Jump to content
Dogomania

Dwa BOKSERY - miszyn komplit, płowy w DT, pręgus czeka na transport do Poznania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GoniaP']No nie bardzo....
Pogonimy ich ;)
nie wiem co chcecie zrobić, ale już trzymam kciuki :)

za 1000 zł to rodowodowego można kupić a im taka karę nałożyć :mad:

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma podstaw do odebrania psa. Budę ma może byle jaką, ale ma. Je kiepsko, ale nie jest wychudzony. Trzymanie bokserów na łańcuchu (szczególnie przepisowo długim, 2-metrowym) nie jest prawnie zabronione. Na szczęście ma już normalną obrożę zamiast kolczatki.

Płowy bokser nazywa się Fuks. Jest alarmująco chudy. Gdy widziałam go... kiedy to było, chyba ze dwa tygodnie temu, już był chudy, ale w tym czasie poleciał jeszcze parę kilo :shake: Skóra i kości, na wierzchu żebra, kręgi kręgosłupa można policzyć. Wymaga natychmiastowej diagnostyki. Mam nadzieję, że to nie trzustka...

Na szczęście jemu już nic nie grozi. W samochodzie Donvitov od razu umościł się na pace, był bardzo spokojny i przyjazny, chociaż zdezorientowany nową sytuacją, obcymi ludźmi.

Posted

FuX zakwaterowany. Cała czwórka czekała na niego/ Dwa domki Goni Alex ,Aleks i ich TZ-ci. I sunia bokserka na wabia. Będzie chłopak miał fajnie.
Co do pręgusa. Cudo. Mam foty.
Mamy plany co do dalszych działan. Jest zdrowy/ pełen wypas/. Opiekuna lubi.
A jak się nie uda to plan awaryjny Greven:loveu:- Kominiarki:evil_lol:

Posted

Donvitow dobra robota, wielkie dzięki!
Jeszcze tylko wyrwać pręguska, faktycznie wygląda dobrze, ale to nie miejsce dla boksera ....

Posted

Najważniejsze, że Płowy jest już bezpieczny. Dziś niech odpoczywa, a jutro wet.
A pręgusa tak bardzo mi żal :shake: Nogi z d... bym tym ludziom powyrywała :mad:

Posted

Dodałam kolejne zdjęcia Puncha do galerii (patrzcie na poprzedniej stronie)
Byliśmy u weta, zrobiliśmy morfologię, biochemię i dodatkowo badania na trzustkę. Chłopak jest zdrowy jak rydz, a ci pseudo-ludzie go głodzili.
Biedak nie może się najeść...a trzeba mu dozować :shake:
Dostał też czerwone szelki by wygoić kark, 15kg karmy RC i piłeczkę :loveu:
Zobaczcie sami jak się cieszył...
Niestety ma wielki problem z wchodzeniem do pomieszczeń (przez drzwi).
Panicznie się boi, sztywnieje... Ktoś musiał mu nieźle obrzydzić...

Posted

GoniaP napisał(a):
Chłopak jest zdrowy jak rydz, a ci pseudo-ludzie go głodzili.
Biedak nie może się najeść...a trzeba mu dozować.

Jeśli wnioskujesz o zagłodzeniu na podstawie tego, że pies nie może się najeść, to popełniasz błąd. Miałam dwa psy z trzustką (teraz już tylko jednego) i one potrafią w gorszym okresie schudnąć niemal do szkieletu, a jedzą, jak szalone. Dlatego nie oceniaj jego opiekunów zbyt pochoponie - gdyby mnie ktoś ocenił na podstawie Gizma, a szczególnie Bruna - to bym chyba poszła siedzieć za znęcanie się nad zwierzętami.

Posted

Greven napisał(a):
Jeśli wnioskujesz o zagłodzeniu na podstawie tego, że pies nie może się najeść, to popełniasz błąd. Miałam dwa psy z trzustką (teraz już tylko jednego) i one potrafią w gorszym okresie schudnąć niemal do szkieletu, a jedzą, jak szalone. Dlatego nie oceniaj jego opiekunów zbyt pochoponie - gdyby mnie ktoś ocenił na podstawie Gizma, a szczególnie Bruna - to bym chyba poszła siedzieć za znęcanie się nad zwierzętami.

Greven, przeczytaj dokładnie mój post powyżej :roll: Napisałam, że zrobiliśmy mu badania...

Posted

Ej,, wazne ze chlopak ma dobre wyniki, moze nie dawali na czas jedzienia a i widac,zeby byl karcony ..wiec stresu tez nie brakowalo. Mysle,ze Gosia napisala to co powiedzial wet. wiec nie ma co na tym dyskutowac. Teraz juz bedzie tylko dobrze, zastanowcie sie jak wyciagnac preguska .?

Posted

mariee napisał(a):
Ej,, wazne ze chlopak ma dobre wyniki, moze nie dawali na czas jedzienia a i widac,zeby byl karcony ..wiec stresu tez nie brakowalo. Mysle,ze Gosia napisala to co powiedzial wet. wiec nie ma co na tym dyskutowac. Teraz juz bedzie tylko dobrze, zastanowcie sie jak wyciagnac preguska .?
Kombinujemy.... ale czy się uda?