Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To już rok, jak Cie nie ma.. Twoje odejście do dziś jest dla mnie wielkim wstrząsem. Wiesz, czasem sobie nie radze, mam dośc wszystkiego, chce sie do Ciebie przytulić.. Nie mogę.. Bo najzwyczajniej Cie nie ma..
Ból, który jest we mnie od roku, od równego roku, spadł chyba z gwiazd.. Narodził się gdzies pomiędzy nimi, w czarnej, bezkresnej przestrzeni.. I lunął wraz z deszczem, wlewając się do mojego serca - piorunem.
To juz rok, jak Cie nie ma. Na struchu, w czarnym worku, wciąż są twoje zabawki, miski, legowisko.. Nie potrafię ich wyrzucić i zapomnieć - od tak - jak pstryka się palcem..
Pamietasz? Pamiętasz? Te długie spacery w nieznane. Od razu nieznane, stawało się tym, co najbliższe sercu, a najdziksza przestrzeń - najbardziej pożądaną. Teraz mogę tylko chodzic tam sama i wspominać, jak pieknie było poznać to wszystko z Tobą, Molly ...
To już rok, a łzy wciąż te same, obraz twej śmierci i tego zabójcy wciąż tak świerzy przed oczyma.. Jakby to było wczoraj.. Jakby to nam się śniło.. Dlaczego to nie był tylko sen? Dlaczego nie dane mi jest się obudzić? Dlaczego życie funduje tak krwawe lekcje? Dlaczego zabrało mi Ciebie..? Ciebie - najwierniejszą wśród wiernych.. Albo wtedy.. pamiętasz? Gdy wszyscy się odwrócili.. Pamiętasz? Jak płakałam, tuląc się w twe futerko..
Molly, ja pisząc to - płaczę.. Dlaczego? Dlaczego już nigdy Cię nie zobaczę..?

Guest Reyes
Posted

(*)
Dobre psy przychodzą i odchodzą, dobrzy przyjaciele zostają w naszej pamięci na zawsze"

• 3 months later...
Posted

Maleńka... a ja dalej się z tym pogodzić nie mogę.. tak mi jej brak.. tak bardzo, bardzo mocno.. znowu w oczach łzy.. a może wciąż te same? ..Od półtora roku .. te same..