modliszka84 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 nikogo nie interesuje mopsik i jego losy ????? a na początku telefon mi sie urywał :shake: Quote
Samantha Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 modliszka84 napisał(a):nikogo nie interesuje mopsik i jego losy ????? a na początku telefon mi sie urywał :shake: kazdy chcial miec mopsika, jak sie okazalo, ze chory - trzeba poswiecic mu duzo czasu i pieniedzy to juz domkow nie ma :-( z tą jego agresja to wydaje mi sie, ze byl rozpieszczany w domu, czyli on dominowal, reszte rodziny traktowal jako stado, aż stal sie problemem, przez glupote wlascicieli i go wyrzucili:shake: Quote
Pugsy Malone Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Mnie jak najbardziej interesuje jego los, ale wziąć go do siebie nie mogę:shake: netti1, skontaktowałaś się z Panią, która oferowała pomoc? Przesłałam ci namiary na pw. Quote
Pugsy Malone Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 :crazyeye: Sprawdź, czy nie masz pełnej skrzynki, a ja prześlę jeszcze raz,ok? Quote
netti1 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Samantha napisał(a):kazdy chcial miec mopsika, jak sie okazalo, ze chory - trzeba poswiecic mu duzo czasu i pieniedzy to juz domkow nie ma :-( z tą jego agresja to wydaje mi sie, ze byl rozpieszczany w domu, czyli on dominowal, reszte rodziny traktowal jako stado, aż stal sie problemem, przez glupote wlascicieli i go wyrzucili:shake: bardzo trafna uwaga Quote
oktawia6 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 mnie bardzo interesuje jego los:loveu:-sama mam już 6 psów-w tym 4 płaskonose ale na 100% trafi się miłośnik rasy który go pokocha i poskromi jego zapędy. Szkoda, że poprzedni właściciele go nie wykastrowali od początku. Na pewno popełnili wiele błędów wychowawczaych.... Quote
netti1 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 co robic gdy rzuca się z zębami bez powodu,sztywnieje cały ze złości i warczy a później rzuca się i gryzie Quote
modliszka84 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 GameBoy napisał(a):Aga a dom od maupy4? tez zrezygnował????? Prosiłam o kontakt i cisza. To byli znajomi Lavinii, Lavinia miała do mnie napisać - bo chciałam coś więcej wiedzieć o domku, ale póki co nie mam żadnych informacji :roll: Quote
netti1 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 a mopsik nieustannie wypatruje stanowczego i mądrego właściciela Quote
Pugsy Malone Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Trzeba szukać domku, ale to wcale niełatwe:shake:Szukaliśmy niedawno domków dla mopsiczek-młodych i bezproblemowych-i też trudno było znaleźć chętnych:shake: No nic, będziemy pytać, gdzie się da... Quote
Samantha Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 netti1 napisał(a):co robic gdy rzuca się z zębami bez powodu,sztywnieje cały ze złości i warczy a później rzuca się i gryzie ja slyszalam, ze po takim zachowaniu powinno sie psa ignorowac, az sam nie przyjdzie i nie poprosi o glaskanie (wtedy poglaskac po klatce piersiowej i odejsc). Pies musi wiedziec, ze na okazanie milosci od wlasciciela musi zasluzyc. kiedys mi sie obilo o uczy, ale trzeba zapytac specjalisty Może trzeba go zajac czyms interesujacym dla niego, jakas zabawa sprawiajaca mopsiurowi przyjemnosc, ktora kosztowalaby go duzo czasu i energii? ps. miejmy nadzieje ze kastracja, zniweluje problem. Quote
Lemoniada Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 netti1 napisał(a):co robic gdy rzuca się z zębami bez powodu,sztywnieje cały ze złości i warczy a później rzuca się i gryzie Zupełnie jak małe dziecko, któremu rodzice nie kupili cukierka... Też mi się zdaje, że to była domowa 'maskoteczka' której na wszystko pozwalano, dopóki nie zaczęły się schody... Chyba, że to on sam uciekł z domu na znak buntu ;) Quote
Samantha Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 na poczatek moze warto sprobowac zajac go taka oto zabawka http://www.allegro.pl/item345624854_kula_smakula_super_zabawka_dla_malego_pieska.html a mopsik reaguje agresja na inne zwierzeta rowniez? czy tylko na ludzi? w jakich sytuacjach to sie zdarza? syngnalizuje atak warczeniem? Quote
