Jump to content
Dogomania

[FNIZ] CHART czy COLLIE SMOOTH??? GRETA JUŻ W NOWYM DOMKU!!!!

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc sprawa wygląda tak.
Właśnie dzowniła Ania ze schroniska. Zadzownili tam ludzie, którzy mieszkają obok "właścicieli" charcicy. Okazuje się, że "właściciele" niuni to alkoholicy. Sunia tak naprawdę żyje dzięki tym sąsiadom, oni ją dokarmiają i dbają o sunię. Pani powiedziała, żeby absolutnie nie oddawać niuni do tego domu. Sunia wciąż biega samopas, wypuszczają ją na całe dnie a nawet noce po osiedlu, czy ma cieczkę czy też nie. Zero opieki i odpowiedzialności.

Idę zrywać ogłoszenia.

I pilnie szukamy domu! Dobrego domu!

Posted

jestem i melduje się ;)

faktycznie bardzo ładna, na moje oko to jakaś mieszanka charta poklskiego - ma troche grubokościstą budowę i zbyt gestą siersc jak na charta - ale moze to byc tez efektem czestego przebywania na dworze...

ile ona moze wazyc i ile ma w klębie ( hahah najczesciej zadawane przeze mnie pyt - ile ma w kłębie:evil_lol:)

zakładam jej watek na charcim - mam chetną w wawie ale na charta małych gabarytów a ona wysoka panna ! mam nadzieje ze allegro pomoże!
w jakim ona jest hotelu? opłacacie go? moze jakiś tymczas ...

bede myslec!
i absolutnie nie do ex wlascicieli! gnojki!:angryy:

Posted

Ufffff....Ambra dzięki że jesteś ;)
Sunia faktycznie jest wysoka, ja mam 160cm a sięga mi do połowy uda, czyli ma w kłębie 65-66cm.

Ile waży nie wiemy, myślę że ok. 35 kg. Jest niestety zatuczona.

Dzisiaj założyłam jej na charcim:
http://www.swiatchartow.net/viewtopic.php?p=9596#9596

Nie wiem czy to jedyne forum o chartach.

Tak sunia została umieszczona grzecznościwo w hotelu. Pan nie miał już miejsca, ale zlitował się i powiedział żeby na kilka dni niunie przywieźć.
To kilka dni właśnie minęło:shake:
Tymczas jak najbardziej potrzebny.

Posted

Ja odwiedzam. Suczka jest tak piękna, że oczu nie mozna oderwać.
Wczoraj widziałam też wątek pięknego borzoja..ale dziś szukałam go i nijak znaleźć nie mogę. :-(

Posted

ja o suni cały czas pamietam i czekam na odp z charciego!

Hala - mam dla Ciebie dobra wiadomość! Borzoj jest na tymczasie w Poznaniu - tak wiec możesz go sobie na własne oczy obejrzec:razz:
podałam ci gg do Oris - to jak chcesz to zagadaj!

a sunieczka na bank znajdzie wspaniały domek!

Posted

Miałam dzisiaj dwa telefony.

Pierwszy to "właściciel" suni. Pan nie chce suni, nie ma już warunków aby zajmować się psem :shake:. Jak znajdzie książeczkę zdrowia ma dzownić i umówiłam się na odbiór.

Drugi telefon to pierwsi chętni na adopcję.
Państwo są z Łodzi bardzo spodobała im się nasza Gretunia, jutro jesteśmy umówieni na pierwsze spotkanie.

No...to tyle :)