Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

za drzwiami mego szarego boksu
tuż za bramką - wolność zamieszkała
udaje sie nam spotkać
ostatnio okrutnie się śmiała....
w dloniach miała moją przepustkę
przyczynę kalectwa i bez czlowieka pustkę...
nie dałem się zasmucić i poszedłem w swój kąt
śniłem o ucieczce na trzech łapach gdzies daleko stąd
prosto w ręce człowieka, mojej czwartej łapy
uslyszałem glos - teraz jesteś o moją miłość bogaty ....
WOLNOŚCI! mam wielkie serce i spokój na czekanie
i to po Tobie nawet pamięć nie zostanie
bo chociaż okrutna przy moim czekaniu
staniesz się moją częścią i zapomnę o naszym spotkaniu
pamiętaj tęsknimy do tego czego nie mamy
kiedy Cię zdobędę - zapomnę - bo będę juz wolny i kochany.

Posted

No,proszę,kolejny poeta na DOGO...Śliczny wiersz...
Psinko-może Ci się uda,może uśmiechnie się do Ciebie los...
Nie,nie może...NA PEWNO!!!
W końcu trójłapki to najwspanialsze psy pod słońcem!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Neczka napisał(a):
;) ale mogę poprosić Panią Becie o zrobienie kilku fotek :)

Neczka litości......:modla:, tylko nie panią Becie bo czuje się jak stara pudra...:eviltong:,
tak zwyczajnie -becię. :evil_lol:

Posted

Pisałam o Atosie póżno w nocy ale mi się skasowało na końcu. No więc jeszcze raz. Zobaczyłam go po raz pierwszy półtora roku temu kiedy pierwszy raz przyjechalam do Orzechowców. Zwrócił moją uwagę niewątpliwą urodą, piękny podrostek / bo nie miał jeszcze roku/ na 3 łapkach. Dowiedziałam się wtedy od pracownika że to ostatni z miotu został, cała reszta domki znalazła bo były bardzo urodziwe tylko on biedaczek na 3 łapkach domku nie znalazł...Wtedy był fajny, podchodził, dał sie pogłaskać a teraz jakby trochę zdziczał, bo gdy wchodzimy do boksu to chowa się do budy...:shake: i dobre zdjęcie naprawdę ciężko zrobić Ale widziałam że przed pracownikiem schroniska nie uciekał tylko podchodził i dał się głaskać.....ale co się dziwić. To jest schronisko gdzie psów sie nie wyprowadza na spacer, znają jedynie swój boks, 3-4 pracowników których widują raz dziennie podczas karmienia i to jest cały ich kontakt z ludżmi. On innego życie niggdy nie znał. Na początku Atos był na dużym wybiegu z innymi psami w sadzie i tam było mu względnie dobrze ale niestety od roku jest w ciasnym boksie z 2 innymi psami, kompletnie zdominowany. Jestem przekonana że trochę czułości i uwagi ze strony człowieka odebrałoby mu trochę tej dzikości którą teraz niewątpliwie ma. Myślę że to kochany, czuły pies. W nastepnym poście wkleję zdjęcia z tego pierwszego okresu, zobaczcie jaki był piękny...

Posted

ale mi go strasznie szkoda....jak z ta orga se nie uda, nazbieramy jakos na przewoz i ja go wezme do mnie...nie moge na to patrzec ze to ma jago zycie byc...:placz::placz::placz:

Posted

becia66 napisał(a):
Neczka litości......:modla:, tylko nie panią Becie bo czuje się jak stara pudra...:eviltong:,
tak zwyczajnie -becię. :evil_lol:

ok, nie ma problemu :)

Posted

tego nie wiem....ja juz przemowilam znajoma zeby porozmawiala z orga o tego psa. bo tak mi go szkoda....ale dam wam znac....ja moge na DT tylko brac po 1 piesku albo dwa szczeniaki, musze sia ale rozumiec z innymi psami i grzeczne byc mam dwojke dzieci

Posted

czeba moje sloneczko troche rozpiescic....

gdy bym w czerwcu nie jechala na dwa miesiace na urlop to bym sobie go wziele na DT az sie by pozydny domek znalazl....:angryy:

Posted

:razz::razz::razz: poczekajcie w sierpniu jestem znowu w dmciu:cool3::cool3::cool3:

jak sie do wyjazdu nikt nie znajdzie, pojedzie do mnie..mysle ze z dziecmi sie bedzie rozumiec..i stad domek znajdzie:lol::lol:

Posted

no niewiem jak sie to robi....

to bylo dosc na poczatku jak tu sie pojawilam...wyglodzony wilczurek....ale cos sie uspokojlo kolo niego..nie umiem znasc watku...:oops:..niewiedzialam wtedy ze idzie sobie watek zapisac