Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos ma jakies pomysly i rady? Jakim jedzonkiem dokarmiac Conora zeby nabral masy? Jest za chudy i musi nabrac cialka. Sedzina w Lodzi powiedziala ze to kwestia czasu.....Jak sobie poradzic z chudzielcem? Generalnie wazy 43kg, czyli wedlug wzorca w sam raz, ale w porownaniu z innymi mamutami w jego wieku jest faktycznie szczuplutki...nie jest kaprysny, wszystko zjada ale nie tyje. Jak temu zaradzic? Podpowiedzcie cos....

Posted

Robali nie mamy - wlasnie swiezo sie odrobaczalismy, bo Conor chetnie pije wode z jeziorka w parku, wiec tak na wszelki wypadek. Obserwacja wydalanych rzeczy byla - robali nie stwierdzono.

Conor je sucha karme - ACANA dla szczeniat duzych ras.

Moze ktos ma jeszcze inne propozycje?

Posted

Hej Dolphine,

Ostatnio na wystawie w Lodzi mialem okazje widziec Twojego pupila. Przyjechalem ze swoim zobaczyc jego siostre (Misza - przyjechala z Ewa i rodzina) pewnie wiesz o ktorego chodzi i wydaje mi sie ze Conor moze nie jest chudy ale ma krotszy wlos i smuklejsza kufe, moze to zludzenie optyczne :)

Posted

Filip - ja bylam razem z Ewa, razem przyjechalysmy :) wiec pewnie sie widzielismy nie wiedzac ze to my....bylam w jasnych ogrodniczkach i czapce z daszkiem Man Mat.

Ja juz nie wiem, sedzina mowila ze mu potrzeba czasu i musi nabrac masy. Conor duzo biega, ciaga opone , zima ciagnal sanki, wiec moze nalezy mu ograniczyc wysilek bo on wszystko spala zamiast odkladac? ja juz sama nie wiem.

Tajraga - Conor ma 9,5 miesiaca wiec chyba jeszcze karma dla szczeniat powinien byc karmiony....czy mozna psu w tym wieku podawac karme dla doroslych psow?

Posted

Dolphine- będziesz z Conorem w Płocku albo w Lesznie? Chciałabym go zobaczyć, bo zeznania coś sprzeczne na grupie :niewiem:

Generalnie masę psu wystawowemu robi się naturalnym jedzeniem, a nie chrupkami. Rzadko kiedy pies wygląda tak dobrze, jak na mięsie. Starzy wystawcy nawet robią tak, że psy niewystawiane w sezonie są na suchym, a te wystawiane- na naturalnym. Różnica jest najczęściej kolosalna.

Pozdrawiam- Gosia

Posted
..... bo jak dla mnie to trochę monstrum a nie szczeniak ile ma w kłębie ?

Widzialem, 180 do czubkow uszu.

A tak powaznie to sie Ania przejezyczyla (czy jak to napisac).

A CONOR jest w sam raz, a Ty Dolphine za bardzo sie przejmujesz.

Idzie lato, czas lenistwa, aby sie nam tylko pieski za bardzo nie roztyly.

Posted

Conor ma 9,5 miesiaca, wazy 43kg i ma 63cm w klebie, w porownaniu z psiakami w klasie mlodziezy na ringu to byl najwyzszy i najszczuplejszy, ja bym powiedziala ze nie chudy tylko smukly :) ale pani sedzina okreslila to inaczej i nawet ujela w opisie i ocenie. Zaznaczyla rowniez ze potrzebuje czasu zeby nabrac masy.

Velox milo cie widziec, co slychac?

Sugerujesz ze upaly beda sprzyjaly lenistwu a co za tym idzie przybieraniu na wadze...mam na mysli Conora :lol:

Posted

Stara bida. W niedziele ganialem z psiakiem po Choszczowce z rowerkiem.

Ale jest coraz gorecej, przez godzine dreptania po lesnych sciezkach wypil pollitrowa butle wody.

Trzeba bedzie niedlugo wstawac o 5 rano.

Posted

:lol: Je trochę lepiej, ale cała rodzina musi uganiać się za nią :scared: po całym domu w czasie posiłku :eating: i trwa to trochę czasu. :thumbs:

:Dog_run:

Posted

ELO!!!

u mnie szczeniaki roznie waza Agi kolo 20 kg Mimi kolo 21kg a Qko 24 kg

ja robie tak ze jak ma nabrac wiecej masy to daje o pol miarki wiecej jedzonka i w przypadku atosa pomoglo na samym poczatku jak go zabrałem od budy...

Posted

Hej!

Wydaje mi sie , że na ten czas to specjalnie pora nie odpowiednia żeby psiak jadał dużo . To ze względu na pogodę , jak jest tak ciepło to wiem po swoim , że nie zbyt chętnie je . Natomiast dopomina się o jedzenie jak z nim często wychodzę na spacer w ciągu dnia . Zawsze gdy wraca ze specarku nieco zmęczony to odrazu zagląda do swojej miski , czy przypadkiem nic Pani nie dała do jedzonka . Nie wiem czy na suchej karmie da sie psa utuczyć (byc moze ) bo mój suchą jada sporadycznie.

Na pewno przytyło by mu sie gdyby jadał może częsciej w ciągu dnia i w dodatku coś treściwego .

Pozdrówka