Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Ja po 1 dniu całkowicie straciłam orientacje i juz nic nie wiem co gdzie z kim i kiedy ma jechac:-/ Umowe adopcyjna chyba trzeba bedzie załatwic w ten sposob ze jak bedziesz odbierała pieska spisze sie ja 2 egzemplarzach, z Twoimi podpisami, trzeba bedzie wpłacic 50 zł my przy wizycie w schronisku poprosimy o podpis kierownika wpłacimy pobrane pieniazki i odeslemy jedna umowe:)

Ciocia Szpilka - tylko spokojnie, głęboko oddychaj ;) Napisz po pierwsze: gdzie mogę znaleźć nr konta (rozumiem Twojego, chyba adres też się przyda), jaki nr ewid. ma Ircio (wpisze to w tytule przelewu), kasę mogę wysłać choćby zaraz tylko potrzebuję powyższe dane - chyba że wolisz przekaz pocztowy, ale pełny adres i tak potrzebuję. Po drugie: potwierdzenie przekazu/przelewu prześlę Ci mailem, napisz co z transportem.

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Narazie nic nie wiem w sprawie transportu :-/
Pieniazki przewaznie przy odbiorze psa sie bierze razem z umowami;) zobaczymy jak bedzie z transportem jezeli bedziemy sie spotykac osobiscie to nie bedzie przelewow...:)

Posted

...otóż to....jeśli będę musiała przyjechać, to muszę urlop załatwić (jak już wcześniej pisałam). A ile kilometrów od Przemyśla są Orzechowce? bo ja w ogóle nie znam tamtych okolic:oops:

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Prawdopodobnie udało by sie przewiesc psa do Rzeszowa i stamtad bys go zabrała:)

NO BYŁOBY SUPER!!!:loveu::loveu::loveu: W Rzeszowie kiedyś byłam, więc nie pogubię się:lol: Moje nr tel już ci wcześniej mailem przesłałam (chyba przy okazji wypełnionej ankiety), więc mozesz je przekazać komuś w Rzeszowie (w razie jakby co).

Posted

Zobaczę jak mi się uda z weekendem (raczej powinnam mieć wolne), bedę wiedzieć dopiero po godz.18 tej. Jeśli Ircio będzie w Rzeszowie na 100% w sobotę, to ja też zrobię co mogę (ale na pewno będę wiedzieć dopiero po 18-tej wieczorem)

Posted

Już jestem "monter" w temacie: pociąg z Katowic do Rzeszowa przyjeżdża w sobotę o godz. 10:21, więc w sobotę mogę go odebrać. Natomiast czy Ircio mógłby być w Rzeszowie tak z samego rana???:crazyeye: Bo ja, niestety, muszę się dostosować do rozkładu jazdy PKP i powrót mam 12:49 (odjazd z Rzeszowa). Później jeszcze muszę dojechać do Tychów, więc w domciu będziemy dopiero po 18 -tej...:p i jak on zniesie podróż, może lepiej mu nic nie dawać jeść przed podróżą (tj. ok.4 godz. w pociągu).

Posted

Znając Irokeza uważam , że przewóz jego pociągiem i to na taką odległośc nie jest dobrym pomysłem. Irokez jest trochę strachliwy, płochliwy i w razie niepewności zaszywa sie w budzie. Tu obawiałabym sie że może nawet kogoś chapnąc ze strachu - a to już byłby problem bo jak wiecie wydrzeć ze schroniska zaświadczenie o szczepieniu jest sprawą raczej niemozliwą.
Zresztą z tego co sie orientuję to jadąc pociągiem już powinien mieć zaświadczenie. Musimy raczej poszukać transportu w tamtą stronę, chociażby do Krakowa bo to już dużo sprawe rozwiązuje. Ponieważ prawdopodobnie trzeba bedzie podwieżc malamutkę w tym kierunku, może by to jakos połączyć..... Na razie tak gdybam bo póki co chetnych do podwiezienia nie ma....:shake:

Posted

Niestety, Becia , obawiam sie że masz racje...teoretycznie każdy pies powinien być zaszczepiony. To tyle teorii...nie wiem jak u Was z praktyką, bo np. u nas pies wydawany jest ze schronu z książeczka zdrowia i szczepieniami.
Jak znam życie, to obawiam się, że sprawa utknie w temacie transportu...a ja nawet nie mam skąd wytrzasnąć klatki...napisz mi, proszę, jakich on jest wymiarów, czy może zmieści się do transportówki?

Posted

To jak tak cicho, ja mogę napisać jakiej wielkości jest Iro ;):lol:
Maleństwo jest okropnie chudziutkie i ledwo czubek główki sięga kolanka:shake:

Posted

No to jeśli jest do kolanka, to typiczna transportówka odpada...Słuchajcie, w temacie transportu: nikt nie ma mozliwości, czy nikomu się nie opłaca (wiadomo cena benzyny szaleje)...bo jeśli chodzi o koszty to mogłabym parę groszy dorzucić...ta malamutka, o której Becia pisała że w okolice Krakowa ma przyjechać(z którą Iro mógłby sie zabrać), też musi czymś dojechać.

Posted

W sumie gdybym miała po niego przyjechać, a potem wracać z nim, to i tak musiałabym zapłacić za bilety ok.130zł. Więc mogę dać wiośnie, tym bardziej, że Iro pojedzie w bardziej komfortowych warunkach niż pociągiem.:cool3:

Posted

Ja się z czystej babskiej ciekawości zapytałam, gdzie malamutka będzie mieszkać. Pare miesiecy temu z tyskiego schronu został adoptowany 2 letni rottweiler, który teraz jako Kastor pracuje w krakowskiej policji...gdyby nie Dogo, obecni właściciele na pewno by go nie wypatrzyli...dlatego jestem ciekawa gdzie malamutka będzie mieszkać i co robić?:cool3: