Jump to content
Dogomania

Babe i Barbie vel Lalka czyli dwa stare ale jare amstaffy :D

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to ja też się przyłączę do tworzenia tego bloga (chociaż głównie to będzie działka mojej kochanej Paulinki) i przypomnę jak było na początku :cool1:
Biedna Babe jeszcze w schronie

Przeżycie sterylkowe (pamiętacie ten stres??:-(), ale na szczęście dobrze się skończyło, choć nie bez wpływu na zdrowie:

i rekonwalestencja u Kasi, jeszcze żeberka i kręgi widać.........

W drodze do nowego domu:

Posted

Pierwsze godziny w nowym domu

A Pańcio powiedział:
"Fajna jest, będziemy się lubić" - bo Pańcio specjalnie wylewny nie jest:roll:
No i się lubimy :loveu:
Teraz mogło być już tylko lepiej

Pierwsze dni na nowym terenie

I pierwsza wspólna wycieczka w szeroki świat :cool3:

To chyba tyle celem krótkiego podsumowania :p

Tak się zastanawiam, czy nie poprzenosić większości fotek z wątku Babe tutaj, żeby były w jednym miejscu...
Co cioteczki myślą na ten temat??

Posted

Dostałam wczoraj takie zdjęcie i nie mogłam się oprzeć, żeby się z Wami nie podzielić :cool3:
Czyż ona nie jest słodka?? I tak inteligentnie wygląda :evil_lol:

Trochę chronologia nie taka, ale w odpowiednim okresie nie pisałam, a to jest aktualizacja sytuacji :roll: dla niezorientowanych:

No to mamy drugiego psiaka, dołączył do nas 27.04.08, sunia, też amstaffka (papierowa:eviltong:), ma 10 lat
....Pierwszy spacer mamy za sobą-rewelacja. Biegały, ładnie się bawiły, było wspólne wąchanie dziur i kąpiel w rzece, ale jak wróciłyśmy do domu to po kilku minutach poszło na kły, krew się polała(nic poważnego się nie stało, ale strach był), a teraz leżą obrażone na cały świat, każda na swoim posłaniu.
na dworze wszystko cacy w domu gorzej, ale mam nadzieje że to tylko kwestia czasu... ;-)
dzisiaj jak się wyrobie to może wrzuce do galerii jakieś fotki obydwu psic...

A i byłyśmy z Babe wczoraj u weta, zrobiłyśmy kontrolne zdjęcie klatki piersiowej, i pani doktor mówi że jest duuuuużo lepiej niż za pierwszym razem, zaszczepiłyśmy się na wścieklizne, i oddałyśmy krew do badań...popłynęłyśmy 110zł no ale czego się nie robi dla psiaka :smile:

Posted

A jutro (o ile pogoda dopisze) wybieramy się z Babinką na szkolenie do świdnika :razz:
trzymajcie kciuki bo to dla nas obydwu pierwsze spotkanie z prawdziwą tresurą:oops:

Posted

[quote name='agpol']Dostałam wczoraj takie zdjęcie i nie mogłam się oprzeć, żeby się z Wami nie podzielić :cool3:
Czyż ona nie jest słodka?? I tak inteligentnie wygląda :evil_lol:

no na kacu sie wygląda baaardzo inteligentnie:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

zdjęcie zrobione pierwszego dnia, jak to po rozdzieleniu i założeniu klatek na pyski sunie były obrażone na cały świat :evil_lol:
postaram się cyknąć jakieś fotki popołudniu i mama może na dworze im zrobi kilka, bo ja niestety siedze w domu bo noga uległa wypadkowi :roll:
i z chodzenia na spacerki nici:-(

Posted

O co za śliczne stworzonka :loveu:
Nic tylko pogratulować tak świetnych psiaków..:lol:
Pozdrawiam i zapraszam do mojej galerii troszkę inna rasa no ale psiak to psiak!;)

Posted

Narazie w dalszym ciągu trzymajcie kciuki i nie zapeszajcie :evil_lol:
bo chyba byśmy się ze wstydu spalili, jakby cuś nie wypaliło :roll:

Chociaż z drugiej strony zachwyty są taaaaaaakie miłe :evil_lol:

Posted

Pięknie się dziewczyny prezentują, trzymam kciukasy, żeby się już tylko lepiej działo, a przecież wiadomo, że nawet w starym dobrym małżeństwie czasem zgrzytnie, byle nie za często i nie za bardzo!
Baaaardzo śliczne te Wasze mordeczki!