basia0607 Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Sunia ok. 3 tyg.temu miała cieczke. Przebywa w Pasłeku , okolice Elbląga. Nie ma z nią żadnego problemu. Utyka lekko na przednia łapę ale nic tam nie widzimy.Jest to pies bardzo spokojny, nie rzuca sie na jedzenie , nie wdaje w psie awantury. Lezy spokojnie i obserwuje co sie w okół niej dzieje. Podaje moj telefon 505072935 Quote
Ulka18 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Basiu, czy sunia jest w domu tymczasowym? Czy istnialaby mozliwosc sterylizacji sunieczki przed adopcja? Przesylam Ci pw z namiarami na wolne domki (nie wiem czy wszystkie). Trzeba by domki sprawdzic, jesli jakis wyda Ci sie w porzadku. A jak nie, to wystawimy sunie na allegro. Tylko potrzebne bylyby nowe zdjecia. A to jedno podretuszowane zdjecie przez Irjaw z forum collie Quote
basia0607 Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 Istnieje możliwośc sterylizacji ! Sunia jest w naszym stowarzyszeniowym Przytulisku. Bede tam w sobote i zrobie inne foki. Quote
Ulka18 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Basiu, dziekujemy z gory za zdjecia. Czy na sterylizacje trzeba zebrac pieniazki? Quote
basia0607 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='Ulka18']Basiu, czy sunia jest w domu tymczasowym? Czy istnialaby mozliwosc sterylizacji sunieczki przed adopcja? Przesylam Ci pw z namiarami na wolne domki (nie wiem czy wszystkie). Trzeba by domki sprawdzic, jesli jakis wyda Ci sie w porzadku. A jak nie, to wystawimy sunie na allegro. Tylko potrzebne bylyby nowe zdjecia. A to jedno podretuszowane zdjecie przez Irjaw z forum collie Nic na pw. nie dostalam ! żadnych kontaktow. Quote
Kasia Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Podnosimy śliczną Colinkę na pierwszą stronę! Quote
Ulka18 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Basiu, masz pw. Jesli trzeba wystawic sunke na allegro, to sluze pomoca. Quote
basia0607 Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 Obdzwonilam wszystkie kontakty, które dala mi Ulka 18-nieaktualne ! Quote
basia0607 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Edi100 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Kasia napisał(a):A kontakty od Edi100? Też nic nie ma? Nie mam odpowiedzi od Cezarowego domku, bo grypa ich rozłozyła i nie byli u mamy z zapytaniem. Pan Cezara zadeklarował pomoc w szukaniu domu wśród rodzinki. Do tych ludzi, co miałam kontakty wysłałam emaile ze zdjęciem i opiesem Niuni, ale na razie cisza:( Maleńka, musi się udac znaleźć domek dla Ciebie! Quote
basia0607 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Ale ze mnie gapa ! Nie pomyślalam, ze moje ostatnie posty Was wystraszą. U Dyżka nic sie nie zmienilo a płaczę za domkiem dla niego. Musze ukraść albo kupic za flache maltretowamne szczenie od pijackiego elementu. To jest siostra 2 suń ktore uratowałysmy przed utopieniem. Pijacy sunię/ma 2 mce/ trzymają w chlewie, slyszymy okropny skowyt psa. Nie moge naslac policji bo to nasi przytuliskowi sasiedzi. Boimy sie zemsty na naszych psach. Ja sie tam pokazac nie mogę bo naslalam na nich policję i maja mieć sprawę za strzelanie do dzieci z watrowki/ dzieci i psow/. Quote
Edi100 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 basia0607 napisał(a):Ale ze mnie gapa ! Nie pomyślalam, ze moje ostatnie posty Was wystraszą. U Dyżka nic sie nie zmienilo a płaczę za domkiem dla niego. Musze ukraść albo kupic za flache maltretowamne szczenie od pijackiego elementu. To jest siostra 2 suń ktore uratowałysmy przed utopieniem. Pijacy sunię/ma 2 mce/ trzymają w chlewie, slyszymy okropny skowyt psa. Nie moge naslac policji bo to nasi przytuliskowi sasiedzi. Boimy sie zemsty na naszych psach. Ja sie tam pokazac nie mogę bo naslalam na nich policję i maja mieć sprawę za strzelanie do dzieci z watrowki/ dzieci i psow/. O Kuchnia:( Basiu, ratuj maleńką:placz: Quote
Ulka18 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Basiu, o domek dla suczki collie naprawde sie nie martw. Bedzie sporo chetnych, tylko trzeba ja oglosic. I koniecznie wysterylizowac przed adopcja, nie wierzyc nikomu, ze zrobi zabieg u siebie. Quote
basia0607 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Dzisiaj mi powiedziano , że Colinn ma więcej niz 5 lat .Ja tego nie widzę , dla mnie jest w dobrej kondycji. Quote
Ulka18 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Moze Collin byc troche zaniedbana, siersc zniszczona, stad wrazenie wiekszej ilosci lat na karku. Czy wiek 5 lat podal wet czy ktos inny? Quote
Aga_Mazury Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 ze zdjęć wygląda na dużo więcej niż 5 lat... ale jest urocza.... basia jak kto u nas będzie chciał collaczke dam znać Quote
Ulka18 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Nie sugerowalabym sie tym bialym umaszczeniem wokol nosa, moja Kostaryka tez ma takie i przez to tez ktos moze ja oceniac na starsza. A jak zęby i ogolnie Collinka? Quote
Bankiwa Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Ja także nie sugerowałbym się białym umaszczeniem wokół nosa. Roczne belgi potrafią mieć tej "siwizny" całkiem sporo ;) Colaczkę wrzucę na forum belgów. W końcu owczarek to owczarek :) PS. Info już wisi http://forum.owczarkibelgijskie.pl/viewtopic.php?p=36416#36416 Quote
Aga_Mazury Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Nie sugeruje się siwizną wokól pyszczka tylko ogólnie wyglądem co nie znaczy, że tak jest.... to moje subiektywne wrażenie :) Mój colak też ma siwy pyszczek od urodzenia także zdaje sobie sprawę Quote
Ulka18 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Podnosze sunie. Poczekajmy na zdjecia i wiadomosci od Basi. Quote
basia0607 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Zęby Coliny nie sa idealne, ma je wszystkie ale żółte. Może ona mieć 5 albo 8 lat, trudno to określić.Mój colie nie jest najmlodszy ale zęby ma czyszczone przez weta więć są białe. Za to atrybutem suki jest piękna , gruba sierść i dobry charakter.Colina ma trochę siwego przy mordce ale nie dużo.To jest piekny pies. Quote
Aga_Mazury Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Nie ma co ... piękna jest... jak najbardziej. Może ma chip Quote
Recommended Posts