Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na temat sensowności się nie wypowiadam :) JA jestem rożlinożerny, mój pies to drapieżnik. Dla mnie to oczywiste, ale jeżeli niektórzy muszą tak czy inaczej psa karmić.... :)

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No muszą - w domyśle "muszą połechotać swoje ego że przeroblili drapieżnika na marchewkojada". Ja też jestem wegetarianinem, i w wielu sprawach dotyczących zwierzat jestem fanatykiem, ale moim zdaniem wegepsy to drwina z natury i służy tylko właścicielowi, a nie psu. Tym niemniej, gdy ktoś pyta to ja udzielam odpowiedzi :)

Posted

[quote name='ß@$!@']Co sądzicie na temat wegetariańskich karm dla psów? Czy są one aby napewno dobre? Znacie jakąś firme, która produkuje takie karmy?

:placz: , straszne .
Pomysl sama , psy wywodza sie od wilka ,wilk jest miesozerny ,a ty pytasz o wegetarianskie karmy ? Myslisz ,ze wilk sobie dla wygody te miesozernosc wyszukal?? Nie , one potrzebuja miesa , czasem to nawet szukaja dostepu do swiezych jelit ,bo tam sa te czynniki ,ktore pozytywnie wplywaja na ich trawienie .
Nie rob z psa wegeterianina :placz: , to jakbys z niego krowe chciala zrobic :placz: .To juz nie bedzie pies .
Ja karmilam swego psa przez rok konina bo mial alergie na ........, wlasnie na zborza ,nawet ryz mu szkodzil .Organizm psa innaczej funkcjonuje i koniec .

Posted

O Boże! Wy myślicie ze ja chce kupić psu taką karme NIE NIE NIE!! Chodziło mi o to, żeby tylko dowiedziec sie jak na ten temat wypowiadają sie inni!
NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE ja nie chce żeby mój pies by wegetarianem NIE NIE NIE!

Posted

Dla mnie karmy wegetariańskie dla psów to jakiś poroniony pomysł!!! Jak można z mięsożernego zwierzęcia robić wegetarianina na siłę? To tak jakby królikom zacząc dawać mięso. Paranoja

Posted

Ja uważam, że z psów nie powinno sie robić wegetarian, ale napisałam o tym, bo chciałam się dowiedzieć co wy sądzicie na ten temat, ja nie mam zamiaru robić z mojego psa wegetariana, tylko poprostu chciałam sie dowiedzieć co wy uważacie na temat tych karm, :shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:NIE MAM ZAMIARU ROBIĆ Z MOJEGO PSA WEGEPSA!

Posted

a tak z innej ciut beczki..
są jakieś gryzaki dla psów wykonane nie ze skóry (niczego pochodzenia zwierzęcego) ? ale takie żeby mógł jeść, nie plastikowe czy gumowe.

Posted

[quote name='pidzej']a tak z innej ciut beczki..
są jakieś gryzaki dla psów wykonane nie ze skóry (niczego pochodzenia zwierzęcego) ? ale takie żeby mógł jeść, nie plastikowe czy gumowe.

Oglądam akurat ofertę kilku sklepów zoologicznych , więc jeżeli coś znajdę, wkleję tu link.
Już odnalazłam dropsy-wegedropsy.
http://obywatelpies.pl/index.php?products=product&prod_id=622
Szczerze mówiąc myślę, że robienie z psa wegetarianina, to zły pomysł. No ale takie przekąski- jeżeli psu zasmakuje to dlaczego nie?

A co do mojej Zuzi- ona zapewne nigdny nie mogłabybyć wege. Kiedyś, ktoś dał jej garść suchego jedzonka. Nie zjadła ani zielonych, ani pomarańczowych kulek. A to są właśnie chyba te warzywne?

• 1 year later...
Posted

EDIT: zmieniłam zdanie.

No więc tak...:lol:
Czym karmić?
Znacie jakieś suche karmy nie zawierające mięsa? (Ewentualnie mogą zawierać mniej niż 5%)
Czy też samemu gotować? Ale ryż z marchewką to chyba nie wystarczy?

Posted

Albo dobra karma wegetarianska, albo normalna dieta z mięsem.
Jesteś pewna że jest to najlepsze co możesz dać psu?
Karmy z tak małą zawartością mięsa to straszny badziew w stylu pedigree.
Ja mimo że wege jestem hm prawie 5 lat już nie przestawię psa - dla mnie to drapieżnik, który musi jeść mięso, lubi jeść mięso i umie je sam upolować. A jak widzę radość psa rozgryzającego chrząstki to wiem że to dobra decyzja;)

Z ciekawości jesteś vegan czy wegetarianką? I jak wyniki? Oddajesz może krew? Bo szukam wege krwiodawców z dłuższym stażem - nie wiem czy muszę uważać na coś bardziej niż mięsożercy.

Posted

Słuchaj veganizm / wegetarianizm to kwestia filozofii, światopoglądu, religii i świadomego wyboru. Jeśli twój światopogląd nie zgadza się na karmienie zwierzęcia mięsem może warto zdecydować się na chomika a nie psa?

Nie przenośmy na zwierzęta naszych poglądów. Jak zostaniesz nacjonalistką zaczniesz psa tresować by był wrogo nastawiany do imigrantów?

Posted

Niekoniecznie. Może też być kwestia zdrowia. I o ile wegetarianizm dla człowieka jest naturalną dietą to dla psa nie. Pies to mięsożerca. Ale nie wiem czy ta karma wegetariańska nie jest dobra- być może. Składniki zawarte w mięsie można przecież spokojnie zastąpić. Ale nie wiadomo jakiej jakości to karma (przecież ma monopol więc 0 konkurencji, co jest zniechęcające). Ja jestem wege ale psa karmię mięsem. Nie jestem ani za ani przeciw. Nie czuję przymusu żeby mu dawać wege- bo na wolności by jadł mięso, ale tez nie ufam dostatecznie tej karmie.

Posted

ktrebor napisał(a):
Słuchaj veganizm / wegetarianizm to kwestia filozofii, światopoglądu, religii i świadomego wyboru. Jeśli twój światopogląd nie zgadza się na karmienie zwierzęcia mięsem może warto zdecydować się na chomika a nie psa?

Nie przenośmy na zwierzęta naszych poglądów. Jak zostaniesz nacjonalistką zaczniesz psa tresować by był wrogo nastawiany do imigrantów?

Jeśli znajdziesz jakiegoś chomika cierpiącego w schronisku to daj znać, myślę że mogłabym go przygarnąć. A z psa mam zrezygnować? Wyrzucić go na ulicę?:-o Co do przenoszenia poglądów: myślę że jeśli ktoś np. chce się kształcić to szkoli również swojego psa.

Posted

leepa napisał(a):
Niekoniecznie. Może też być kwestia zdrowia. I o ile wegetarianizm dla człowieka jest naturalną dietą to dla psa nie. Pies to mięsożerca. Ale nie wiem czy ta karma wegetariańska nie jest dobra- być może. Składniki zawarte w mięsie można przecież spokojnie zastąpić. Ale nie wiadomo jakiej jakości to karma (przecież ma monopol więc 0 konkurencji, co jest zniechęcające). Ja jestem wege ale psa karmię mięsem. Nie jestem ani za ani przeciw. Nie czuję przymusu żeby mu dawać wege- bo na wolności by jadł mięso, ale tez nie ufam dostatecznie tej karmie.

Człowiek z natury je mięso, ale może normalnie bez niego żyć.
Pies też może normalnie żyć bez mięsa, czasem nawet jest to wskazane ze względów zdrowotnych...