Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chacko dostałam odpowiedzi/kilka na temat TH Moenchengladbach.
Zadnych negatywow...a wiesz ze o te nie ciezko.

TH Moenchengladbach jest z tego co mi napisano, doskonale wyposazony.
Ja musze powiedziec,ze kocham to miasto. Robi sporo dla mlodziezy, zwierzat itd.

A co to za Org. jest?

Posted

no wyglada to niezle. Jest napisane, ze pracuja tylko z dwona DT. to ile taki DT ma psow? hm...

Ale generalnie to takie domowe warunki oczywiscie wspaniale sa.

Wiesz co zapytaj ich moze jak to ma wygladac. Pies sie do nich dostanie do jakiejs DT tak? i jak to wyglada? w domu? na zewnatrz? ile psow? Kto pokrywa koszta wet...

nie obawiaj sie tego pytac. To dobrze swiadczy o Tobie.

Posted

[SIZE=3]to dostalam od nich: charly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hallo,

Ihre Fragen beantworten wir wie folgt:

Der süße Hund wird von unserem Tierschutzverein aufgenommen und wir bemühen uns, ihm ein
liebevolles, gutes Zuhause zu verschaffen, was aufgrund seiner Behinderung (drei Beine) sicherlich
nicht ganz einfach wird. Nichtsdestotrotz werden wir es versuchen.

Wir vermitteln niemandem einen Hund, der denselben nur im Garten oder Zwinger hält. Im Gegenteil,
sollten wir davon erfahren, daß von uns vermittelte Tiere dermaßen gehalten werden, holen wir sie
dort sofort wieder ab.

Ob Sie den Hund bei seinen neuen Haltern besuchen dürfen, müssen wir mit denen absprechen.
Die Frage können wir Ihnen beantworten, wenn wir Interessenten für den Hund haben.

.

Wir hoffen, wir haben alles zu Ihrer Zufriedenheit beantwortet und wünschen Ihnen ein schönes
Wochenende!

Irmi Osterkamp
Tierfreunde Uedem e.V.
0521 - 2528190

Posted

z tłumacza, bo ja z niemieckim ni w ząb
Halo,

Odpowiadamy na jej pytaniach jak następuje:

Słodki pies jest podniesiony przez nasze towarzystwo opieki nad zwierzętami i trudzimy się, jemu
wystarać się serdeczny, dobry dom, co na podstawie jego inwalidztwa (trzy nogi) pewnie
nie stanie się całkiem prosty. Spróbujemy Nichtsdestotrotz to.

Nie pośredniczymy nikomu psa, którego to sam tylko w ogrodzie lub międzymurze zatrzymuje. W przeciwieństwie,
powinniśmy byli dowiedzieć się od tego, że od nas pośredniczone zwierzęta dermaßen zatrzymywane są, przynosimy ją
tam natychmiast znowu od.

Czy państwo mogą odwiedzić do psa przy jego nowych uchwytach, musimy odmówić z nimi.
Możemy odpowiedzieć na pytaniu państwu, kiedy mamy interesantów dla psa.

.

Mamy nadzieję, odpowiedzieliśmy na wszystkim do państwa zadowolenia i życzyliśmy państwu piękne
Koniec tygodnia!

Irmi ogordzony kawałek ziemi Oster
Przyjaciele zwierząt Uedem e.V.
0521 - 2528190

Posted

[quote name='chacko'][SIZE=3]to dostalam od nich: charly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tłumaczenie:

Dzien dobry,

Ponizej odpowiedzi na pani pytania:

Ten słodki pies bedzie przejęty przez nasze Towarzystwo Ochrony Zwierząt. Bedziemy sie starac znalesc dla niego dobry dom, co z powodu jego niepelnosprawnosci (3 nogi) z pewnoscia nie bedzie całkiem łatwe.

Pomimo tego bedziemy próbować. Nigdy nie oddajemy psów, które maja byc trzymane tylko w ogrodzie lub kojcu. Przeciwnie, w takim wypadku odbieramy nasze zwierzeta natychmiast.

Mozliwosc odwiedzania psa przez Panią musimy ustalic z nowymi wlascicielami. A wiec na to pytanie mozemy odpowiedziec dopiero kiedy znajdziemy osobe zainteresowana psem
.
Mamy nadzieje, ze nasze odpowiedzi usatysfakcjonowaly Panią i zyczymy milego weekendu

Posted

Chacko mozesz jeszcze byc troche "upierdliwa":oops:;) i zapytac w jakich warunkach ten pies bedzie przebywal do czasu znalezienie mu domu?

Tzn. czy w kojcu z psami. czy sam. czy w domu?

Powiedz ze sie bardzo cieszymy i martwimy zarazem

Posted

nie w domu z innymi psami. nie czymaja psow w kojcach i tez takim ludzia zadnego psa nie oddawaja!!!!!!!!
od nich psy ida tylko na domy/mieszkania.. nie do kojec albo tylko nadwor! zapewnili mi to.

Posted

ja pytalam nie o dom docelowy tylko gdzie tego psa trzymaja do momentu adopcji. Bo przeczytalam ze pracuja z dwowa Pflegestellen (DT). chcialabym sobie po prostu moc to jakos wyobrazic. Dwa DT i w kazdym po jednym psie? 2? 20? w domu? na dworze? w budynku? cos jak hotelik?

dzieki;)

Posted

w domu, z ilema psami nie wiem to sie co adopcja albo dojscie nowego zmienia!!!!!!!!!
NIE POZWALAJA I TEZ NIE ROBIA TEGO PSA W KOJCU ALBO PRZY BUDZIE CZYMAC

JEST TO MALA ORGANIZACJA pracuje z sercem....ja ich nie znam osobiscie!!!!

Posted

Ja jej nie znam. to ona sprawdzala domek mojego psa:evil_lol: Ja jej nie pytalam, ale "kolezanki" z dogo ja "naslaly"

ale pytalam innych i jest ok. Nic nie ma przeciwko. Mnie to osobiscie interesuje, bo skoro pisza ze maja dwa DT to sobie wyobrazam dom.
w innym wypadku nie pisze sie DT a cos innego, np pensjonat lub cus;) wtedy wiadomo ze jest wiecej psow.

Posted

Witam,Cioteczki.I na czym stanęło?Są już jakieś konkretne posunięcia?Z tego,co czytam,organizacja wydaje się być o.k. ...
Atosiku-być może już wkrótce otrzymasz swą WIELKĄ SZANSĘ...
Trzymam kciuki!!!