Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poniewaz nikt nas nie odwiedza i spadlismy na dol :cry: to wstawiamy nowe zdjecia :wink:

Niestety Draco mial ostatnio wypadek- na polach zostal pogryziony przez psa bez wlasciciela :cry: zostal zalozony maly szew :cry: Draco nie moze biegac. Niestety kolniez zostal rozwalony i musielismy mu zalozyc gatki :cry: Mam nadzieje ze nie zmieni to jego stosunku do psow

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Draco ladnieje coraz bardziej;)

A jesli chodzie o zmiane stosunku to jest prawdopodobienstwo ze tak bedzie:cool3:...moj Bullit byl ugryziony w lopatke jak mial 5-cy przez Buldoga(byl z corka nie ze mna) jak dorosl nie lubi Buldogow i sie odrazu jezy...A najbarzdiej nie cierpi kudlatych:roll: a kudlaty nic mu nigdy nie zrobil.

• 2 weeks later...
Posted

jak nie? jak nie?! ja zaglądam :D foteczki na trawie widziałam już rano i zastanawiałam się kiedy robione?! Bo u nas od tygodnia brak pogody! :shake:
a pościelowe super :D chyba nie ma staffika który by się nie pchał do łóżka - zwłaszcza w złą pogode :evil_lol:;)

Posted

te z trawki to z 2-3 tyg temu. Bylo wtedy z 20 stopni:)

My juz w miare wyspani po wystawie. Niestety nie znalezli noclegu- standardowo nigdzie nie chca z psami wiec marzlismy i w dzien i w noc.

Krajowa

lokata 2 WO
Bardzo ladna gorna linia, bardzo ladny korpus, dobry kosciec, dobra szyja, szeroka czaszka, niewyraznie zalamane uszy, nozycowy zgryz, zbyt wesolo noszony ogon

Krajoa terierow typu bull
lokata 2 WO
Wybitnie obiecujacy, pies w stosunku do wieku ma odpowiednia budowe, proporcjonalna glowa, mocna szyja, dobre przedpiersie, mocne kosci, dobra klatka, powinny miec mocniejszy front, katowanie prawidlowe, dobrze osadzony ogon

Zdjecia pozniej:)

Posted

Naprawde nigdzie Cie nie wpuścili z psem i całą noc chodziłeś po ulicach?? czy tam siedziałeś w aucie??? :crazyeye:
z hotelami to same problemy, czasem łatwiej o prywatną kwatere... :mad:
co do opisów to gratulacje! :) najbardziej się uśmiałam ze zbyt wesoło noszonego ogona :evil_lol: drapanka dla psiaka :p

Posted

Rudy psiak, ktory byl naszym konkurentem to Solon z Hambalek Busin o ile nie pokrecilam cos w literkach:cool3: z hodowlii z Czech. Wedlog mnie bezkonkurencyjny. Jestem w nim zakochana za jego glowke. Chodz nie lubie rudych to on jest poprostu sliczny. Jadac czy nawet zglaszajac sie na ta wystawe wiedzielismy, ze bedziemy razem startowac i wiedzialam od poczatku, ze staniemy na 2 lokacie. Szczerze mowiac imponujaca ma ta glowe jak na ten wiek.
Asztir objechalismy wszystkie hotele, zajazdy, motele i wszedzie gdzie uslyszeli, ze z dwoma "malymi psami" odrazu bylo, ze z psami nie przyjmuja. Wiec spalismy w samochodzie pod Tesco:cool3::evil_lol: blisko wystawy, do ubikacji mozna pojsc, po zakupy... same plusy;) tylko zimno jak diabli:angryy: ale tankujac za stowke mielismy ogrzewanie wlaczone cala noc:evil_lol: a Draco mial w klatce prywatny "sweter":lol: ktory jest na zdjeciach- ten kropkowato piegowaty zwany po domowemu "SALI".
I tu wlasnie pierwszego dnia wystawy tak szybko sie zmylismy, bo nie chcielismy, zeby Dracusiowi zimno bylo. I pojechalismy do hodowli wlasnie po nia. Takze oficjalnie przedstawiam psa, ktory ...moze da rade w zabawie z naszym psem- chodz teraz ma 10 tyg i "wymieka", ale zobaczymy jak bedzie pozniej.:cool3:

Posted

Wielkie dzięki za informację o rudzielcu, od razu zwróciłam uwagę na jego głowę-wspaniała! I to czerwone, intensywne umaszczenie-miodzio!
Podziwiam Was za determinację, spanie w samochodzie w taką zimnicę na dworze to żadna przyjemność! Dlatego wielkie brawa za upór!
A ten seter-sweter jest super:)

Posted

co do solona to jest jak moja Rava po Sheffstaffs Red Rum, on daje takie głowy. Piękny, masywny pies z milusim charakterem :) to szczeniaki też po nim dziedziczą :)
co do hoteli to tragedia :shake: