką Ravę ;) Natomiast co do właściwej wzorcowej wagi to hym... o Cartmanie absolutnie nie można powiedzieć, że jest nalany a waży między 18 a 19 kilo! więc powiedzmy sobie - nie jesteśmy w Angli ;) Quote
lukann Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 zgadzam się że trzeba uważać na to co pies je - moją sukę w tydzień teściowa tak upasła że do tej pory nie mogę sobie poradzić :mad: ale uważam też że przez zbyt mocną dietę i wysiłek można szczeniakowi zrobić kuku oczywiście ja piszę tylko teoretycznie i nie mam na myśli żadnego psa konkretnie :) tak sobie tylko dywagujemy :) Quote
klaudia&Manta Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Własnie o t mi chodziło ;-) Manta też w ciągu tygodnia (przy mojej nieobecności w domu) potrafi o wiele ,ze wiele przytyć :oops: Quote
Asztir Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 hihihi wywalić rodziców :D u mnie poskutkowało hasło "uwaga sunia ma uczulenie! nic jej nie dawac" :diabloti: a co do tych przegięć no to właśnie należy mieć wszystko pod kontrolą... no bywa tak i tyle, ale poczekajcie aż skonczą rok i damy im popalić :diabloti: wtedy będą miały wcięcia :evil_lol: Quote
lukann Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 tylko szczerze mówiąc ja lubię mocne psy i suki nie lubię nalanych psiaków ale chudzielców wyżyłowanych też nie lubię Quote
klaudia&Manta Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 hihihi wywalić rodziców Muszę nad tym pomyśleć :lol: 8) Quote
wera99 Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 lukann napisał(a):tylko szczerze mówiąc ja lubię mocne psy i suki nie lubię nalanych psiaków ale chudzielców wyżyłowanych też nie lubię A moglabym prosic o fotke takiego psa? Dzieks ;) Quote
lukann Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 nie....:diabloti: bo rozpętałaby się wojna hahaha:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: to moje prywatne opinie :) Quote
wera99 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 lukann napisał(a): to moje prywatne opinie :) no nie koniecznie, skoro zna je cala Polska, a moze nie tylko :cool3: Quote
lukann Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 dlatego nie odważę się na krytykę jakiegokolwiek psa - o gustach się nie dyskutuje a ja nie lubię kłótni na forach :) mnie po prostu podobają się cięższe psy i tyle ;) Quote
lukann Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 wera99 napisał(a):no nie koniecznie, skoro zna je cala Polska, a moze nie tylko :cool3: łoo matko!! aż tyle osób mnie czyta..?? :razz::razz::razz: :cool1: pozdrawiam wszystkich bullomaniaków !! Quote
porterin Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Mnie to sie wiecie kto podoba :evil_lol::evil_lol:, ale we wzorcu sie nigdy nie mieścił. Dlatego se sprawiłam Patyczaka, żeby tyły zaliczał ku radości co niektórych:eviltong: Jak to dobrze, że zostałam pracoholiczką i rzadko wchodzę na fora :diabloti: Quote
Recommended Posts