Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spróbuję coś na to poradzić...Może nawet powiem o tym mojemu wujkowi...Nie mam z nim za wielkich kontaktów, strasznie bym sie chyba wstydziła ale on w końcu jest policjantem, a chyba lepiej jest pójść do wujka który jast policjantem zamiast dzwonić na policje...

Posted

Ale przepraszam bardzo co ja bede z Rzeszowa interweniowac jak nieznam okolicznosci, psa ani tego wypadku? Jest to troszke smieszne jakbym ja zadzwonila ze w twojej miejscowosci jest pies w rowie zapytaja sie skad jestem i skad to wiem a ja powiem ze z Rzeszowa i ze wiem z Dogomani?

Wykpiliby mnie natychmiast, lepiej ty zadzwon a telefon niegryzie xD

Posted

Na litosc boska ! Po co ma sie znajdowac wlasciciel jak ten pies juz sie tam rozłozył? Mysl racjonalnie to jest poprostu az smieszne... Zadzwon do strazy ze taki incydent mial miejsce tylko ze jak sie zapytaja KIEDY a ty ze miesiac temu to wogole ci powiedza ze jestes nieodpowiedzialna

• 2 weeks later...
Posted

Yyy...nie...
Nera...tu nie ma straży...
Powiedz mi proszę, jeszcze kilka stron przedtem pisałaś żebym go nie zakopywała bo potem znajdzie się właściciel i będzie większy kłopot itp. A teraz mówisz żeby nie szukać właściciela tylko dzwonić do straży...

Posted

Trzeba psa zakopać i już.
Trudno tak obojętnie to przyjąć, ale na wsi jak to na wsi. Jeśli nawet pies zaginie, to co z tego? Będzie 'nowy'.
Na większości wsi, większość ludzi jest znieczulona na jakiegoś tam psa leżącego w rowie, oby to nie było tylko na ich wycieraczce...
Policja nie interweniuje w takich sprawach, jedynie SM. A jeśli jej nie ma, to schron z regionu. Przyjadą (albo nie), wrzucą w plastikowy worek i do bakutilu...
Także chyba lepiej zakopać go gdzieś pod drzewkiem, niech sobie spokojnie śpi Maleństwo (*)

• 4 weeks later...