Neczka Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 ..to jeszcze raz sobie hopnę :) i dobrej nocki życze, bo już nie mam siły przesuwać palców po tej klawiaturze.. ;) .. :sleeping: Quote
albiemu Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 za drzwiami mego szarego boksu tuż za bramką - wolność zamieszkała udaje sie nam spotkać ostatnio okrutnie się śmiała.... w dloniach miała moją przepustkę przyczynę kalectwa i bez czlowieka pustkę... nie dałem się zasmucić i poszedłem w swój kąt śniłem o ucieczce na trzech łapach gdzies daleko stąd prosto w ręce człowieka, mojej czwartej łapy uslyszałem glos - teraz jesteś o moją miłość bogaty .... WOLNOŚCI! mam wielkie serce i spokój na czekanie i to po Tobie nawet pamięć nie zostanie bo chociaż okrutna przy moim czekaniu staniesz się moją częścią i zapomnę o naszym spotkaniu pamiętaj tęsknimy do tego czego nie mamy kiedy Cię zdobędę - zapomnę - bo będę juz wolny i kochany. Quote
Wet-siostra Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 No,proszę,kolejny poeta na DOGO...Śliczny wiersz... Psinko-może Ci się uda,może uśmiechnie się do Ciebie los... Nie,nie może...NA PEWNO!!! W końcu trójłapki to najwspanialsze psy pod słońcem!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Becia66 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Neczka napisał(a):;) ale mogę poprosić Panią Becie o zrobienie kilku fotek :) Neczka litości......:modla:, tylko nie panią Becie bo czuje się jak stara pudra...:eviltong:, tak zwyczajnie -becię. :evil_lol: Quote
Becia66 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Pisałam o Atosie póżno w nocy ale mi się skasowało na końcu. No więc jeszcze raz. Zobaczyłam go po raz pierwszy półtora roku temu kiedy pierwszy raz przyjechalam do Orzechowców. Zwrócił moją uwagę niewątpliwą urodą, piękny podrostek / bo nie miał jeszcze roku/ na 3 łapkach. Dowiedziałam się wtedy od pracownika że to ostatni z miotu został, cała reszta domki znalazła bo były bardzo urodziwe tylko on biedaczek na 3 łapkach domku nie znalazł...Wtedy był fajny, podchodził, dał sie pogłaskać a teraz jakby trochę zdziczał, bo gdy wchodzimy do boksu to chowa się do budy...:shake: i dobre zdjęcie naprawdę ciężko zrobić Ale widziałam że przed pracownikiem schroniska nie uciekał tylko podchodził i dał się głaskać.....ale co się dziwić. To jest schronisko gdzie psów sie nie wyprowadza na spacer, znają jedynie swój boks, 3-4 pracowników których widują raz dziennie podczas karmienia i to jest cały ich kontakt z ludżmi. On innego życie niggdy nie znał. Na początku Atos był na dużym wybiegu z innymi psami w sadzie i tam było mu względnie dobrze ale niestety od roku jest w ciasnym boksie z 2 innymi psami, kompletnie zdominowany. Jestem przekonana że trochę czułości i uwagi ze strony człowieka odebrałoby mu trochę tej dzikości którą teraz niewątpliwie ma. Myślę że to kochany, czuły pies. W nastepnym poście wkleję zdjęcia z tego pierwszego okresu, zobaczcie jaki był piękny... Quote
Becia66 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Niedorozwój łapki widać u niego na 3 zdjęciu, taka jakby dłoń wychodząca z tułowia... Quote
SZPiLKA23 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Co ciekawe usmiech nie schodzi mu z pyska nie zna innego zycia i to dla niego jest ok... Quote
chacko Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 ale mi go strasznie szkoda....jak z ta orga se nie uda, nazbieramy jakos na przewoz i ja go wezme do mnie...nie moge na to patrzec ze to ma jago zycie byc...:placz::placz::placz: Quote
Neczka Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 becia66 napisał(a):Neczka litości......:modla:, tylko nie panią Becie bo czuje się jak stara pudra...:eviltong:, tak zwyczajnie -becię. :evil_lol: ok, nie ma problemu :) Quote
halcia Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 A może na wiecej psiaków byli by chętni,jesli transport tak daleki....ale nie wiem jak formalności w schr. Quote
chacko Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 tego nie wiem....ja juz przemowilam znajoma zeby porozmawiala z orga o tego psa. bo tak mi go szkoda....ale dam wam znac....ja moge na DT tylko brac po 1 piesku albo dwa szczeniaki, musze sia ale rozumiec z innymi psami i grzeczne byc mam dwojke dzieci Quote
chacko Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 jak tam moja biedna slicznotka????:loveu::loveu: kto czesto do niego chodzi z was??? chcialam by poslac pare smakolykow dla slicznotki...... Quote
Neczka Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Najczęściej w schronie to jest chyba Żaba :) Ale my już niedługo pojedziemy.. nie mogę się doczekać ;) ;) Quote
chacko Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 czeba moje sloneczko troche rozpiescic.... gdy bym w czerwcu nie jechala na dwa miesiace na urlop to bym sobie go wziele na DT az sie by pozydny domek znalazl....:angryy: Quote
chacko Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 :razz::razz::razz: poczekajcie w sierpniu jestem znowu w dmciu:cool3::cool3::cool3: jak sie do wyjazdu nikt nie znajdzie, pojedzie do mnie..mysle ze z dziecmi sie bedzie rozumiec..i stad domek znajdzie:lol::lol: Quote
Neczka Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 no to super ;) ale itak mam nadzieję, że znajdzie się ktoś szybciej, kto będzie mógł dać mu DS :) Quote
chacko Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 no naturalnie zycze sobie ze szybko domek znajdzie i bedzie kochany... Quote
Neczka Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 a co to za piesek z Twojego banera ? bo nie jest podlinkowany Quote
chacko Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 no niewiem jak sie to robi.... to bylo dosc na poczatku jak tu sie pojawilam...wyglodzony wilczurek....ale cos sie uspokojlo kolo niego..nie umiem znasc watku...:oops:..niewiedzialam wtedy ze idzie sobie watek zapisac Quote
Recommended Posts