SZPiLKA23 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Chłopak oby nie zaprzepaścić Twojej szansy Quote
albiemu Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Charly wypytaj i daj proszę znać - dzięki wielkie! Quote
chacko Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 sorry dziewczyny....co mam im dzisiaj odpisac? Quote
Charly Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 albiemu napisał(a):Charly wypytaj i daj proszę znać - dzięki wielkie! w takim razie pisze do nich. Mysle, ze jeszcze dzis mi odpisza Kobieta ktora wyadoptowala Biska wyperswadowala mi z glowy 4 (!) inne organizacje, ktore wedlug mnie super sie prezentwaly. Jednak ktorys z pracownikow mial nie do konca czyste karty. Ta kobieta jednak uwaza ze musi byc 100% jesli pies idzie tak daleko i my nie mamy m ozliwosci bezposredniej kontroli. Ja jej bardzo ufam. Jest bezkompromisowa. To jesli chodzi o psy odpowiednie podejscie Juz pisze do niej. Chacko napisz prosze ze mały jest u weta albo cos i sprawdzaja czy on sie nadaje na taka podroz czy cos. kurcze trzeba cos wymyslic. Quote
Charly Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Chacko napisz prosze co Ty o nich wiesz. Im wiecej info tym lepiej. moze zapytasz swoich ludzi co oni twierdza na temat TH Moenchengladbach. ja slyszalam pozytywne komentarze. Ale rozumiem ze dziewczyny sie martwia. Email wyslana;czekam na odpowiedz. Quote
chacko Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 dziewczyny zameldowa sie teraz czysta organizacja co tez atosa chce! rubcie cos wrescie...chyba ze niechcecie podarowac mu ladnego zycia. nie wiem co odpisywac...tylko sobie opinie psuje.... PILNA ODPOWIEDZ!!!!![SIZE=2] KOPIA LISTU: Hallo Justyna, wir haben den Hilferuf für den dreibeinigen Hund gelesen und fragen an, ob es schon eine Aufnahmestelle für ihn gibt. Falls sich noch keiner gemeldet hat, würden wir den Hund aufnehmen. Vielleicht antworten Sie uns mal kurz. Mit freundlichem Gruß Irmi Osterkamp Tierfreunde Uedem e.V. 0521 - 2528190 strona internetowa: http://www.tierfreunde-uedem-ev.de/ Quote
Charly Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 po polskiemu:lol:pytaja czy ten piesek znalazl juz dom. Jesli nie, to oni go wezma. Prosza o krotka informacje. chacko -wiem co czujesz:evil_lol:. Puscilas psa przez siec i teraz beda pisac i pisac. Zrob sobie nowy folder (Ordner) i tam umieszczaj te adresy. przydaja sie;)Szkoda zeby umknely. Podziekuj za maila. Powiedz ze zglosisz sie za pare dni, bo pies jest nie wiem....powiedz ze czeka go wizyta u weta. Quote
Charly Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 napisalam w 3 miejsca. pewnie i tak sie wszyscy znaja:roll: i mojego maila dostana wszystkie org. jako mail przejsciowy. Quote
Charly Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 masz racje chacko. najlepiej napisac, ze ma juz miejsce. jakby co to jeszcze mozna do nich spowrotem napisac. zapisz sobie adres Quote
chacko Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 dzieki charly...napisze, ale nie wiem jak dlugo beda czekac. to jest normalna organizaja i oni maja prywatne miejsca..wiec nie wiem jak dlugo beda czac na odpowiedz czy tak czy nie! wiec drudzy beda czymyc mjesce nie wiedzac czy pies przyjedzie! Quote
Charly Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 wiesz co jest dziwne? odpowiedzialam na Twoj post a teraz moja odpowiedz jest przed wlasnie tym postem Twoim. czary na dogo. jak zawsze:evil_lol: Quote
albiemu Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 musimy znaleźć mu tymczas aby przygotować go do adopcji zagranicznej .... trzeba będzie też pomyśleć jak go dowieźć .... to łatwe nie będzie .... Quote
albiemu Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 kolejna sprawa - koszty tego wszystkiego .... chip i cała reszta nie są małym wydatkiem - to wszystko trzeba naprawdę z głową zrobić! Quote
chacko Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 przeciez napewno sie ludzie doloza! dziewczyny? moze zmien tytul?? Quote
albiemu Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 narazie szukam tymczasu ..... muszę od czegoś zacząć więc proszę Chacko ... jeszcze trochę czasu .... tytułu nie zmienię bo nie ja zakładałam wątek, inna sprawa że go Neczka zmieni jak naprawdę z kopyta ruszymy. Teraz to jeszcze dwa kroki w przód jeden w tył .... przykro mi ale inaczej nie da rady. Quote
SZPiLKA23 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Kasiu moze kase z mojego bazarku przeznaczyc na to wiele tego nie bedzie ale koło 100 zł jak zmienie tytuł moze sie ktos zlituje.... Quote
chacko Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 nie ma sprawy jak moge byc pewna! to wiec gdzie wolisz do schrony mönchengladach czy ta orga?? naturalnie bede pilnowala losa psa!!! i bede was informowala Quote
albiemu Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 chacko a gdzie będziesz miała bliżej do niego i jakie są Twoje odczucia co do tych miejsc .... jesteś bliżej będzie lepiej ... Quote
chacko Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 blizej mam do mönchengladbach ale lepjej mysle do organizacj. tez bym tam raz zakiedy pociagiem pojechala zobaczyc jak sie ma!obojetnie w jakie mjejsce. Quote
albiemu Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 w takim razie zdaje się na Ciebie - padło na organizację! Quote
chacko Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 dobze, ja sama wlozylam tyle serca w psa ze bede jego los kontrolowala!!! tylko powiedz mi niewiecej jak dlugo to moze trwac! niewiecej!!! musze im cos napisac...mönchengladbach moge przedstawic innego biedaczka...wiec jak znasz jakiegos to prosze przedstaw! Quote
Wet-siostra Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Atosie,piękny psie,pomału widać dla Ciebie wyjście... Ciekawe,czy w Przemyślu czipują psy...Szczerze mówiąc,nie wiem,choć znam prawie wszystkich lek.wet. ... W Raciborzu miasto dawało kasę i psy schroniskowe były czipowane obowiązkowo i darmowo...Każdy pies po okresie kwarantanny od razu był znakowany... Tu pewnie nikt za darmo tego nie zrobi... W końcu-to Przemyśl...:shake: Trzymam kciuki za Atoska!!! Quote
Charly Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 dostałam jak na razie jedna odpowiedz w sprawie TH . Nie ma zadnych negatywnych opini. ale tak jak chacko mysle ze org. jest lepsza. byle tez ja sprawdzic. I Chacko" moze by sie ich zapytac, czy nie mogliby odebrac psa choc w polowie drogi. albo czy jego opiekunowie tutaj moga liczyc na rekompensate kosztow za chipa i paszport oraz szczepionki, moze za droge. To wszystko moznaby umiesci w umowie adopcyjnej. ale to oczywiscie lezy tylko w ich gesti.Poniewaz musza w tego psa jeszcze wiele wlozyc a i przyszly wlasiciel nie bedzie placic wysokiej oplaty z tytuly potencjalnych jeszcze potrzeb tego psa. Tak delikatnie moze da sie zapytac. ale to zalezy od kontaktu jaki macie Mozesz tez napisac ze ten pies nie jest z zadnej org. ani nic takiego, tylko ze mlode laski sie tym zajmuja, wypruwaja flaki i beda wdzieczne za pomoc. moze cos sie dorzuca. Powiedz ze beda faktury itd. Quote
Recommended Posts