maarit Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Nie takie bidy domu znajdowały ;) wiem o tym, dlatego Jankesowi szczerze tego życzę... Quote
Miśka84 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Halcia odwiedziła dziś Jankesika:eviltong: na żywo Quote
SZPiLKA23 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 To swietny psiak i mam nadzieje ze bedzie jakis przełom Quote
Miśka84 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):To swietny psiak i mam nadzieje ze bedzie jakis przełom Trzeba pracy. Moze następnym razem spróbować mu założyć obrożę i smycz? Nie że od razu wyprowadzać. Quote
albiemu Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Halinka dzisiaj mówiła, że dostała od niego zaproszenie do budy :razz: i grzechem było nie skorzystać :) Jankes wymiziany :) Quote
Miśka84 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 albiemu napisał(a):Halinka dzisiaj mówiła, że dostała od niego zaproszenie do budy :razz: i grzechem było nie skorzystać :) Opowiadała, że Jankesik nadstawił pyszczek do miziania i o budzie też wspomniała:roll::evil_lol: Quote
Becia66 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 niby tak niewielkie gesty, a jak ważne dla niego. I o tym pisałam własnie, żeby każda za każdym razem i coś z tego będzie napewno. Quote
Miśka84 Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 becia66 napisał(a):niby tak niewielkie gesty, a jak ważne dla niego. I o tym pisałam własnie, żeby każda za każdym razem i coś z tego będzie napewno. To ja się poprawię bo Jankesika w boksie nie odwiedziam:roll: Quote
Becia66 Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Miśka84 napisał(a):To ja się poprawię bo Jankesika w boksie nie odwiedziam:roll: no to odwiedziaj Miśka.....:eviltong: Quote
SZPiLKA23 Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Miska nie zauwazyłam Twojego wczesniejszego pytania;) jasne ze mozna probowac zakładac obroze i smycz Quote
Miśka84 Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 becia66 napisał(a):no to odwiedziaj Miśka.....:eviltong: To następnym razem:p Dobrze ze Parówka biega luzem bo nie dopuszczała Jankesa do ludzia:roll: Quote
Neczka Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 Jak Jankes chciał, to podbiegał :roll: ...Matyśka była poprostu pierwsza na kolankach Quote
majuska Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Jankes tyle dziewczyn do Ciebie przychodzi , a Ty co? Mógłbyś sie troszke przełamać wreszcie..:roll: Quote
tula Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Przypadkiem trafiłam na ten wątek i gdybyście chciały to też mogę poogłaszać Jankesa, jeżeli uznacie że jest gotowy do adopcji, bo widzę że są spory na ten temat. Mam tylko pytanie bo nie czytałam całego wątku, czy Jankesowi nie siadają stawy w przedniej łapie bo to tak wygląda na zdjęciach? Quote
albiemu Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 tula napisał(a):Przypadkiem trafiłam na ten wątek i gdybyście chciały to też mogę poogłaszać Jankesa, jeżeli uznacie że jest gotowy do adopcji, bo widzę że są spory na ten temat. Mam tylko pytanie bo nie czytałam całego wątku, czy Jankesowi nie siadają stawy w przedniej łapie bo to tak wygląda na zdjęciach? znając sprawę nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi - ja uważam, że skoro jeszcze nie udało się go wyprowadzić na spacer, wciąż wymaga pracy to nie jest czas na ogłoszenia Pomimo decyzji w sprawie ogłoszenia, dziękuję, że się zainteresowałaś Jankesem :) Quote
tula Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ok to będę sledzić watek i w razie czego jestem do dyspozycji i tak robię ogłoszenia psiakom z naszego schronu i paru innym to mogę też jak będzie trzeba zrobić Jankesowi. A czy wiesz czy ta jego przednia łapka jest w porządku, bo ja mam sunię z dysplazją stawów i jej łapki wygladają tak jak łapka Jankesa na zdjęciach. Quote
Miśka84 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 tula napisał(a):Ok to będę sledzić watek i w razie czego jestem do dyspozycji i tak robię ogłoszenia psiakom z naszego schronu i paru innym to mogę też jak będzie trzeba zrobić Jankesowi. A czy wiesz czy ta jego przednia łapka jest w porządku, bo ja mam sunię z dysplazją stawów i jej łapki wygladają tak jak łapka Jankesa na zdjęciach. Neczka powinna wiedzieć więcej na ten temat bo zajmuje się Jankesem i jest najczęściej w schronie Quote
Neczka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Witaj Tula :) Ja zrobiłam Jankesowi taki "pakiecik" ogłoszeń, jest ich ok. 15, ale nigdy więcej nie zaszkodzi ;) Mogłabyś może zrobić psiakowi allegro ? Quote
tula Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ja niestety nie robię allegro, ale od nas z Radomia robi Monday, możesz do niej napisać i napewno nie odmówi. Ja robię ogłoszenia na gumtree wa-wa,gumtree kraków, gumtree łódź, alegratka, eoferty, adopcjapsa, dwukropek, aleokazja,e-gratka, cafeanimal i jeszcze jak mam czas na paru innych. Ogłaszać psiaka można zawsze, tylko jak piszecie, że on jeszcze nie jest gotowy to może byc problem jak ktos się zgłosi, my ostatnio tak miałysmy z sunią w typie rottka, którą ogłaszam już od wielu miesięcy. Zgłosiła sie pani z Krakowa, która chciała ją adoptować i wiedziała, że sunia jest dość nieufna i boi się smyczy, jednak przyjechała specjalnie do Radomia żeby dać jej szansę. Niestety sunia była zbyt wycofana i nie dała się wyprowadzić z boksu na smyczy, a ta pani mieszka w bloku więc nie miała by jej jak wyprowadzać na spacery. Ostatecznie pani wzięła innego pieska z naszego schronu, a u nas niestety jest mało wolontariuszy i nie ma kto popracowac z sunią. A jak w końcu z tą łapką Jankesa, czy jest ok bo dziwnie wygląda? Quote
Neczka Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Ja uważam, że każdy pies jest "adopcyjny" i gdyby tylko się ktoś znalazł, napewno damy radę wyprowadzić go z boksu :) Jeśli chodzi o łapki, wszystko z nimi w porządku, jedynie kiedyś zauważyłam, że ta przednia wygląda jak ze schorzeniem "niedźwiedziej łapy"... Ale nigdy nie przeszkadzała jakoś wyraźnie Jankesowi, więc raczej nie ma sensu tego ruszać. Quote
tula Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Własnie też mi to wygląda na "niedźwiedzią łapę", a jeżeli tak jest to pewnego dnia mogą mu się całkiem zablokować w niej stawy, a nie oglądał tego jakiś wet? On chodzi na trzech łapach i bardzo sobie przez to może obciążać tą przednią, może powinien dostawać jakieś leki na dysplazję? Myślę że dobrze jakby to zobaczył jakiś weterynarz. Quote
Recommended Posts