Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Natalia&Lola napisał(a):
Ubieracie już swoje maleństwa? Moja w piątek strasznie zmarzła, musiałam ją pod marynarką nieść. I teraz gdy wychodzimy to zakładam jej cienką bluze. No i chyba jest jej cieplej, bo już nie piszczy i nie chce na rece.

Ja :pmoje maluchy ubieram bo na dwór mi nie chciały wychodzić już bez ubranka

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja już Uziemu pozamawiałam nowe sweterki i kombinezonik bo wyrósł już ze wszystkiego po ostatniej zimie. W koncu był wtedy jeszcze szczeniakiem:lol:
Hehe wszystkie jego rzeczy beda dobre na szczeniaka ktorego wezmiemy w listopadzie i znow po zimie drugi wyrosnie ze wszystkiego:diabloti:

Nie moge sie doczekac az dwa wariaty beda sobie latały po domu i po sniegu poubierane:evil_lol:

Posted

AnEcZkA94 napisał(a):
wyglada bosko :] a co sadzisz o mojej Carmen ? dodalam link ze zdjeciem w ubranku wczesniej ;)

rzeczywiscie, nie zauwazyłam linka!
wygląda super:evil_lol: Pasuje jej czerwień i sportowy styl:diabloti:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Nie. Moi do około -5 stopni C biegają na golasa. :p

Mój to samo. Przez dwa lata nie używaliśmy w ogóle ubranek. Zawsze wystarczały dłuższe włoski.

Co do łapek to stosuję Linomag - tłusta maść, do której nie lepi się śnieg. Trzeba zawsze wysmarować całe łapy, a po spacerze umyć, żeby nie tłuściły w domu. Teraz przy naszej zimie to nie zda egzaminu, zero śniegu...
Kiedyś słyszałam też o wytarciu świecy w łapy - próbowałam i tez daje niezły efekt, ale za dużo grzebania się:lol:

• 1 month later...
Posted

witam psie mamy ;)! Kochane znalazlam ostatnio swietna stronke z ubrankami dla naszych pociech :
[url=http://dla-psa.pl/sklep/catalog/product_info.php/cPath/25/products_id/143]Ubranka dla ps

• 4 weeks later...
Posted

Fajna kurtalka fajny psiak:loveu: kapuca troszku duza jak na taką kurteczke ale wyszlo fajnie
mam troche wiecej lat:roll: mam maszyne do szycia i tez mysle nad kurtka do moich psow:lol:

Posted

Pomozcie! :) W sobotę jadę na rajd i psy jadą ze mną- z racji tego że lezy wstrętny śnieg, to potrzebuję kupic psom wdzianka- kombinezoniki z rękawami na 4 łapy, najchętniej od spodu polar a z wierzchu cos nieprzemakalnego. Dobrze by było też żeby to nie kosztowało po 160 zł :/
W zoologach jest takich wdzianek drastycznie mało, a jak są to..lepiej nie mowic. Jest za to masa derek i sweterków, które w przypadku całego dnia na mrozie i sniegu moich psów nie urządzają.
Jestw wawie jakis taki sklep tylko dla małych ras, żeby ubranek było dużo, naprawdę dużo i był wybór? I nie puścili mnie z torbami przy dwóch psach?
York centrum i inny podobny Yorkowy sklep (nie pamiętam nazwy) mam juz opanowane- jeśli mają taki asortyment jak na stronie, to nie mam tam po co isc nawet - kombinezoniki ledwie dwa i jesli puszczę moje psy w tym na śnieg, to wieczorem mam dwa murowane zapalenia płuc :(

Posted

Visenna- a Twoje psiaki chodziły już w takich kombinezonach na cztery łapki? bo ja mam taki co prawda pdeszczowy na wszystkie łapki i Iwan w nim staje się łamagą nie z tej ziemi. Idzie w tempie żółwia i jest ogólnie nieszczęśliwy, a kombinezonik jest taki śliiiiiczny :placz:
Z derką jest za to całkiem ok i lubi ją. I jest mu w niej bardzo ciepło, bo z góry nieprzemakalna, a spod spodu cienki polarek. Grzbiecik po jej zdjęciu jest cieplutki.

