Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmmm to dziwne, że w oddziale nie dali Ci ksera metryki :shake:
Ja również tak jak Klaudia: kiedy byłam w związku wyrobić rodowód, oryginał zostawiłam, ale dali mi ksero.
Jak nie pamiętasz numeru metryki to musisz dowiedzieć się tego w oddziale. Oni wysyłają je chyba do Warszawy, ale numer dokumentu muszą pewnie mieć gdzieś zapisany.

Posted

Do zgłaszania psa wcale nie jest potrzebna metryczka. W zgłoszeniu podaje się nazwę i przydomek psa oraz ich rodziców (a to chyba jest znane ;)) oraz numer, pod którym pies został zarejestrowany w Oddziale ZK.

Posted

daro 25 napisał(a):
Hm a skad mam wziasc ten numer? Dostalem tylko dowod wplaty i jakis informator o wystawach.

W takim razie proszę zadzwonić do Oddziału i poprosić o podanie tego numeru, bo trzeba go podawać za każdym razem, gdy się zgłasza psa na wystawę, nawet wtedy, gdy już ma rodowód (on będzie też wpisany do rodowodu).

Posted

Melodia napisał(a):
Przyzwyczaisz się, staffiki chrumkają jak rasowe prosiaki :razz: Dodatkowo tak jak to Vectra napisała, cała gama innych niezydentyfikowanych dzwięków, w wydaniu mojej Pariski jest to np:

mruczenie
bekanie
chrząkanie
chrapanie
pojękiwanie
miauczenie
stękanie

Czasem zaczynam wątpić czy staffik to naprawdę pies 8)

he to polaczenie psa z prosiaczkiem i kotem:P - ociera sie o sciany jak rasowy kocur:cool3:
Do tego siada tylko na nogach wasze tez tak maja?

Posted

uff po dlugim strachu ze cos zle wypelnilismy-mamy pewnosc. Podbijamy ring w lesznie:lol: psow w klasie baby- sztuk 1:lol: a mielismy nadzieje ze bedzie konkurencja

Posted

hehe te drozdze to royal:)
Hmm jak wy to widzicie ze rosnie jak on dla mnie taki sam?
Co prawda jak go wiezlismy z hodowlii to pol kolan mi zajal, a teraz lapy mu wystaja:P tylko po tym poznalem ze urosl

Posted

Daro, to normalne, że Ty nie zauważasz tak jak my jego "przyrostów", bo widzisz go codziennie. A ktoś obcy, kto widuje go od czasu do czasu od razu to zauważy!
Urósł tak, że go nie poznałam! Jeszcze niedawno był taki malutki, a tu proszę-kawał chłopa!

Posted

no wlasnie kazdy mi to mowi ze jaki wielki juz jest, a on dalej taki malutkoi dla mie jest. Wczoraj go odrobaczylismy juz 3 raz, bo musimy szczepienie przed wystawa na wscieklizna zrobic. Maly zostal zwazony- wazy 9 kg!

Posted

kolejne zdjecia

tak wygladam teraz

skupieie przy zjadaniu patyka

niewinna minka
:lol:

jeszcze raz zrob zdjecie a Ci zjem aparat :lol:

no i sie przestraszylismy i wiecej zdjec nie ma :lol: