kingam Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Nie wiem czy to odpowiednie miejsce dla tego tematu ale jestem nowa i jeszcze sie nie znam :) Potrzebuję rady , otóż mieszkam na osiedlu jednorodzinnym i mam bardzo uciążliwą sąsiadkę , jest to typowa wredna , złośliwa i ciekawska baba. Sąsiadka ma psa który oczywiście nie jest winny zaistniałej sytuacji niemniej jednak doprowadza mnie do szału. W czym tkwi problem , sasiadka ma swój piękny zadbany ogródeczek i wypielęgnowaną trawkę więc nie dopuszcza żenby pies jej zanieczyścił więc wyprowadza go na spacerki. Wydawałoby się słusznie ale ... pomiędzy moim ogrodzeniem a ulicą jest dość szeroki pas trawnika ( działka narożna ) o który ja osobiście dbam , a że jest ładny to idealnie nadaje się do wyprowadzania pieska. I moja sąsiadka robi to codziennie , sama nie mam psa bo poprostu nie mam na to czasu ale miałam prawie 14 lat staruszka i zawsze załatwiał się u nas na posesji i ja sama za nim sprzątałam a nie wyprowadzałam go do kogoś na trawnik. Wiem że ten trawnik nie należy do mnie ale szlak mnie trafia jak kosząc trawnik lub przechodząc tamtędy ( skracam sobie drogę do pracy ) muszę uważać żeby nie wejść w odchody psa sąsiadki.A kilkadziesiąt metrów dalej są łąki na które spokojnie można wyprowadzić nawet krowę. Dodam tylko że pokojowe próby nie przyniosły skutku i sama nie wiem co zrobić . Oczywiście psu nie chce zrobić krzywdy , poradzcie co zrobić. Quote
kasiah72 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Moze malutki plotek? Ale w zasadzie dlaczego Ty masz to finansowac, skoro ten kawalek trawnika nie jest Twoj.... Moze wiecchociaz kilka listewek i troche sznurka? :evil_lol: Quote
karjo2 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Raz sie poswiecic, pojsc za sasiadka z psem, pozbierac kooopale i wysypac przed drzwiam, z komentarzem, ze zapomniala swoich "drobiazgow" :evil_lol: Quote
Visenna Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 karjo2 napisał(a):Raz sie poswiecic, pojsc za sasiadka z psem, pozbierac kooopale i wysypac przed drzwiam, z komentarzem, ze zapomniala swoich "drobiazgow" :evil_lol: Ha ha, świetny pomysł! :lol: I nawet nie raz, tylko parę razy, jak nie zadziała. I zainteresować problemem straż miejską, tłumacząc im dokładanie jak wygląda użytkowanie trawniczka prywatnego jak i publicznego przez to babsko. Poprosić ich o częstsze kontrole w tym miejscu i mandacik dla niej, za zanieczyszczanie terenow miejskich Quote
malaga25 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Ja też spróbowała bym to troszkę ogrodzić, jakiś mały płotek. Jest to jakis wydatek ale utrudni pańci wyprowadzanie tam swojego pieska. A próbowałaś rozmawiać z sąsiadką ? Skoro ona tak dba o własną trawkę może warto wejść jej na ambicję :mad::mad: i wytłumaczyć, że ty też chcesz mieć estetycznie przed domem :razz: Quote
zuziaM Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 A ja bym jednak byla za Straza Miejska. Taki kawalek trawniczka nalezy do zieleni miejskiej i nalezy ja utrzymywac w czystosci. Quote
Recommended Posts