Atik Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='GoniaP']No nie bardzo.... Pogonimy ich ;) nie wiem co chcecie zrobić, ale już trzymam kciuki :) za 1000 zł to rodowodowego można kupić a im taka karę nałożyć :mad: Quote
Greven Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Nie ma podstaw do odebrania psa. Budę ma może byle jaką, ale ma. Je kiepsko, ale nie jest wychudzony. Trzymanie bokserów na łańcuchu (szczególnie przepisowo długim, 2-metrowym) nie jest prawnie zabronione. Na szczęście ma już normalną obrożę zamiast kolczatki. Płowy bokser nazywa się Fuks. Jest alarmująco chudy. Gdy widziałam go... kiedy to było, chyba ze dwa tygodnie temu, już był chudy, ale w tym czasie poleciał jeszcze parę kilo :shake: Skóra i kości, na wierzchu żebra, kręgi kręgosłupa można policzyć. Wymaga natychmiastowej diagnostyki. Mam nadzieję, że to nie trzustka... Na szczęście jemu już nic nie grozi. W samochodzie Donvitov od razu umościł się na pace, był bardzo spokojny i przyjazny, chociaż zdezorientowany nową sytuacją, obcymi ludźmi. Quote
mariee Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 moze nie karmili go? tak czy tak badania trzeba zrobic Quote
Greven Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Wydaje mi się, że karmili. Niezależnie od przyczyny, chudy jest zatrważająco. Zdjęcia z dzisiejszego odbioru Fuxa przez Donvitov: Quote
mariee Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 taki ladny boksio , ale chudy az go wygielo:shake: Quote
Donvitow Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 FuX zakwaterowany. Cała czwórka czekała na niego/ Dwa domki Goni Alex ,Aleks i ich TZ-ci. I sunia bokserka na wabia. Będzie chłopak miał fajnie. Co do pręgusa. Cudo. Mam foty. Mamy plany co do dalszych działan. Jest zdrowy/ pełen wypas/. Opiekuna lubi. A jak się nie uda to plan awaryjny Greven:loveu:- Kominiarki:evil_lol: Quote
Atik Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Donvitow dobra robota, wielkie dzięki! Jeszcze tylko wyrwać pręguska, faktycznie wygląda dobrze, ale to nie miejsce dla boksera .... Quote
GoniaP Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Najważniejsze, że Płowy jest już bezpieczny. Dziś niech odpoczywa, a jutro wet. A pręgusa tak bardzo mi żal :shake: Nogi z d... bym tym ludziom powyrywała :mad: Quote
mariee Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Nie mowili jak dlugo pregusek jest na tym lancuchu? Quote
Greven Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 Od 13 marca tego roku. Pierwszy raz widziałam go 18 marca. Quote
GoniaP Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Stare i nowe zdjęcia PUNCHA ;) http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/BokserPunch Quote
GoniaP Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Greven oczyść skrzynkę bo nie mogę przesłać Ci pw... Quote
GoniaP Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Dodałam kolejne zdjęcia Puncha do galerii (patrzcie na poprzedniej stronie) Byliśmy u weta, zrobiliśmy morfologię, biochemię i dodatkowo badania na trzustkę. Chłopak jest zdrowy jak rydz, a ci pseudo-ludzie go głodzili. Biedak nie może się najeść...a trzeba mu dozować :shake: Dostał też czerwone szelki by wygoić kark, 15kg karmy RC i piłeczkę :loveu: Zobaczcie sami jak się cieszył... Niestety ma wielki problem z wchodzeniem do pomieszczeń (przez drzwi). Panicznie się boi, sztywnieje... Ktoś musiał mu nieźle obrzydzić... Quote
mariee Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Biedactwo, moze z czasem minie ten strach:shake: a co z preguskiem dalej ,nie mozna go zrobic cap? Quote
Greven Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 GoniaP napisał(a):Chłopak jest zdrowy jak rydz, a ci pseudo-ludzie go głodzili. Biedak nie może się najeść...a trzeba mu dozować. Jeśli wnioskujesz o zagłodzeniu na podstawie tego, że pies nie może się najeść, to popełniasz błąd. Miałam dwa psy z trzustką (teraz już tylko jednego) i one potrafią w gorszym okresie schudnąć niemal do szkieletu, a jedzą, jak szalone. Dlatego nie oceniaj jego opiekunów zbyt pochoponie - gdyby mnie ktoś ocenił na podstawie Gizma, a szczególnie Bruna - to bym chyba poszła siedzieć za znęcanie się nad zwierzętami. Quote
GoniaP Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Greven napisał(a):Jeśli wnioskujesz o zagłodzeniu na podstawie tego, że pies nie może się najeść, to popełniasz błąd. Miałam dwa psy z trzustką (teraz już tylko jednego) i one potrafią w gorszym okresie schudnąć niemal do szkieletu, a jedzą, jak szalone. Dlatego nie oceniaj jego opiekunów zbyt pochoponie - gdyby mnie ktoś ocenił na podstawie Gizma, a szczególnie Bruna - to bym chyba poszła siedzieć za znęcanie się nad zwierzętami. Greven, przeczytaj dokładnie mój post powyżej :roll: Napisałam, że zrobiliśmy mu badania... Quote
mariee Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Ej,, wazne ze chlopak ma dobre wyniki, moze nie dawali na czas jedzienia a i widac,zeby byl karcony ..wiec stresu tez nie brakowalo. Mysle,ze Gosia napisala to co powiedzial wet. wiec nie ma co na tym dyskutowac. Teraz juz bedzie tylko dobrze, zastanowcie sie jak wyciagnac preguska .? Quote
GoniaP Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 mariee napisał(a):Ej,, wazne ze chlopak ma dobre wyniki, moze nie dawali na czas jedzienia a i widac,zeby byl karcony ..wiec stresu tez nie brakowalo. Mysle,ze Gosia napisala to co powiedzial wet. wiec nie ma co na tym dyskutowac. Teraz juz bedzie tylko dobrze, zastanowcie sie jak wyciagnac preguska .? Kombinujemy.... ale czy się uda? Quote
GoniaP Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Nikt nas nawet nie odwiedza....................:-( Quote
mariee Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Gosiaczku ja zagladam caly czas, ale jakos tak cicho tutaj:shake: Quote
GoniaP Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 mariee napisał(a):Gosiaczku ja zagladam caly czas, ale jakos tak cicho tutaj:shake: No właśnie... nie rozumiem dlaczego.......... Quote
Greven Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Chodzi o to, żeby zaśmiecić wątek HOPami? Quote
Recommended Posts