Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 7 months later...
  • 1 month later...
  • 4 years later...
  • 1 month later...
Posted

Oceniał Samoyedy w Poznaniu. To, na co zwracał największą uwagę to... uszy :niedowia: każdy pies miał coś o nich napisane, wszystkie psy miały dla niego za szeroko rozstawione (nawet te, które mialy uszy zbyt wąsko - na czubku głowy). Po czym Mł.Zw.PL przyznał suce, która uszy ma bardzo szeroko rozstawione. Także chyba sam nie wie, czego chce.
Wykazał się wielką klasą, gdy weteranowi jako jedynemu w stawce wwalił bardzo dobrą za zbyt duże oko - dziewięcioletniemu psu, w bardzo dobrej kondycji :roll:
Zwracał uwagę na handling.

Posted

to bardzo podobnie sędziowała żona tego pana w poznaniu asty,bulle i stafiki,asty miały za małe zęby,bulle za duże głowy i za mocne fronty :D

nie polecam i z tego powodu choć wystawa dosłownie pod nosem nie zgłosiłam swoich psów

• 2 weeks later...
Posted

ma perfekcyjną miarkę w rękach. Nie musi godzinami macać psa, żeby sobie wyrobić obraz o budowie anatomicznej. Liczy się budowa i ruch ale też charakter co dla mnie bardzo na plus. Potrafi wyrzucić z ringu jak pies się rzuci do innego psa lub nie da się zupełnie pomacać.
Sędzia raczej małomówny, nie wdaje się w dyskusje z wystawcami. Ocenia szybko i sprawnie.
(żeby nie było, że wygrałam coś u niego i tak go chwalę - tym roku tylko przyglądałam się jego pracy na ringu borderów, kilka lat temu dał wygrać mojemu borderowi w młodzieży)