Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie!

Piszę w imieniu zrozpaczonych właścicieli zaginionej suni.

Dziś nad samym ranem w lesie koło osiedla GDYNIA-KARWINY zginęła 12-miesięczna sunia owczarka niemieckiego dlugowłosego. Ma tatuaż w uchu : 837C
Sunia przestraszyła się czegoś i uciekła właścicielce razem z przypiętą automatyczną smyczą i obrożą.
Pani ,do której należała sunia jest zrozpaczona,nie była w stanie wymówić słowa przez łzy - rozkleja plakaty i pyta każdego przechodznia,czy widział jej psa.
Sunia ma znak szczególny - małą,białą łatke na klatce piersiowej!

Osoby,które widziały sunie z poniżyszych zdjęć BARDZO proszę o kontakt : 505-642-139 lub 515-143-796
Być może ktoś z Was zauważył na przykład nowego,podrośniętego już owczarka niemieckiego dlugowłosego u kogoś z sąsiadów? Może wzięli ją z lasu? Rozpaczliwie prosimy o jakiekolwiek informacje.

DLA ZNALAZCY PRZEZNACZONA JEST NAGRODA.

Posted

dziś byłam w schronisku w Gdyni. Tam suńka nie trafiła do godz. 15 na pewno.
mam nadzieję że szybko się znajdzie ale w razie czego w schronisku mogę to regularnie sprawdzać...

Posted

Dziękujemy!

Z tego,co wiem,to schroniska wszystkie w Trójmieście są już powiadomione,lecznice też.
Mam nadzieje,że suńka się znajdzie - była całym życiem swojej Pani. Prosze,miejcie oczy szeroko otwarte.

Posted

ja z Trójmiasta a że zwolenniczka ONków to na pewno nie przegapię gdyby gdzieś się błąkała.
A do schroniska zawsze warto czasem zajrzeć bo przy takim natłoku ogłoszeń o zaginionych psach i takiej ilości przychodzących psiaków dziennie nie sposób wszystkie wyłapać i spamiętać.

Posted

epe - las był przeszukiwany wzdluż i wszerz - chociaż mimo to dzisiaj też będziemy szukać w lesie,później na osiedlu.Najbardziej obawiam się tego,że sunie ktoś wziął do siebie i nie będzie chciał oddać.

Wola - napewno właściciele będą zaglądać do schronisk,już im wszystko przekazałam,bo aktualnie nie są w stanie racjonalnie myśleć (szczegolnie pani,ktora byla z psem zwiazana).

Posted

Ja też pomyślałam,że skoro była na smyczy,to łatwiej było ją zabrać!
Metoda plakatów,w wielu miejscach często uczęszczanych i u wetów-to chyba najskuteczniejszy środek!
Zawsze znajdzie się jakiś życzliwy,który może zadzwonić,że sąsiad ma takiego psa!
Może też trzeba szukać w ogłoszeniach-znaleziono psa?

Posted

Myślę, że warto dać ogłoszenie na trójmiasto.pl,do gazety wyborczej i powiadomić Straż Leśną.Byłam dziś koło południa w witomińskim lesie niedaleko obwodnicy,niestety nic nie zauważyłam. Będę się rozglądać po okolicy.Trzymam kciuki!

Posted

Właśnie dowiedziałam się,że Santa nie żyje.

Znajomi zadzwonili,że chyba ją widzieli,ale im uciekła. Pojechaliśmy odrazu na miejsce - została potrącona przez samochód na obwodnicy.

Nie wiem,co powiedzieć.
Świat jest beznadziejny.
Pisze to cala zaryczana - sunia zanim pojechala do wlascicieli byla u nas w domu przez krotki czas,byla cudowna,kochana i nie moge uwierzyc w to,co sie stalo. :-(