Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam do Was pytanie, czy macie jakieś sposoby na poprawienie humoru psu na wystawie? Moja Ita całkiem nieźle się pokazuje, ale jest strasznie flegmatyczna. Co zrobić żeby jej trochę dodać wigoru? Próbowałam z zabawkami, a smaczki to zje, ale nie jest nimi tak zafascynowana jak w domu.
Jeśli jest już taki temat to przekierujcie mnie, proszę. Nie znalazłam nic:shake:

Posted

Moze ma taki charakter? Mój starszy psiak jest baardzo nabuzowany na wystawie, szaleje itp. Ale jak wchodzi na ring to natychmiast robi sie strasznie poważny, flegmatyczny i prezentuje postawę, że "on wie lepiej jak sie pokazać" ;) Jak chce psa bardzo nakrecic to wystarczy, ze zaczne sie głupio zachowywać, kwakać do niego, śpiewać itp. Z tym, ze jest to baardzo ryzykowne bo zwykle kończy się gryzieniem ringówki i skakaniem po mnie w ruchu ;)

Posted

To powiedzcie mi, proszę lub wskażcie temat na forum pt. jak nakręcić psa na zabawkę lub smakołyk? Moja Ita lubi się bawić, ale nie tak, żeby zostawiła wszystko i skupiła się na zabawce...Będę wdzięczna;)
Ona nie jest flegmatyczna z natury. Ostatnio byłyśmy w Nowym Dworze na wystawie gdzie Ita nie była wystawiana. W ciągu wystawy miała wyraz twarzy tak senny i znudzony, a jak tylko wróciliśmy do domku to już przy furtce wesoło szczekała, chętna do zabawy, pracy i spaceru:roll: