Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

prosze o podanie tytulu dobrej ksiazki o agility lub moze jakis link do strony.
Czy jest konkurencja dla oldboy'ów? Jezeli nie to jakie ramy wiekowe przewiduje regulamin?

Posted

Książek nie ma. Ewentualnie wzmianki w psich książkach (np. o szkoleniu, w poradnikach) o agility. ;)

Regulamin przewiduje (o ile dobrze pamiętam), że w zawodach nieoficjalnych mogą startować psiaki od 15 miesiąca życia, a w oficjalnych od 18'ego. :) Ale głowy uciąć nie dam ;)

Posted

BobowitaMW, dzieki. Jak narazie poczytam jakies regulaminy, bo z teoria u mnie słabo.

A sa moze organizowane jakies zawody na terenie Krakowa, moze w Malopolsce?

Posted

dzieki wszystkim za rady! ksiazke z checia zakupiem. A jeszcze co do mojego drugiego pytanie, tj czy sa jakies gorne granicy wiekowe? bo mojemu 14-latkowi w głowie agility na stare lata:eviltong:

Posted

Samantha napisał(a):
dzieki wszystkim za rady! ksiazke z checia zakupiem. A jeszcze co do mojego drugiego pytanie, tj czy sa jakies gorne granicy wiekowe? bo mojemu 14-latkowi w głowie agility na stare lata:eviltong:

Granica jest zdrowie psa i zdrowy rozsadek wlasciciela.

Jezeli pies jest zdrowy i sprawny, to moze sobie rekreacyjnie pobiegac, poskakac. Ja bym jednak uwazala... Jaki to pies? Duzy, maly, z ras aktywnych czy raczej biernych?

Posted

Pudel, oczywiscie ze uwazamy, pies jest zdrowy i przedewszystkim sprawia mu to przyjemnasc. Jego ulubionym zajeciem jest chodzenie po drabinie (to taki podworkowy tor bo w agility chyba nie ma takiej przeszkody). W sumie to z niego sportowca wyczynowego raczej juz nie da sie zrobic - nie bede go przeciez przemeczac, a rozpoczelam watek bo o agility dowiedzialam sie dosc niedawno i dlatego tez pomyslalam, ze jezeli z zerowa wiedza doszlismy do zadawalajacych efektow (ogladalam duzo filmow w intenecie o agility dla porownania) to moze w przyszlosci udaloby mi sie popracowac i wystapic na zawodach. I tutaj rodzi sie kolejne pytanie jaka rasa jest najlepsza?

Chcialam jeszcze zaznaczyc, ze pudle wbrew opini wcale nie sa psami kanapowymi, raczej ich charakter porownalabym do "cyrkowcow" z dlugoletniego doswiadczenia to wiem, a i moj Kuba jest zywym dowodem tego, ze nawet na stare lata sobie nie odpuszcza i sam wyciaga mnie na tor.

Posted

Yyy... ja tez mam pudla... :D Kubusia... :D Czarną miniaturę, 8,5 roku, skakać przestać nie zamierza ;)

No to jezeli to pudel, i jest zdrowy [serce, kregoslup i te sprawy], to czemu nie? W zawodac mozesz spokojnie wystapic, sa zerowki, przeszkody sa tam nisko, najlepiej udaj sie do jakiegos klubu agility w poblizu, doradza Ci. [a jezeli pies to lubi, to nawet na najnizszych hopkach, bawcie sie :)]

Posted

Moj tez miniaturka tylko, ze złoty:razz: wlasnie przeszukuje dzisiaj intensywnie internet i poszukuje klubu w Krakowie. Napewno cos zaczniemy dzialac tylko, ze tak na poczatku czerwca. Mój Kubuś to chyba ostatnio przeżywa drugą młodość, a jezeli chodzi o zdrowie to kontrolujemy na biezaco.

Posted

eee tam zdradzam :eviltong: w takim razie owczarka (ma teraz 16lat) , ktory byl przed pudlem tez zdradzilam... czuje sie podle!

a tak szczerze pudel charakter znakomity polecam kazdemu! Tylko to strzyzenie doprowadza mnie do szału, bo daleko mamy niestety do fryzjera!!!!!!!!

a i jeszcze jedno trudno go odroznic od owcy hehe

• 2 weeks later...
Posted

ehhh w Krakowie niestety narazie zamkniety tor, jakies problemy z terenem.
a jak sie zawezme to sama otworze profesjonalny tor:evil_lol:

(terenu mam pod dostatkiem, a i wiem juz gdzie wszystko zakupic co potrzebne)