netti1 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 na wszystko co się rusza.nawet na szczotkę do zamiatania.czasem warczy ,czasem atakuje bez ostrzeżenia. Quote
Samantha Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 netti1, moze sprobujcie go ignorowac strasznie szkoda tego pieska gratuluje tym pseudowlasciciela wychowania psa :angryy: zepsuli go i wyrzucili jak zniszczona zabawke:angryy::angryy: Quote
netti1 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 dzięki ,że zainteresowałaś się problemami mopsika.mnie też jest go strasznie szkoda.własnie tak jak mówisz,ktoś się pobawił,zepsuł zabawke i wywalił.zapewno tez jest tak,ze nasze zdenerwowanie przenosi się na niego,ale trudno nie byc zdenerwowanym jak trzeba miec oczy naookoło głowy i ciągle unikac ataku.dałam mu zabawki i kośc,ale nie jest zainteresowany.próbowałam z nim na spacerze pobiegac,ale tez nic,bo chce wyłącznie lizac sucze siuśki,nie chce się bawic ani nie interesują go inne psy.powiem szczerze ,że różne psiaki miałam na tymczasie,ale taki przypadek zdarzył mi się pierwszy raz.cały czas sika w domu,tzn posikuje po meblach,ścianach..teraz leżał przez chwilkę spokojnie,wstał powoli naprężył się i z warczeniem posuwa się w moją stronę.napisałam do kilku osób zajmujących się mopsami i czekam na odzew,zobaczymy co da się zrobic Quote
Samantha Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 netti1 napisał(a):dzięki ,że zainteresowałaś się problemami mopsika.mnie też jest go strasznie szkoda.własnie tak jak mówisz,ktoś się pobawił,zepsuł zabawke i wywalił.zapewno tez jest tak,ze nasze zdenerwowanie przenosi się na niego,ale trudno nie byc zdenerwowanym jak trzeba miec oczy naookoło głowy i ciągle unikac ataku.dałam mu zabawki i kośc,ale nie jest zainteresowany.próbowałam z nim na spacerze pobiegac,ale tez nic,bo chce wyłącznie lizac sucze siuśki,nie chce się bawic ani nie interesują go inne psy.powiem szczerze ,że różne psiaki miałam na tymczasie,ale taki przypadek zdarzył mi się pierwszy raz.cały czas sika w domu,tzn posikuje po meblach,ścianach..teraz leżał przez chwilkę spokojnie,wstał powoli naprężył się i z warczeniem posuwa się w moją stronę.napisałam do kilku osób zajmujących się mopsami i czekam na odzew,zobaczymy co da się zrobic jezeli posikuje w domu i szczegolnie interesuje sie suczkami to wydaje mi sie ze znaczy sobie teren, czytalam, ze kastracja we wtorek - to zobaczymy jak go to zmieni. Macie suczke w domu? Moze dlatego sie tak zachowuje (hormony szleja) jakby mu szukac domu bez innych pieskow, zeby wlasciciel zajal sie jego wychowaniem od A do Z, ktos doswiadczony. Netti zdawaj relacje z jego "nietypowych" zachowań moze ktos na dogo zna sie na resocjalizacji takich psow Quote
oktawia6 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 zobaczymy jak będzie się zachowywał po kastracji-system musi się unormoac do 3 miesięcy lub dłużej. Dobrze by miał jakieś zajęcia, coś do gryzienia może-sprawdź jak reaguje na próbą zabrania kosteczki do gryzienia-to ważne, do tego zabawki-daj mu inteliginetną zabawkę Kong na przykład. Przytulaj go niech poczuje więź z Tobą. Quote
netti1 Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 pojawiły się 2 chętne osoby do wychowania i kochania naszego łobuza.może to jakaś szansa na normalne życie dla tego skrzywdzonego psiaka. przypomniała mi się taka historia z czasu jak miałam na tymczasie jamnika Papcia.Jamniczek był tez niegrzeczny brudził w domu,nie chciał nawiązac żadnego kontaktu.w nowym domu okazało się ze nie sprawia problemów.może to było tak,że on czuł,że jest tylko na tymczasie i nie zostanie u mnie na stałe?może tak jest też w przypadku mopsika?może on potrzebuje pewności i stabilności,w końcu nie wiemy jakie naprawdę myśli kłębią się w tej biednej małej główce?chciałabym by był szczęśliwy i kochany ,bo mimo że daje popalic,to strasznie jest fajny,szczególnie jak patrzy z wyrazem zatroskania na zmarszczonym czole:) Quote
Samantha Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 a to wspaniale, ze dwa domki dalej chetne na mopsiura-łobuza! trzymam kciuki, zeby mu sie udało;) Quote
Recommended Posts