Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szukamy kogoś kto mógłby sprawdzić ewentualny potencjalny domek dla Gryzeldy :lol:

Owy domek znajduje sie w Pustkowie, woj. podkarpackie (okolice Rzeszowa, Tarnowa, Mielca...)
Chętnym prześle na PW dokładniejsze namiary czyli adres i telefon :lol:

Kelpie0 mozesz napisać w tytule, że szukamy osoby do sprawdzenia domku dla Gryzledy z okolic Mielca?

Posted

Nie ma problemu ze sprawdzenie domu.
Tylko prosze o awizacje mojej osoby u zainteresowanych, zeby wiedzieli, ze przyjade. Czy to jest mieszkanie w bloku czy dom?

Dzisiaj np. mam wolna godzine od 16. do 17.00. Sorry, ze tak pisze, ale jestem dosc nieczasowa ostatnio.

Posted

Ulka18 napisał(a):

Nie ma problemu ze sprawdzenie domu.
Tylko prosze o awizacje mojej osoby u zainteresowanych, zeby wiedzieli, ze przyjade. Czy to jest mieszkanie w bloku czy dom?

Dzisiaj np. mam wolna godzine od 16. do 17.00. Sorry, ze tak pisze, ale jestem dosc nieczasowa ostatnio.

Ulka18 dzieki za odzew :lol:

Zaraz wyślę Ci PW z dokładnymi danymi.
To jest mieszkanie w bloku, ElzaMilicz zadzwoni zaraz do tych ludzi i powie że będziesz u nich między 16-17.
Jesli by Ci ludzie nie mogli dzisiaj to podaj mi prosze swój numer telefonu a od razu Cie o tym poinformuję, ok?

Posted

Domku dla suni szuka ElzaMilicz, Gryzelda jest u niej na tymczasie.

Niestety Ela do niedzieli nie ma dostepu do internetu i jak tylko powiedziałam Jej, że domek sprawdzisz Ty Aga to powiedziała, że ufa Ci w 100%. :lol:
Tak wiec polegamy na Twoim zdaniu i odczuciu. Ty masz doswiadczenie w adopcjach i wiemy, ze sprawdzisz wszystko dobrze i dokładnie.

O sterylce nie trzeba mówić bo sunia jest juz wysterylizowana.

Posted

Aga, sunia jest bardzo spokjnia i cicha...no prawie cicha bo czasami sobie zaszczeka ;)
Jest bardzo przylepna i kochana. Ludzi dzieci i inne zwierzęta choć pewnie to wszystko potencjalna nowa Pani Gryzeldy juz wie po rozmowie telefonicznej z Elzą.

Posted

Jak juz pisalam do Kasi w krotkim smsie, domek dla Gryzeldki jest wspanialy, trosliwy, uwazajacy, w ktorym zwierzaki maja swoje prawa i sa pelnoprawnymi domownikami. Panstwo przemili, przedobrzy, szczegolnie Pani Halina, ze lzami opowiadajaca o swojej poprzedniej suni, ktora pożegnali 4.4.2008. Gryzelda bedzie 4ta sunia Pani Haliny i Jej Rodziny. Mieszkanie w bloku, niedaleko las, wlasciwie to dookola blokow jest las. Specjalny fotelik dla psiaka, specjalna kanapa :cool3: Opieke weterynaryjna sprawuja ci sami weterynarze, do ktorych ja chodze ze swoimi zwierzakami :lol: to weci z tzw. sercem. Gryzelda bedzie mieszkac z Pania Halina i Jej Mezem, blok dalej mieszka Ich Corka, ktorej Coreczki czesto przebywaja u Dziadkow. Stad prosba o sunie, ktora lubi dzieci.

PS. Panie byly w schronisku w Mielcu, ale niestety nie znalazly suni dla siebie, moze dlatego, ze oprowadzala je pani Basia :shake:

Posted

Aga dziękuję Ci bardzo mocno :loveu:

Dzwoniłam do Elzy, ucieszyła sie przeogromnie i już kombinuje transport.
Jest szansa, ze jutro sunia byłaby w nowym domku ale potrzebny jest transport z Łodzi do Krakowa. W Krakowie pani Halinka odebrałaby sunie osobiście.

Czy ktoś jutro jedzie z Łodzi do Krakowa?

Idę napisać na transportowym :lol:

Posted

Dlaczego kombinujecie transport z Lodzi do Krakowa :???:
Reno2001 jedzie w piatek z Lodzi do Mielca, do Mielca pani Halinka mialaby 30 km. A jutro z Lodzi do Mielca jedzie pan kierownik mieleckiego schroniska. Na pewno wzialby sunie, tylko trzeba go powiadomic.

Posted

[quote name='Ulka18']
Dlaczego kombinujecie transport z Lodzi do Krakowa :???:

Reno2001 jedzie w piatek z Lodzi do Mielca, do Mielca pani Halinka mialaby 30 km. A jutro z Lodzi do Mielca jedzie pan kierownik mieleckiego schroniska. Na pewno wzialby sunie, tylko trzeba go powiadomic.

Bo Elza jutro jedzie do Łodzi i tam może zabrać ze sobą sunię. Stamtąd byłby potrzebny transport do Krakowa bo z Krakowa pani Halinka moze sunie odebrać.

Jeśli chodzi o Rene to ktos musiałby przetrzymać w Łodzi sunie do piątku...

Posted

Sunia nie musi byc odbierana w Krakowie, corka Pani Halinki mowila, ze moglaby podjechac najdalej do Krakowa, ale po co tam ma jechac, jesli i w czwartek i w piatek bedzie transport na trasie Lodz-Mielec, a Mielec jest rzut beretem od Pustkowa.
Trasa Pustkow - Mielec -> ok. 20 km
Trasa Pustkow - Krakow -> ok. 120 km

Kierownik ma byc ok. 11 w Lodzi.

Posted

Ulka18 napisał(a):

Kierownik ma byc ok. 11 w Lodzi.

Aga nie potrafie sie dodzwonić do Elzy.
Nie wiem dokładnie, o której Ona będzie w Łodzi i czy zdążyłaby aby kierownik zabrał sunię...

Jeśli możesz podać Jej numer Kierownika smsem to super by było - to Jej telefon: 692 438 657

Ja będę dalej próbowała :lol:

Posted

Kasiu,
Reno2001 wie wszystko. Pisz do Niej pw.
Jesli Elza nie zdazylaby spotkac sie z kierownikiem, to moze Reno2001 dalaby rade przechowac sunie przez noc czwartek/piatek :???: W piatek Reno ma byc wieczorem w Mielcu. Ma kontenerki, wiec sunia dojechalaby bezpiecznie. W piatek wieczorem sunia moglaby byc juz w domu.

Posted

Aga, podałam Elzie numer do Ciebie.
Chyba nie potrafiła skontaktować sie z Reno2001...

Elza jutro w Łodzi byłaby około 14. Numer do Reno2001 ma ale prosiła o Twój. Podałam.