Charly Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 piesek potrzebuje paszport, chip oraz najpózniej 3 tygodnie przed wyjazdem szczepionke na wscieklizne. w paszporcie trzeba bedzie wpisac osobe, do ktorej pies jedzie. to w takim razie bedzie Tierheim Moenchengladbach. Tylko adresu trzeba dokladnego. Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 juz jest: to jest adress gdzie pies ma isc!!!!!!!! Tierschutz Mönchengladbach e.V. Tierheim und Geschäftsstelle Hülserkamp 74 41065 Mönchengladbach Quote
SZPiLKA23 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy nic z tego nie rozimim :D Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Atoska chce niemicka orga ze schronem!!!!!!! beda mu szukali domek prawidlowy.... Quote
albiemu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 chacko ale Ty burza gradowa jesteś :) - bardziej na spokojnie i nie bierz do siebie - musimy sprawdzić co to za organizacja, było już trochę przykrych sytuacji więc zrozum .... sprawdzimy i zalatwiamy dalej, mam nadzieję wszystko będzie OK :) Quote
emilia2280 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 hehe- no Chacko dziala. to dziewczyny sprawdzajcie, byle sprawnie, bo szkoda psiaka trzymac dluzej w schronie. Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 co zaczynam to koncze. adress wam wlozylam tez internetowy. schron jest nie daleko od demnie 150km niewiecej. prosze bardzo sprawdzajcie.... napewno mu tu bedzie lepjej i szybciej znajdzie dom odpowiedzialny jak w polsce! tel z nimi...nie bedzie oddany bele komu tylko znawcu na psach, ale pierw go zbadaja i sprawdza charakter!!! Quote
albiemu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 nie ma sprawy - ja nie jestem od walki jedynie od pomocy zwierzakom tak abym czuła się spokojna .... swoje przeszły i wystarczy .... napewno dam znać :) - dzięki chacko! Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 dziewczyny co mam tym z mönchengladbach powiedziec??? Quote
Natussiaa Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 cioteczki zobaczcie jaki podobny psiak tylko ten już od 1999 roku w schronisku...: HARISONP 00/01/00 brak łapki nie przeszkadza mu w ruchu, kocha życie w schronisku od : 10.12.1999:-( boks : Y - 1 SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT prowadzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami 30-254 KRAKÓW ul.Rybna 3 tel./fax:(0-12) 429-74-72 , 429-92-41 e-mail: biuro@schronisko.krakow.pl Quote
Neczka Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 dzięki Chacko :multi: :sweetCyb: oby wszytsko było w porządku ;) a co do tego pieska z postu Natusi.. może i jego dałoby się jakoś wyrwać z polskiego schronu.. ? Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 dziewczyny...pomagam gdzie umiem..oki mnie nie znacie ale ja was tez nie! znalazl sie pozadny schron co chce pomuz.czeka na odpowiedz.. a tu nagle tematy na kontrole i duzo ciszy....niewiecie ile godzin mnie to kosztuje, moje dzieci musza czekac....malo spie...na innych watkach tez biedne psiaki czekaja...i watpie ze wrzedzie takie cisze sa! dotego nie wiem jak wy chcecie to sprawdzic?? ja bede czekala i w tym czasie sie zajmne innym psem! Quote
Neczka Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 albiemu napisał(a):napewno dam znać :) - dzięki chacko! Albiemu napewno nie będzie zwlekała, jeśli jest możliwość uratowanie psinki ;) Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 no mysle...bo nie mam ochoty te wrzystkie godziny zeby byly na nic Quote
Neczka Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 napewno nie będą na nic... nie denerwuj się ;) Quote
albiemu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 nie rozumiem - nas też kosztuje to mase pracy i nie siedzimy na tyłkach - nie rozumiem skąd oburzenie i branie tak strasznie tego do siebie? Nikt nie pisze że coś jest źle ..... napisalam że dziękuje i doceniam więc skąd foch?? Nie szarpałam się z nikim nigdy i nie będę tego robić - dla mnie jest nie mniej ważne dobro psa niż dla Ciebie więc nie rozumiem - wspólny cel i chcesz się szarpać - po co? I tak jest już dość ciężko ..... nie zaryzykuje tym psem, nie będę sprawdzać nic na czas bo chcę to zrobic dobrze. Wiesz jakie były cyrki z zagranicznymi adopcjami? myślisz że tak łatwo to wszystko załatwić kiedy tak ciężko współpracuje się ze schroniskiem teraz?? Zapytaj jak tam jest, co możemy .... Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 nie ciepie sie, pytalam czy sie zgadzacie wyjazdem do nemiec...oni tez na jakas odpowiedz czekaja a tu nic! mam im powiedziec dzieki ale was musimy pierw sprawdzic?! jak dlugo to potrwa? niewiem bo nikt mi nic nie mowi!!?? tak siedze na tylku bo tu mieszkam i dotego zajmuje sie dwoma malymi dziecimi (3 i 1) i chorym psem na raka.. Quote
albiemu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 jutro będziemy ustalać dalsze szczegóły - OK? nie jestem w stanie śledzić wszystkich wątków za dużo pracy zwyczajnie ...... Napewno będziemy w kontakcie :) bo tak samo nam zależy na szczęściu psiaka. Inna sprawa że to będzie pierwsza taka adopcja i nie mam pojęcia co na to schronisko ..... Quote
Neczka Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Chacko, na naszym miejscu wysłałabyś psa za granicę, nie wiadomo do kąd ? Bez pewności, co go tam czeka ? Szkoda, że na stronie schronu nie ma narazie nic, bo jest w budowie.. więcej byśmy już wiedziały. Tu przecież nie chodzi o szybkość, tylko o jakość.. Powtórzę się.. nie denerwuj się, jak Kasia napisała - my nie mniej chcemy jego dobra Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 no oki... musi miec: szczypionke preciw wsciekliny 21 dni przed wyjazdem, paszport i chip Quote
Charly Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Chacko..powiedz po prostu, ze piesek musi byc przygotowany i decyzja przemyslana. Wiem jak to brzmi. ale tez mialam podobna sytuacje. Nie wiem jak dziewczyny chca to sprawdzic, ale moze podac numer do osoby z ktora Ty sie kontaktowalas Albiemu i ona sama lub przez inne osoby sprawdzi o co chodzi. Ale postaraj sie wytlumaczyc sytuacje po drugiej stronie. Ja wiem jak to jest. Oni czekaja, trzymaja miejsce itd. Quote
albiemu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 to musi byc dograne z jednej i drugiej strony - do tego trzeba świadomości sytuacji która naprawde prosta nie jest. Teraz w schronie toczy się walka o to co z nim dalej a nie sprzyja to adopcjom, współpracy z wolontariatem itd. Przykro mi ale taka jest prawda. Quote
chacko Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 niewiem jak wy chcecie to sprawdzac, bede czekala do jutra na konktetna odpowiedz...jak jej nie bedzie odmowie tutaj ze domek sie znalazl. sorry dziewczyny ale imienia mojego nie bede brudzila. pytalam sie czy adopcja do niemiec jest ok. byla odpowiedz ze tak.. at teraz czeba pierw sprawdzic co schron na to?? Quote
albiemu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 każda z nas ma świadomość że to nie są żarty Quote
Recommended Posts