Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Suzy666']Jak moja Suzulka urodziła maluchy to postanowiłyśmy z moją mamą zrobić im małe czapeczki i pelerynki. była to od nas taka mała wyprawka dla tych maluszków...;)

Ale małe skrzatki :loveu:
Masz hodowlę yoreczków? Jak się nazywa? :multi:

Posted

A u Nas to było tak, że pierwszą zimę spędziliśmy bez ubranka, mimo iż Oskarcio był wtedy malutki bo miał ok 5 m-cy jak się rozpoczęły śniegi to uwielbiał przebywać na dworze, nie ważne czy był mokry, zabawy w sniegu sprawiały mu taką frajdę, że nie myślał o tym, czy mu zimno czy też nie :loveu:
Ubranka zaczęliśmy nosić następnego roku, najpierw był to sweterek zrobiony nas drutach, potem polarkowy kombinezonik ... ale zakładaliśmy naprawdę jeżeli temperatura Nas już do tego zmuszała, teraz także jak jest powyzej 0 st to ubranek nie zakładamy, zresztą mój mały to raczej z tych bardziej zaharrtowanych, bo i bez ubranka bez problemu wyjdzie na dwór, ale ze względu na jego bezpieczeństwo zdrowotne (łysolek cały rok) zakładam mu chociażby cieniutki sweterek, żeby ochronić jego włoski.

Teraz poszukujemy ubranka ortalionowego na polarku i spodobało mi się jedno na podanej stronie przez Was, tyle, ze jeszcze mamy trochę czasu zanim zakupimy hihi

Wasze pociechy spodło prezentują się w kubraczkach, podobaja mi sie ubrane yoreczki :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Daguś, ja właśnie Ariskowi zamówiłam ubranko ortalionowe na polarku, właśnie czekam, kiedy do mnie dojdzie. Mam tylko nadzieję, że nie będzie za małe, bo już jedno przyszło, sam ortalion, i zaledwie o 1 cm jest za krótkie :modla: Koleżanka już wystawiła mi je na aukcji, mam nadzieję, że ktoś kupi.
A na jesień kupię Ariskowi jakąś kurteczkę, bo za kombinezonami nie przepada :shake: Już mu nic więcej nie zamówię przez Internet.

Posted

Sara trzeba było dokupic materiał i doszyć:p
a może ktoś od nas chętny na Twój ortalion?
ja mojej szyje albo mama na drutach zrobiła więc zapas ubranek ma tylko czy wejdzie w nie w tym roku:roll: bo cos jej sie utyło

Posted

Wątpię, żeby był ktoś chętny, bo Aris do wielkoludów nie należy, jak już, to ortalion dla pieska, który ma długość grzbietu 22-23 cm.

Doszyć nie da rady, bo zakończone jest gumką (to kombinezon). No i gdzie znaleźć materiał w takim samym kolorze (morska zieleń)?

Posted

[quote name='Yorkie']Wątpię, żeby był ktoś chętny, bo Aris do wielkoludów nie należy, jak już, to ortalion dla pieska, który ma długość grzbietu 22-23 cm.

Doszyć nie da rady, bo zakończone jest gumką (to kombinezon). No i gdzie znaleźć materiał w takim samym kolorze (morska zieleń)?

Podaj linka do strony z tym kombinezonem. Ja juz kupiłam kurteczkę na Allegro i jestem bardzo zadowolona. Zamierzam kupić jeszcze jedną z tego samego źródła, albo kombinezon. Tylko nie wiem czy takie kombinezony są wygodne i czy nie lepiej wczesniej go zmierzyć. Kurteczka sie sprawdza bardzo dobrze tylko że łapki są mokre.

Posted

Ja chyba muszę się w końcu zebrać i coś kupić Scoobiemu. Wczoraj padało i wiał dość chłodny wiatr. Normalnie zrobiło mi się go szkoda. Telepał się na prawo i lewo, a potem sam pod klatke uciekał.

• 2 months later...
Posted

Dawno juz nikt nie poruszal tego watku....ale ja sie spytam....Nadchodza,a wlasciwie juz nadeszly zimne wieczory,a mojemu Tolinkowi na dworzu zimno,trzesie sie i chcialabym sprawic mu jakies ubranko...kupilam jedno na allegro,ale niewypal,a moim miescie nie ma sklepow z ubrankami, w zwiazku z tym,e moja mama umie calkiem niezle szyc,chcialam jej to zlecic,ale.....brak wykroju!!!!! Jak Wy sobie z tym radzicie??? Moze macie jakies wykroje??? Bo w internecie to znalazlam jeden na rosyjskiej stronie...:placz:a Tolinkowi zimnoooo....
Pozdrawiam!!:loveu:

Posted

no niestety....ogladalam te forum,a te strony sie nie otwieraja....to bylo tyyyyle lat temu....i znowu nic....a macie cos innego oprocz tej strony co sie nie o:cool3:twiera??

Posted

Madziasto dziękuje....ale "ta"mi sie nie otwiera jak juz nacisne konkretny wykroj...a tamte to jakies dziwne....widzialam juz je:razz:....myslalam,ze Wy jakies macie takie z ktorych korzystalyscie.....trudno cos znalezc,a po polsku to juz w ogole;):p.....Dziekuje Ci bardzo za te linki:lol:

Posted

Tak wyglada sweterek Megi zrobiony na drutach.

Ten czerwony kawalek u gory jest na pupe a na dole golfik. Niestety wykroju z papieru nie mam :shake:

ps. mam nadzieje ze mod polaczy tematy.

Posted

Moj mały Szafirek(5 miesiecy) wczoraj dostał ubranko z polaru na 4 łapy zakładane.Wygląda super z kapturkiem i wcale sie nie krępował tylko śmigał jak gdyby nic.A wczesniej trząsł sie z zimna jak na dwór wyszedł.Postanowiłem od temperatury 10st. nakładac mu polarka.Na zime szykuje zakup kurteczki puchowej:lol: