Ziutka Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Isabel napisał(a):Telefony mogą być jeszcze jutro... Tak...wiem, wiem, czasami odzywają się ludzie po weekendzie, ale się odzywają :cool3: Quote
Isabel Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Przecież tak nie może być!!! Kiedy jej los się odmieni??? Quote
Ziutka Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Isabel napisał(a): Kiedy jej los się odmieni??? Też byśmy chciały to wiedzieć :placz: Quote
luka1 Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 to ja ja naucze gonić koty - może wtedy ktoś ja doceni Quote
luka1 Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 z znowu zaczynamy od nadziei na nadzieję Quote
Isabel Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Bez nadziei to wszystko nie miałoby sensu! Warszawianka - do domu marsz!!! Quote
luka1 Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 Wczoraj jadąc na działkę, na srodku ruchliwej ulicy, zobaczyła maleńkiego kotusia. Koteczek cudem unikał rozjechaniu - kierowcy ani mysleli zwolnić. Popędziłam prosto pod koła jakiegoś auta - ja duża to mnie nie odważyli sie rozjechać. Złapałam kotusia, a stojaca na poboczu i przygladająca się baba paluchem pokazuje drugiego. Złapałam drugiego kota i pytam czy jest ich wiecej - były tylko dwa. Póżniej zobaczyłam trzeciego - ten widocznie nie biegał tak szybko -zostały przednie łapinki i główka :-(. No i mam dwa kotusie, maleńkie jak guziczki, chudziutkie jak patyczki i strasznie kochane. Syn zamknął je na noc w piwnicy, dał im jeść na tacce styropianowej a one zjadły wszystko - i tacke też. Niestety nie mogę ich zostawić u siebie, moje 3 i 1/2 kota nie przyjmą malców do stada. SZUKAMY domu dla maluchów, dajcie znać jeśli ktoś wie co zrobić. Quote
Isabel Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Całe szczęście, że chociaż te 2 koteczki uratowałaś! Może jednak Twoje koty przyjęłyby maluchy, trudniej dopasować już dorosłego kota, ale kocie dzieci przeważnie są akceptowane. Moja gromadka kotów po kolei powiększała się o maluchy, a ostatni, jako dorosły, starszy już pan, wkroczył kocurek z Uciechowa i został bardzo ładnie przyjęty, aż sama się zdziwiłam. Quote
luka1 Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 no niestety - bronię sie przed powiększaniem swojej rodziny o kolejne zwierzaki rękami i nogami. Nie tylko z powodu ciasnoty lokalowej ale także finansowej. Cztery psy i trzy + jeden dochodzący kot to narazie dla mnie sporo. Tym bardziej że dzieci mogą jeść chleb z przysłowiową margaryną a zwierzaki muszą dostać co im się należy. Kociaki narazie dzięki ciotce Ziutce wylądowały w DT, ale zostać tam długo nie mogą - szukamy więc DS - do kociaków dołożę Wrszawiankę :lol: Quote
Isabel Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 O właśnie! Dawniej to się nazywało sprzedaż wiązana! Quote
luka1 Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Tymczasem ani kotów ani psicy nikt nie chce Quote
Isabel Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Teraz okres wakacyjny, więc adopcje zwolniły, niestety... Quote
Ziutka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 luka1 napisał(a): Kociaki narazie dzięki ciotce Ziutce wylądowały w DT Jakie dzięki mnie...ja tylko powoziłam moją bryczkę :evil_lol: Quote
Isabel Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Kociaki mają przynajmniej DT, a sunia dalej w schronie... Quote
Isabel Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Śliczności:loveu: Jak ładnie wyglądałyby razem z Warszawianką! Quote
Ziutka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 luka1 napisał(a): a to dodatek do Warszawianki - kto chce? Czy to nowy nabytek schroniska ??? Quote
luka1 Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Ziutka :mad: toć to te maluchy które wcisnęłyśmy Mirze Quote
Ziutka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 luka1 napisał(a):Ziutka :mad: toć to te maluchy które wcisnęłyśmy Mirze No nie gadaj :crazyeye: ten z prawej to jeszcze jak cię mogę...podobny do tego jasnego ale ten drugi :cool1: nie wygląda na takiego ciemnego jak tamten i kurde :evil_lol: ale co ślepemu po oczach. A Mira to nas przeklina pewnie :diabloti: ale dwa w tą czy dwa w tamtą to tam jej nie zaszkodzi przy innych 19-stu kotach :shiny::grins: Quote
Isabel Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Ktoś kiedyś przecież musi się sunią zainteresować! Quote
Isabel Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Zalogowałam się na miau (mam tam inny nick, bo mój był już zajęty) i będę pilnować tam wątku Quote
Recommended Posts