Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteście pewne, że trzeba go traktować sedalinem?
Z doświadczenia wiem, że lepiej przewozi się przytomne psy. Są wtedy bardziej przewidywalne. Sedalin otępia i zaburza możliwość oceny sytuacji przez psa. Rzadko usypia.

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Camara napisał(a):
Jesteście pewne, że trzeba go traktować sedalinem?
Z doświadczenia wiem, że lepiej przewozi się przytomne psy. Są wtedy bardziej przewidywalne. Sedalin otępia i zaburza możliwość oceny sytuacji przez psa. Rzadko usypia.

Camara ma zdecydowanie rację. Czy nie lepiej byłoby przed wyjazdem przetestować jego zachowanie na widok samochodu i w samochodzie ?
Zachęcić metodą smakołykową do wsiądnięcia sprawdzić reakcje na uruchomienie silnika itp. Rozwiałoby to wątpliwości i pozwoliło na wybór optymalnej wersji. W wielu wypadkach faktycznie bez usypiania jest dużo lepiej - kilka razy zdarzyło nam się że psy których nie podejrzewaliśmy o takie zachowania grzecznie wsiadały i spokojnie jechały. Może ten też kiedyś jeździł na spacery ? Jako szczeniak ?

Posted

Też tak uważam, ale Toyota nie ma do dyspozycji auta, którym będzie przewozić psiaka, a jej prywatny samochód nie nadaje się do takiej akcji.

Ona ma kilka psów na posesji, ale tylko jednego swojego i nie ma doświadczenia co do zachowań obcych psów.

Pies jest odrzutem z policji, to ratownik go przygarnął. Na pewno zwierzak jeździł samochodem.

Posted

A aktualny ekhm opiekun nie ma samochodu ? Powspółpracować mógłby trochę, chociaż udostępnić do powsiadania...
Z tego co pisze Elza wynikałoby że sedalin należałoby traktować jako opcję a nie jako wymagany punkt.

Posted

No to jak ten Sak ma mieć w końcu na imię ?

Dogo wariuje. Toyota nie może pisac postów. Sądzę, że dziewczyny wszystko dograją i Ripper (?) w tę niedzielę zamelduje się u Camary.

Posted

Ja poszukuje w tej chwili kogoś, kto ze mną pojedzie, bo sama to trochę mam obawę. Niech coś się po drodze wydarzy (tfu, tfu, tfu) to co ja sama zdziałam z 50kg psem :razz:?
Najprawdopodobniej z moimi psami zostanie jednak TZ, bo rodzice coś tam kręcili nosem...
Bardzo proszę, by pies dojechał do Łodzi jednak najpóźniej o 11.00.
No i adres Camary bardzo by mi sie przydał ;).

Jakby co będę wracała na pusto, więc mam kupę miejsca na transport dowolnego psa. Przypominam: trasa Kraków-Łódź.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Hej, Łodzianie ! Kto pojedzie z Ewcią w tę trasę ???

Spox, już mam pilota ;).
Czekam na jakies info od toyoty odnośnie godziny przyjazdu.
No i kwestia finansowa, niestety. ja mam do przejechania ponad 560km. Nie dam rady tego zasponsorowac.

Posted

Podaj kwotę, Reno.

Teraz z serii "czarny humor gospodarza" :

"Nie martw się, Małgosiu. Jak oni go nie wezmą, wykopię głęboki dół i stamtąd nie wylezie gadzina. "

Przypominam, pani Małgosia to sąsiadka ugryziona przez psa, która za wszelką cenę chce go uratować, bo uważa, że to dobre zwierzę.

Z opowiadań p. Małgosi wynika jeszcze, że psu na dworze, przy 20-to stopniowym mrozie sztywniały kończyny. ( buda jest murowana !) Właściciel tego nie zauważył.
Poszła ,więc do niego i mówi: "Józek, na litość boską, wpuśćże tego psa do garażu". Ulitował się pan i pies w pomieszczeniu doszedł do siebie.

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Podaj kwotę, Reno.

Teraz z serii "czarny humor gospodarza" :

"Nie martw się, Małgosiu. Jak oni go nie wezmą, wykopię głęboki dół i stamtąd nie wylezie gadzina. "

Przypominam, pani Małgosia to sąsiadka ugryziona przez psa, która za wszelką cenę chce go uratować, bo uważa, że to dobre zwierzę.

Z opowiadań p. Małgosi wynika jeszcze, że psu na dworze, przy 20-to stopniowym mrozie sztywniały kończyny. ( buda jest murowana !) Właściciel tego nie zauważył.
Poszła ,więc do niego i mówi: "Józek, na litość boską, wpuśćże tego psa do garażu". Ulitował się pan i pies w pomieszczeniu doszedł do siebie.

Ja jestem nauczycielka, więc uczę jak takiego dziada nazywać:

pier... świnia.
Kurde, jak ja nie lubię ludzi. Dzisiaj nie lubię ich zwłaszcza.

Posted

Camara, czy dobrze trafiłam?

[SIZE=2][quote name='Agata69']Ja jestem nauczycielka, więc uczę jak takiego dziada nazywać:

pier... świnia.

Agata69, świnia to piękne i mądre zwierzę... Istnieje wiele innych, właściwszych określeń.

Posted

[quote name='hop!']Camara, czy dobrze trafiłam?

[SIZE=1]Agata69, świnia to piękne i mądre zwierzę... Istnieje wiele innych, właściwszych określeń.

ty masz rację dziewczyno...

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Camara ma tymczas dla naszego pięknisia, tylko to daleko, w Krakowie i na zasadzie hoteliku. (200 zł miesięcznie + karma)

Dochodzi jeszcze koszt transportu - jaki?
Myślę, że trzeba się też liczyć z dodatkowymi wydatkami np.: na weta.

Na razie trzy osoby są gotowe wpłacić po 50 zł - Agata69, toyota, KWL.

Czy ktoś jeszcze może się dołożyć?