Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorotko wysyłam dzisiejsze zdjęcia bidulki . To jest tak przerażone stworzenie,że trudno sobie wyobrazić ten strach.:-(
Siedzi praktycznie w budce i tylko na chwilę, jak reszta psów przejdzie na druga część boksu , wychodzi na moment. Jak tylko nadchodzą z powrotem lub zaczynają szczekać natychmiast ucieka w popłochu wielkim do budki.
Stałam dosyć długo u niej - psy przestały zwracać na mnie uwagę (nikogo innego nie było) zrobiło się w miarę cicho wtedy rozejrzała się i wyszła tuz przed budę i próbowała znalezć cos do jedzenia w prawie pustej miseczce.:placz:
Wyczuły ją natychmiast i obszczekaly a ona biedulka uciekła.
Ją trzeba szybko wyciągać bo nie jest dobrze.

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwa77 napisał(a):
Dorotko wysyłam dzisiejsze zdjęcia bidulki . To jest tak przerażone stworzenie,że trudno sobie wyobrazić ten strach.:-(
Siedzi praktycznie w budce i tylko na chwilę, jak reszta psów przejdzie na druga część boksu , wychodzi na moment. Jak tylko nadchodzą z powrotem lub zaczynają szczekać natychmiast ucieka w popłochu wielkim do budki.
Stałam dosyć długo u niej - psy przestały zwracać na mnie uwagę (nikogo innego nie było) zrobiło się w miarę cicho wtedy rozejrzała się i wyszła tuz przed budę i próbowała znalezć cos do jedzenia w prawie pustej miseczce.:placz:
Wyczuły ją natychmiast i obszczekaly a ona biedulka uciekła.
Ją trzeba szybko wyciągać bo nie jest dobrze.

Boże... Alfik jamniś długowłosy chory, teraz ta bidula :placz::placz::placz:

Posted

W takim razie może zgłoszę to do p. Bogusia, że sunieczka sobie nie radzi... Tylko z tego co wiem, to jest to najspokojniejszy boks, w którym są same sunie:roll: Moja babcia wzięłą stamtąd ponad tydzień temu bidulinkę po zmarłym właścicielu- też przerażona chowała się za budę, bo w budzie to już była właśnie PANI JAMNIORKOWA:roll:

Więc tak:

Sunia trafiła do schroniska na początku stycznia! Właściciel trafił wtedy do szpitala i NA PEWNO już jej nie odbierze (bo zrobiłby to do tej pory)- cholera, szlag mnie trafia, jak sobie pomyśłę, o kochanej rodzince:angryy: tego pana!
Wiek suni to 6 lat. Trafiła razem z pieskiem (też troszeczkę jamnikowatym) z tegoż właśnie domu. Piesek b. miły, aczkolwiek boi się dotyku i kompletnie nie umie chodzić na smyczy! Nie wiadomo, czy sunia reaguje tak samo, więc po prostu muszę ją wyciągnąć i się przekonać...

Posted

Jest od stycznia to jak to było,przyszła zaciążona że urodzila szczeniaki,chyba niedawno bo na zdjęciu widać jeszcze spore sutki i na pewno nie była jeszcze sterylizowana.No i jeszcze co z tymi uszami co na 1 zdjeciu tak żle wygladaly.
A pozatym że bardzo wystraszona to zdrowa czy coś do leczenia.

Posted

To, że przyszła ze szczeniakami to chyba pomyłka- ktoś coś namieszał... Jeszcze się dowiem dokładnie u źródła, bo dziś przyszłam tylko na chwilkę i dowiedziałam się najważniejszych rzeczy.

Sterylizowana nie jest, ale postaram się ją zapisać, bo po co znowu szczeniaki.

A co do uszu to zapytam, jak ją wyciągnę! Pójdę do weta i będzie wtedy konkretnie!

Posted

Fortuna- to zachowanie nie jest jednoznaczne z biciem! Już widziałam i poznałam takie psy, które były tak mało socjalizowane, że po prostu nie wiedziały co to jest dotyk ludzkiej ręki i z czym to się wiąże. Do tej pory dawaly sobie radę bez tego, to po co to służy???

Takie pieski można nazwać trochę "dzikusami" i tak je traktować- JAKBY WSZYSTKO POZNAWAŁY OD POCZĄTKU- jak szczeniaki.;)

Posted

[quote name='Koperek']Fortuna- to zachowanie nie jest jednoznaczne z biciem! Już widziałam i poznałam takie psy, które były tak mało socjalizowane, że po prostu nie wiedziały co to jest dotyk ludzkiej ręki i z czym to się wiąże. Do tej pory dawaly sobie radę bez tego, to po co to służy???

Takie pieski można nazwać trochę "dzikusami" i tak je traktować- JAKBY WSZYSTKO POZNAWAŁY OD POCZĄTKU- jak szczeniaki.;)

Masz racje, tylko nie bardzo umiem sobie wyobrazic jak to jest mozliwe trzymajac psa w domu, no chyba ze byl trzymany w kojcu lub na podworku. Albo cos nie tak bylo w domu.

Posted

Wiesz, ja już po tylu przypadkach domyślam się, że często gęsto psy "po starszych ludziach" to psy nieułożone, z większym, bądź mniejszym brakiem socjalizacji, gburne, bo nigdy nikt nie pokazał im gdzie ich miejsce itp. itd.

Także wszystko się okaże, jak pójdziemy na spacerek;)

Posted

To czekamy na dalsze wieści o jamnisi. Ona ma dopiero 6 lat to jeszcze wszystkiego się nauczy,troszke czasu tylko trzeba by jej poswięcić w domu no bo w schronisku to wiadomo nie ma warunków.Zobaczymy jak bedzie ze spacerem czy da się prowadzic na smyczy i czy nie bedzie pokazywała agresji.
Ja się nie znam na suczkach ale czy jej nie za bardzo wiszą te sutki ,jakby po ciąży jeszcze sie nie wciągneły.Ja jestem obyta z chłopakami to nie bardzo wiem jak to jest.

Posted

Witanko we Wrocku cioteczko Erazm ! To jest nie do "przerobienia " jedno wyciągniesz , a na to miejsce wchodzą dwa nowe.Głupota ludzka i okrucieństwo "dobrze sie mają" i dają nam dużo roboty.
Jamniorkową trzeba wyciągać.Zobaczymy co powie Koperek po wizycie u lekarza o tych uszach.

Posted

[quote name='danka1234']Ja swój tymczas zaoferowałam psiakowi z tego watku,jeszcze nie wiem kiedy przyjedzie do mnie
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108776 ale to malizna to jak będzie trzeba to jamnisie tez moge przetrzymac na tymczasie.
Jamniki jakos szybko znajdują domki to i ona pewnie znajdzie a tamten to raczej posiedzi dłużej.

[quote name='Erazm']Danka:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

[quote name='Fortuna']Mowilam Ci Danusiu , ze jestes wielka, moze nie cialem ale na pewno duchem.

Danka RESPECT i SZACUN - czapeczki z główki przed Tobą

:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

danka1234 napisał(a):
Dziewczyny jeszcze nic nie zrobiłam,narazie to tylko wszedzie proponuje tymczasy ale jakoś żaden psiak do mnie nie dojeżdża bo po drodze Isadora je zgarnia do siebie.

Tylko dwóch ci zgarnęłam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Witanko dla wszystkich i jamnisi.
Chyba trzeba by nadac jamnisi imię (a moze znacie te z domu) a jak nie to jola od jadzi proponowała Zuzia,Zuzanna,co Wy na to bo mnie się bardzo podoba.