Moriaaa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Sunia od 5 dni błąkała się na moim osiedlu. Dokarmiana przez dzieciaki w końcu straciły siły. Położyła się pod krzaczkiem...miała dość. Zrezygnowała z walki, chciała odejść... Zabraliśmy suczydło, nie wiedząc co z nią zrobimy, ale nie mogliśmy tak zostawić tej delikatnej sunieczki. Rozpoczęłyśmy poszukiwania właścicieli. Okazało się, że jacyś ludzie byli widywani na osiedlu z podobną sunieczką. Tyle, że nigdzie nie ma ogłoszeń o zaginięciu...sprawy również nie zgłosili do schroniska. Przy rozwieszaniu naszych ogłoszeń o znalezieniu suni, spotkaliśmy kobitkę, która powiedziała że zna właścicieli...dałam swój numer...nie zadzwonili. Tak więc szukamy niuni domu. Sunia jest bardzo dobrze wychowana, reaguje rewelacyjnie na siad, podaj łapkę. Ślicznie chodzi na smyczy...generalnie cud miód i orzeszki. Sprawa jest bardzo pilna z uwagi na to że sunieczka została umieszczona grzecznościowo w hoteliku gdzie w sumie nie było już miejsca. W każdej chwili może być tak, że sunie trzeba będzie zabrać, a nie mamy gdzie. Poza tym sunia mieszka teraz w boksie...a to typowo kanapowa dama:roll: Quote
Hala Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Może jeszcze zadzwonią. Nie chce mi się wierzyć, że ją porzucili. Daj szansę właścicielom. Może ją kochają. Quote
jola od jadzi Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Zawsze dajemy szansę właścicielom ale oni rzadko z niej korzystają. A my musimy już myśleć co z sunieczką zrobić w razie braku miejsca w hoteliku... Quote
Moriaaa Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 [quote name='Hala']Może jeszcze zadzwonią. Nie chce mi się wierzyć, że ją porzucili. Daj szansę właścicielom. Może ją kochają. Hala! Jakie szanse? Suka od 5 dni mieszkała pod krzaczkiem a na osiedlu ani jednego ogłoszenia o zaginionym psie! Tak ją kochają, że jej nie szukają nawet? Ten pies przez 5 dni przeżywał koszmar, a oni nawet tyłków nie ruszyli żeby suki poszukać..sorki ale dla mnie to nie jest miłość:shake: Przedwczoraj obwieszone przez nas całe osiedle...babka wzięła numer...jest cisza..ile jeszcze trzeba czekać? Aż sunia się kompletnie załamie ? Quote
Moriaaa Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Wskakuj maleńka. Jakie cioteczki zajmują się chartami? Trzeba je poinformować o niuni. Quote
jola od jadzi Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Kaja, a tak na marginesie, dlaczego nikt mi nie gratuluje jubileuszu? Quote
Moriaaa Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 jola od jadzi napisał(a):Kaja, a tak na marginesie, dlaczego nikt mi nie gratuluje jubileuszu? Hmmmm...jubileusz powiadasz? To musi być jakiś poważny jubileusz...bardzo poważny, ale za chiny nie łapię ciotka ;) Quote
modliszka84 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Hala napisał(a):Może jeszcze zadzwonią. Nie chce mi się wierzyć, że ją porzucili. Daj szansę właścicielom. Może ją kochają. Hala, a uwierzysz ze ktos wywala na ulice rasowego mopsa :cool1: ? Quote
katya Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Moriaaa napisał(a):Hmmmm...jubileusz powiadasz? To musi być jakiś poważny jubileusz...bardzo poważny, ale za chiny nie łapię ciotka ;) 1000 postów dogo!!!!!!!!!!!!! Gratulacje Jolu :multi: Quote
jola od jadzi Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Kasiu, dziękuję, Ty jedna zobaczyłas.... Quote
Moriaaa Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Katya mimo, że blondynka łapie dużo szybciej ode mnie :oops::evil_lol: Coś te wszystkie blond-kawały nijak się mają do rzeczywistości :roll: ;) Gratulację Jolu!!!! Quote
malagos Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 jola od jadzi napisał(a):Kaja, a tak na marginesie, dlaczego nikt mi nie gratuluje jubileuszu? jolu, a moze przypomnisz starym ciotkom, o co chodzi? :oops: Quote
katya Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 jola od jadzi napisał(a):Kasiu, dziękuję, Ty jedna zobaczyłas.... Powiedziałaś mi na gg :evil_lol: Quote
Tuśka Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Moriaa! Ty wiesz jak ja reaguje na charty? Kocham je!!!!!!!! A miejsca mi brak :placz: Jestem zapsiona jak nigdy :loveu: Aktualnie mam 6 na składzie a tylko dwa moje... Charty są przecudowne. Właśnie takie arystokratyczne, szlachetne i lekko powściągliwe (póki się nie zadomowią :eviltong:). Ale w domu są spokojne i takie ,,nie przeszkadzające'' A jak się je zawoła to się okazują najwspanialszymi psiakami pod słońcem :loveu: Ale ja mogę tylko zachwalać.... Trzymam kciuki Quote
jola od jadzi Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 eee,żartowałam,że nikt nie zobaczył mojego tysięcznego postu Quote
jola od jadzi Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Sunia tak szybko zniknęła...Przypominam, przepiękna charcica szuka domu! Quote
Moriaaa Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Wskakuj ślicznotko!!! Kasiu...zrobisz laleczce allegro? :) Quote
katya Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Tylko nie wiem w jakim ona jest wieku... 3 lata? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=345749955 Quote
Niewiasta_21 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Przepiękna!!!! Kolejka powinna sie juz ustawiac:-) Quote
Hala Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Kolejka się na pewno do niej ustawi. Tylko czy ona wysterylizowana? A suka z suką to będą walczyć co? Quote
nata od jadzi Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 no niunia ma jakieś 5 lat na moje oko. jest przepiękna, przekochana i taka dumna... zasługuje na genialny domek... Quote
Recommended Posts