Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To Ignaś. Ignaś został znaleziony przez moją koleżankę. Znaleziony to za dużo powiedziane, został zauważony w trakcie jazdy samochodem we wsi między Ełkiem a Grajewem.
Ignaś. Pies ze wsi.
Potrącony pzez samochód umierał od kilku dni na poboczu drogi. Niedaleko szkoły. Szkoły, do której ludzie odprowadzali dzieci. I coż z tego, jakby kto pytał. Potrącony, jego pech, niech zdycha.
Dzieci starały sie pomóc psu na miarę swoich możliwości. Obłożyły psa kanapkami z salecesonem. Otoczyły go kamykami, jakby dekorowały jego grób. Nawet położyły na niego kwiatki. Pies umierał, a ludzie obojętnie przechodzili. Pies, wielkie mi co.
Ignaś miał szczęscie. Trafił na Sylwię. Został wtaszczony do samochodu, zabrany do Warszawy i zawieziony do lecznicy.
Okazało się, że Ignaś ma pękniętą miednicę w wyniku kontaktu z samochodem. Poza tym ma babeszję, jest odwodniony, wycieńczony, wychudzony, choć na pierwszy rzut oka tego nie widać.
Ignaś nie ma roku, jest ślicznym owczarkowatym psem z pięknym puszystym ogonem. Nie wstaje, czasami lekko podniesie sie na łapach półleżąc. Miednica bardzo go boli, nie lubi przesuwania, przenoszenia.Załatwia się pod siebie.
Po kilku dniach leczenia w lecznicy, badań, kroplówek itd dług urósł do 2 tys.złotych. Sylwia zabrała go do zaprzyjaźnionego domu, w którym może pozostać do czasu znalezienia domu docelowego. Jednak koszty leczenia są ogromne.
Bardzo prosimy o pomoc w leczeniu Ignasia, jedna osoba nie udźwignie ciężaru doprowadzenia psa do zdrowia. Lekarze zapewniają, że Ignaś będzie zdrowy. Wymaga to jednak czasu.

Bardzo prosimy o pomoc i szansę dla Ignasia :modla:

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Goniu same kroplowy wyprowadzenie psa z babeszji to spore koszta a co dopiero leczenie peknietej miednicy

na pewno jesli tylko Asia tu zajrzy wszystko napisze dokladnie

ale pieniazki trzeba zbierac juz:(

Posted

Worel napisał(a):
ile piesek ma lat?

czy cos oprocz pieniedzy potrzebuje? moze "ktos" "cos" ma, i moze pomoc oprocz finansowo?

Potrzebne są prześcieradła/podkłady wchłaniające mocz, bo psiak nie wstaje, załatwia się pod siebie, a trzeba zachować higienę. Lekarz kazał sprawdzić czy nie sika krwią, trzeba było mu podkładać białe pieluchy.
Ignas ma ok. 10 miesięcy.

Posted

[quote name='GoniaP']A jakie zabiegi miał robione w lecznicy? Skąd tak wysoki rachunek?

Miał kilka prześwietleń, transfuzję krwi, badania krwi, mnóstwo lekarstw (sama homeopatia kosztowała 320 zl), pobyt w szpitalu. Został zabrany na tymczas, bo tak jest taniej pomimo tego, że 2 razy dziennie przyjeżdża do niego lekarz daje kroplówki i zastrzyki. Poza tym ma chorą wątrobę przez babeszję.

Jakby ktoś mógł to bardzo bylibyśmy wdzięczni za pomoc finansową, dług trzeba uregulować, a rośnie cały czas.
Ja teraz wyjeżdżam na tydzień ale Kostek będzie monitorować wątek. Dobrze Kostek?

Pozwolę sobie podać nr konta prywatnego
Marlena Model
04 1020 1169 0000 8902 0088 2365
lub za pośrednictwem Fundacji Azylu pod Psima Aniołem
z dopiskiem Ignaś
03 1020 1042 0000 8802 0109 6528

Posted

DLACZEGO ON LEZY I NIE WSTAJE, CZY BYLA ROBIONA DIAGNOSTYKA RTG
CZY ,MIEDNICA BYLA OPEROWANA JESLI JEST POLAMANA? CZY MOZNA DOSTAC AKTUALNE ZDJECIA RTG?
bardzo wazne.

Posted

Śliczny kawaler ten wasz Ignaś. Historia pod względem obrażeń podobna jak u Bella od Emir. Najważniejsze w takim razie chyba to że by wstał.

Posted

Swego czasu robiłam bazarek dla psów z wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103396
Ale Rubik wrócił do swojego domu, a Logan nie daje się złapać i nie potrzebuje pilnie pomocy.
W tej sytuacji za zgodą Marleny, przelałam pieniądze z tego bazarku na 2 inne bidy w pilnej potrzebie. Jedną jest Ignaś właśnie, a drugą Lalka z wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109597