MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Ja po 1 dniu całkowicie straciłam orientacje i juz nic nie wiem co gdzie z kim i kiedy ma jechac:-/ Umowe adopcyjna chyba trzeba bedzie załatwic w ten sposob ze jak bedziesz odbierała pieska spisze sie ja 2 egzemplarzach, z Twoimi podpisami, trzeba bedzie wpłacic 50 zł my przy wizycie w schronisku poprosimy o podpis kierownika wpłacimy pobrane pieniazki i odeslemy jedna umowe:) Ciocia Szpilka - tylko spokojnie, głęboko oddychaj ;) Napisz po pierwsze: gdzie mogę znaleźć nr konta (rozumiem Twojego, chyba adres też się przyda), jaki nr ewid. ma Ircio (wpisze to w tytule przelewu), kasę mogę wysłać choćby zaraz tylko potrzebuję powyższe dane - chyba że wolisz przekaz pocztowy, ale pełny adres i tak potrzebuję. Po drugie: potwierdzenie przekazu/przelewu prześlę Ci mailem, napisz co z transportem. Quote
SZPiLKA23 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Narazie nic nie wiem w sprawie transportu :-/ Pieniazki przewaznie przy odbiorze psa sie bierze razem z umowami;) zobaczymy jak bedzie z transportem jezeli bedziemy sie spotykac osobiscie to nie bedzie przelewow...:) Quote
MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 ...otóż to....jeśli będę musiała przyjechać, to muszę urlop załatwić (jak już wcześniej pisałam). A ile kilometrów od Przemyśla są Orzechowce? bo ja w ogóle nie znam tamtych okolic:oops: Quote
SZPiLKA23 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Prawdopodobnie udało by sie przewiesc psa do Rzeszowa i stamtad bys go zabrała:) Quote
MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Prawdopodobnie udało by sie przewiesc psa do Rzeszowa i stamtad bys go zabrała:) NO BYŁOBY SUPER!!!:loveu::loveu::loveu: W Rzeszowie kiedyś byłam, więc nie pogubię się:lol: Moje nr tel już ci wcześniej mailem przesłałam (chyba przy okazji wypełnionej ankiety), więc mozesz je przekazać komuś w Rzeszowie (w razie jakby co). Quote
SZPiLKA23 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Irciu w Rzeszowie pewnie najszybciej był by w sobote tylko jeszcze pozostaje czy ktos go przetrzyma te pare nocy... Quote
MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Zobaczę jak mi się uda z weekendem (raczej powinnam mieć wolne), bedę wiedzieć dopiero po godz.18 tej. Jeśli Ircio będzie w Rzeszowie na 100% w sobotę, to ja też zrobię co mogę (ale na pewno będę wiedzieć dopiero po 18-tej wieczorem) Quote
MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Już jestem "monter" w temacie: pociąg z Katowic do Rzeszowa przyjeżdża w sobotę o godz. 10:21, więc w sobotę mogę go odebrać. Natomiast czy Ircio mógłby być w Rzeszowie tak z samego rana???:crazyeye: Bo ja, niestety, muszę się dostosować do rozkładu jazdy PKP i powrót mam 12:49 (odjazd z Rzeszowa). Później jeszcze muszę dojechać do Tychów, więc w domciu będziemy dopiero po 18 -tej...:p i jak on zniesie podróż, może lepiej mu nic nie dawać jeść przed podróżą (tj. ok.4 godz. w pociągu). Quote
Becia66 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Znając Irokeza uważam , że przewóz jego pociągiem i to na taką odległośc nie jest dobrym pomysłem. Irokez jest trochę strachliwy, płochliwy i w razie niepewności zaszywa sie w budzie. Tu obawiałabym sie że może nawet kogoś chapnąc ze strachu - a to już byłby problem bo jak wiecie wydrzeć ze schroniska zaświadczenie o szczepieniu jest sprawą raczej niemozliwą. Zresztą z tego co sie orientuję to jadąc pociągiem już powinien mieć zaświadczenie. Musimy raczej poszukać transportu w tamtą stronę, chociażby do Krakowa bo to już dużo sprawe rozwiązuje. Ponieważ prawdopodobnie trzeba bedzie podwieżc malamutkę w tym kierunku, może by to jakos połączyć..... Na razie tak gdybam bo póki co chetnych do podwiezienia nie ma....:shake: Quote
MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Niestety, Becia , obawiam sie że masz racje...teoretycznie każdy pies powinien być zaszczepiony. To tyle teorii...nie wiem jak u Was z praktyką, bo np. u nas pies wydawany jest ze schronu z książeczka zdrowia i szczepieniami. Jak znam życie, to obawiam się, że sprawa utknie w temacie transportu...a ja nawet nie mam skąd wytrzasnąć klatki...napisz mi, proszę, jakich on jest wymiarów, czy może zmieści się do transportówki? Quote
MagdaH Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ciotki!!!!! co tu tak cicho.....czemu żadnych dobrych wieści nie ma...:-o Quote
Neczka Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 To jak tak cicho, ja mogę napisać jakiej wielkości jest Iro ;):lol: Maleństwo jest okropnie chudziutkie i ledwo czubek główki sięga kolanka:shake: Quote
SZPiLKA23 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Transport trzeba załatwic chociaz czesc drogi inaczej tylko nie mam pojecia jak :-/ Quote
MagdaH Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 No to jeśli jest do kolanka, to typiczna transportówka odpada...Słuchajcie, w temacie transportu: nikt nie ma mozliwości, czy nikomu się nie opłaca (wiadomo cena benzyny szaleje)...bo jeśli chodzi o koszty to mogłabym parę groszy dorzucić...ta malamutka, o której Becia pisała że w okolice Krakowa ma przyjechać(z którą Iro mógłby sie zabrać), też musi czymś dojechać. Quote
MagdaH Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ...co tu tak znowu cisza...Baby piszcie coś pozytywnego...:-( Quote
SZPiLKA23 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Prosze bardzo : Irciu moze jechac z malamutka :) wiosna by po nie przyjechała koszt transportu to 126 zł, jak nie dasz rady to cos pomyslimy :) Quote
MagdaH Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 W sumie gdybym miała po niego przyjechać, a potem wracać z nim, to i tak musiałabym zapłacić za bilety ok.130zł. Więc mogę dać wiośnie, tym bardziej, że Iro pojedzie w bardziej komfortowych warunkach niż pociągiem.:cool3: Quote
MagdaH Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Ciocia Szpilka, jesteś tam?:lying: bo nic nie piszesz Quote
SZPiLKA23 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Lece na 2 watki :D http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102118&page=287 ciesze sie ze masience udało sie zorganizowac ten transport :) Quote
Becia66 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Z tego co czytam na naszym orzechowskim wątku to transport miałby być do Tychów. I tu są własnie dzielone koszty pomiędzy was. Dalsza droga tu już za ich wlasne pieniądze. Wynika z tego że Irokez będzie podwieziony pod sam dom....:lol: Zresztą wejdżcie sami na ostatnie posty tego wątku, chyba nic nie pomyliłam.....:oops: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102118&highlight=albiemu&page=287 Quote
Becia66 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 No Szpileczko chyba żesmy się zdublowały....:evil_lol: Quote
SZPiLKA23 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ale pomysł z przeklejeniem linka ten sam ;):D Quote
MagdaH Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Ja się z czystej babskiej ciekawości zapytałam, gdzie malamutka będzie mieszkać. Pare miesiecy temu z tyskiego schronu został adoptowany 2 letni rottweiler, który teraz jako Kastor pracuje w krakowskiej policji...gdyby nie Dogo, obecni właściciele na pewno by go nie wypatrzyli...dlatego jestem ciekawa gdzie malamutka będzie mieszkać i co robić?:cool3: Quote
Recommended Posts