Posted

danani napisał(a):
Visenna- a Twoje psiaki chodziły już w takich kombinezonach na cztery łapki? bo ja mam taki co prawda pdeszczowy na wszystkie łapki i Iwan w nim staje się łamagą nie z tej ziemi. Idzie w tempie żółwia i jest ogólnie nieszczęśliwy, a kombinezonik jest taki śliiiiiczny :placz:
Z derką jest za to całkiem ok i lubi ją. I jest mu w niej bardzo ciepło, bo z góry nieprzemakalna, a spod spodu cienki polarek. Grzbiecik po jej zdjęciu jest cieplutki.

Moje psy w ogole nie lubią ubranek, ale jak już mają je na grzbiecie na dworzu, to im nie przeszkadzaja. W kombinezonikach nie chodziły- tylko po sklepie jak przymierzaliśmy kiedys. Małemu wszystko jedno - mogłabym go owinać chocby i folią strech a i tak by zasuwał, a starszy owszem, wyglądał jak kupka nieszczęścia, ale wydaje mi sie ze to dlatego, ze te kombinezony były niedopasowane lub zle uszyte - dlatego ich nie kupilismy tez.
A ja wychodzę z załozenia, ze w obcym miejscu psy beda sie musiały przyzwyczaic do ubranek, nawet jesli im nie beda pasiły - moje psy sa takie ze w obcym miejscu idą za mną chocby nie wiem co. Przy domu pewnie by był bunt, siadanie i "zdejmij mi to", ale tam gdzie jedziemy bedą tak zaaferowane ze nawet nie zauważą że cos mają nowego na sobie :) Reasumujac- o to że nie będą chciały tego nosić to się nie martwię.

Co do derek - moje psy maja po dwie i tez nie widzę żeby marzły, ale co innego wyjść na godzinkę czy dwie na dwór, a co innego cały dzień na śniegu - muszę mieć dla nich cos, zeby się te śniegowe kule na siersci nie robiły i zeby własnie nie były mokre łapki.

Teraz mają takie derki i to mało, co widać po śniegu łapkach Lokiego:

• 1 year later...
Posted

marlena924 napisał(a):
Jak Wasz piesek zareagował jak go pierwszy raz ubraliście w ubranko, sweterek bądź kobinezonik? (...)

Pierwszy raz ubrałam Furii ubranko gdy byłyśmy na działce w dość zimny dzień, najpierw biegała, ale po krótkim czasie przysiadała i trzęsła się z zimna więc nałożyłam jej ciepłe ubranko. Widać było że jej się podoba bo do końca dnia szalała i biegała zadowolona :)

Posted

Szukam dla Suzi kombinezonu na zimę (a najlepiej 2-3 na zmianę), bo nie wyobrażam sobie co będzie jak spadnie śnieg, a chcę z nią dosyć intensywnie spacerować aby wzmocnić mięśnie na wiosenne wystawy.

Szukam kombinezonu o następujących parametrach :
- ma 4 nogawki
- ocieplany, ale od wewnątrz jest podszewka gładka a nie polar, żeby zminimalizować kołtunienie włosów
- zapinany na grzbiecie na zamek błyskawiczny, z zakładką żeby nie przycinać włosów

Prawie idealne są z Fiona Collection ale od środka jest polar.
Miałam ideał w ręce ale bez metki i rozmiar za wielki, nie wiem jak go odszukać.

Pomocy!

Posted

Nie wiem czy gdzieś są takie kombinezony:shake:Też takiego szukam ale juz zwątpiłam,że gdzieś takie cos jest:roll:Ja ma narazie 4 ubranka więc wystarcza.I tak ubieram Franka rzadko generalnie przy temp. minusowej