Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem w jakich okolicznosciach Iro/Czesiu został znaleziony, ale na spacerku wczoraj zaplątał mi się przy słupku barierki przy schodach i zaczął tak przeraźliwie płakać i bać się, że zastanowiłam się, czy ktoś go kiedyś nie zostawił w podobnych okolicznościach...:shake: Nie orientujesz się?

Posted

Neczka napisał(a):
:loveu::multi:

A mogłabyś nam pokazać Fidka z trochę innej perspektywy, niż na avatarze ? :evil_lol:

To jest akurat Biszkopt (czasami zwany Miśkoptem). On śpi przeważnie w takiej pozycji, a to jest ostatnie zdjęcie "prawdziwego macho", bo teraz mu "wydmuszki" zostały...;)

Posted

...no taki prawie że...ale charakterek amstaffkowy, pańcię słucha, bo pańcię kocha, a pańcia wzajemnie:evil_lol: ale męża od pańci ledwie toleruje, natomiast kotkę Marysię lubi "prawie" z wzajemnoscią (prawie - jak to u kota:diabloti:)

Posted

...od zawsze chciałam mieć amstaffiastego:loveu:

To możemy liczyć na te fotki ? :roll::evil_lol: (wybacz, ale ja mam to już chyba w nawyku, że wszystkich zawsze i wszędzie pytam o fotki :shake: )

Posted

Neczka "opsiona"nic tam wiecej nie wepchnie.A burzy to niedługo zaczną Ci sie bać wszystkie zwierzaki ,bo strach sie udziela.Do mnie przybył Filip,który sie nie bał.Najpierw wiał za Nutą i widac było,że ucieka ,bo ona ucieka,/przed burza,fajerwerkami,gaznikiem itp huki/ale nie wie dlaczego.Teraz trzęsą sie obydwa,tylko Filip bardziej po męsku,a ta histerycznie.

Posted

Czy ta kobieta sie zastanowiła nad tym co robi???????? ten jamnior może być zabawką i przekąską w jednym dla amstaffa :shake: Jaki problem jest w kastracji??? czy ona może ma znajomych mających sukę , czytaj: pseudohodowla gotowa???

Posted

A czy ona w ogóle czytała i wypełniała ankietę przedadopcyjną??? tam jak byk stoi pytanie o refleksję nad kastracją/sterylizacją??? ja nie wiem, co u Was się dzieje, ale nasza p. kierownik potrafi - oczywiscie w bardzo dyplomatyczny,acz stanowczy sposób - odmówić wydania zwierzęcia, jeśli coś wzbudza jej wątpliwosci...Poza tym, jeśli adoptowany jest pies rasy groźniejszej, wówczas nowy opiekun i pies są odwiedzani w domku...Suki musowo są sterylizowane, niektóre psy też...Ale czemu "w mordę jeża" nie chce go wykastrować???

Posted

Kierownik robił tylko mi problemy kiedy zadzwoniłam zapytac czy jest pies, pytał czy sa odpowiedzialni czy maja zezwolenie itp. a jak zadzwoniła juz sama Pani to powiedział ze oczywiscie bez problemu odda jej psa o kastracji nawet nie wspominał bo pytałam tej Pani...

Posted

Sorki, Neczka, że Cię tak nagabuję, ale czy orientujecie się gdzie Tedi będzie mieszkał???Czy ktoś będzie mógł go odwiedzać? Jak u Was reaguje straż miejska na zgłoszenia o groźnych psach? mam na myśli: jeśli właściciel nie panuje nad psem i nie radzi sobie (stwarza tym samym zagrozenie dla siebie i innych), czy Wasza Straż ma w zwyczaju odbierać zwierzę np. po trzecim upomnieniu ?:shake:

Posted

Ja mieszkam 10 km od tej Pani i zapowiedziałam swoja wizyte po adopcyjna ale powiedzmy sobie szczerze nawet jezeli beda nieprawidłowości to ja nie ma nic do gadania bo psa wydał kierownik dla ktorego wszystko jest ok

Posted

Ta kobieta mieszka 10km od Szpilki, więc w razie czego mam nadzieję, będzie można się przejechać do niej (narazie wyraża na to zgodę... nie wiadomo, czy się jej nei odmieni:shake:)... żeby tylko się to wszystko udało jakoś...:-(
Nie wiem, jaktam jest ze strażą miejską..:shake:

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110187 jeśli możecie zajrzyjcie, tak wygląda jamniorowaty psiak po spotkaniu 3 stopnia z astowatym:-(. Chwila nieuwagi pracownika schroniska, astek wykorzystał moment, a jamnikowaty przywiazany do budy był bez szans:shake: na szczęście po długiej rehabilitacji jedno oczko (o ile dobrze pamietam) uratowane, ale drugie:-( teraz czeka na domek...jeśli mozecie, podnieście...