Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zamierzam kupić yorka pod koniec kwietnia.
Znalazłam już hodowlę,ale jest ona ode mnie daleko.Chcę kupić od nich 4 miesięczną suczkę.Widziałam już na zdjęciach.Mój tato wracając z Niemiec mógłby zajechać i ją kupić.Czy warto kupować bez wcześniejszego zobaczenia na ''żywo''? Myśle że hodowla jest dobra
suczka jest po :

OJCIEC XTRA XTRA YOREX TOP TEN, MATKA FANTASY YOREX.

Posted

[quote name='kamila_92']zamierzam kupić yorka pod koniec kwietnia.
Znalazłam już hodowlę,ale jest ona ode mnie daleko.Chcę kupić od nich 4 miesięczną suczkę.Widziałam już na zdjęciach.Mój tato wracając z Niemiec mógłby zajechać i ją kupić.Czy warto kupować bez wcześniejszego zobaczenia na ''żywo''? Myśle że hodowla jest dobra
suczka jest po :

OJCIEC XTRA XTRA YOREX TOP TEN, MATKA FANTASY YOREX."

Twoj tata musi sprawdzic rodowody mamy i taty suczki, warto, zeby nie byly ze soba zbyt blisko spokrewnione, takie pieski nie musza ale moga miec slabsze zdrowie, i Twoj tata musi przeczytac u hodowcy tzw. przeglad miotu, tam jest opisane przez sedziego, czy szczeniaki mialy jakies wady, np zly zgryz dyskfalifikujacy z dalszej hodowli, niezarosniete ciemiaczko, wady konczyn itp.itd. i czy sa uprawnione do metryczki umozliwiajacej wystawianie pieska na wystawach. Jesli mieszkacie daleko od hodowcy, to mozna poprosic o wyslanie zeskanowanych rodowodow i karty przegladu miotu e-mailem. Poza tym w wieku 4 miesiecy warto wziac psiaka, ktoremu juz stanely uszka.

Posted

dzięki za informacje

nie wiem jeszcze czy tam kupie bo znalazłam trochę bliżej.Wolałabym sama tam zajechać,może pociągiem.Poza tym znacie hodowlę "Yorki z Klasą"?
pytam bo piesek jest stamtąd

Posted

kamila_92 napisał(a):
dzięki za informacje

nie wiem jeszcze czy tam kupie bo znalazłam trochę bliżej.Wolałabym sama tam zajechać,może pociągiem.Poza tym znacie hodowlę "Yorki z Klasą"?
pytam bo piesek jest stamtąd

ja niestety nie znam tej hodowli, ale rodzice suczki pochodza z hodowli top ten i yorex, a to sa z kolei znane hodowle

Wybor psa jest na kilkanascie lat zycia, bo tyle pies z nami bedzie, nie nalezy sie spieszyc, tylko spokojnie sie rozejrzec;) A nie da rady zebys po
suczke z tata sie zabrala?

Posted

chyba wezmę z tej pierwszej,hodowla nazywa się little joke i postanowiłam że osobiście pojadę z mamą pociągiem,bo tacie nie za bardzo mogę zaufać :eviltong: