Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 10 zwierzaków 9 jest łatwych w żywieniu ale 1 beagle o imieniu twister nie chce jeść żadnych karm próbowałam wszystkie .Od tego czasu zaczął chudnąć a ja nie wiem czy to jest sprawa dla weterynarza boje się że będzie musiał dostawać pożywienie dożylne poradźcie (ma jeden rok):-(

Posted

Sprawdz, czy nie dzieje sie cos z psem, problemy zdrowotne, zeby itp. Jesli nie ma biegunki, smakolyki zajada, to nie ma problemu, jeszcze zadne zywe stworzenie samowolnie sie nie zaglodzilo. Do dozywiania pozajelitowego daleka droga i to przy chorym zwierzeciu. Sprobuj nakarmic czym innym niz do tej pory, przeglodzic, nie dokarmiac miedzy posilkami i zobaczysz.

Posted

Jeżeli pies jest wybredny to zastosuj taką technikę: kładziesz karmę psu, pies podchodzi, dajesz mu 5 sekund by zacząć, nie je zabeirasz i nie dajesz w tym dniu, w drugim dniu dajesz 1/4 tego co mial wcześniej itd. pies ię nauczy.

Posted

Fauka napisał(a):
Jeżeli pies jest wybredny to zastosuj taką technikę: kładziesz karmę psu, pies podchodzi, dajesz mu 5 sekund by zacząć, nie je zabeirasz i nie dajesz w tym dniu, w drugim dniu dajesz 1/4 tego co mial wcześniej itd. pies ię nauczy.

matko co za metoda :roll:

lepiej idz z psem do weta

Posted

ja właśnie w ten sposób oduczyłam jeść psa bo za każdym razem dziubał tylko po kęsie i tyle i chudł w oczach... wet zalecił dokarmiać i karmić co chwile łazić za psem i za każdą dobrze wykonaną komendę suche albo mięcho gotowane i porozciągać psu żołądek wtedy będzie czuł głód i zacznie sam jeść i sie sprawdziło i teraz jeden posiłek zjada już sam cały a drugi jeszcze trenujemy...
a do tego dużo ruchu...

Posted

Temat o wybrednych psach, niejadkach już istnieje TUTAJ. Proszę o używanie wyszukiwarki zanim założy się nowy temat. Ten temat zamykam.

[mod]

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...