McDzik Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Ostatnio stałam się włąścicielką tej genialnej książki. Opisuje ona 100 najpopularniejszych ras wg Kennel Klubu z ich podziałem na 7 grup: 1- Psy Myśliwskie 2-Psy Gończe 3-Psy Pracujące 4-Teriery 5-Psy Miniaturowe 6-Psy do towarzystwa 7-Psy pasterskie Po kilku stronach wstepu dotyczących wystaw, tytułów, wyboru szczeniaka etc, instrukcji korzystania z książki są opisy danych ras i ich wzorce wg UWAGA : AKC, ANKC , CKC, FCI, KC - także myśle ciekawa opcja dla osób podróżujących ze swoimi psami po wystawach na całym świecie lub dla Młodych Prezenterów. Przy każdym opisie jest zdjęcie psa w postawie oraz kilka zdjęć pomocniczych z różnych perspektyw, czasami takie paski ukazujące różne umaszczenia wystaępujące u danej rasy, a czasami te umaszczenia są tylko wypisane. Ogółem wzorce są rozpisane dla wszystkich 5 organizacji kynologicznych, które powyżej wypisałam. Dużo można się dowiedzieć o wystawianiu poszczególnych ras i wymaganiu sędziów! Ponadto książka jest bardzo estetycznie rozpracowana i oprawiona. Gorąco polecam tą książkę! Edit: Zdjęcie okładki, które osobom zainteresowanym umożliwi poszukiwania. :) Quote
Coffee&Nera Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ja dostalam informacje od sprzedawczyni gdy pytalam o ksiazke dobra ze ta ma malo informacji... Chyba wlasnie jej chodzilo o ta INNOSC w stosunku do Zwiazku Kynologicznego w Polsce... Quote
Frytela Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 widzialam ta ksiazke i ja troche czytałam, jak dla mnie malo fajna ;) Quote
Czarna_Owieczka Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Chciałam kiedyś kupić tę książkę, ale zanim się zebrałam i wybrałam do księgarni to już jej tam nie było :/ Quote
Chesti Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Potwierdzam. Bardzo fajna książeczka. Mnie się udało ją kupić (tzn. mąż mi kupił :loveu:), w śmiesznie niskiej cenie na allegro w porównaniu do ceny sklepowej i z księgarni internetowych. A książeczka nowa była :) Quote
filonek_bezogonek Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 nie mowcie ze wamsiepodoba:) ta ksiązka ma mylący tytuł ;) ona wlasciwie jest mini encyklopedią ras. Na pewno nie ma tam żadnych wskazwek jak prawidłowo przygotować psa do wystawy :) ja nie polecam p.s. one sa dostepne na allegro Quote
Wiza Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 zgadzam sie..chcialam ją kupić ale jak obejrzalam stwierdzilam ze nic z wystawami to związanego nie ma.. Quote
Czarna_Owieczka Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 A co myślicie o "Tajemnice wystaw psów" Janowski Adam Quote
Coffee&Nera Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Czytalam, mam w domu z internetu (sa ksiazki specjalne internetowe, moge poslac na PW adres strony). Ksiazka swietna, jednak glownie regulaminowa. Sa rozne ciekawostki i oczywiscie jak pokazywac jednak jak dla mnie te regulaminy sa troche przynudnawe ;) Quote
filonek_bezogonek Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Czarna_Owieczka']A co myślicie o "Tajemnice wystaw psów" Janowski Adam dla nowicjusza - jak znalazl ;) Ja bardzo lubie ta ksiązkę i wielokrotnie do niej wracam Generlanie ksiązki napisane przez tego pana sa moim zdaniem jednymi z lepszych na polskim rynku ( jeśli chodzi o przygotowanie psa na wystawy i nie tylko- polecam ksiązkę Pana Janowskiego chyba po d tytułem Pielegnacja psów czy jakos tak , czerwona z westem na okładce) ksiązka dostępna jest w formie pdf ( i chyba doc) na stronie , której redaktorem jest Pan Janowski tj na www.naszepsy.com.pl Quote
Coffee&Nera Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Dokladnie na tej stronie ja znalazlam ;) Pozatym sa tez inne ksiazki Quote
marymek Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Mam książkę, którą zachwala (;)) Mcdzik, ale właśnie ma mylący tytuł. Owszem, są w niej wzorce, są też zdjęcia (niekoniecznie świetnych przedstawicieli danej rasy), ale z przygotowaniem psa na wystawę ma niewiele wspólnego. To już bardziej "Mój pies championem" o tym mówi ;-) Quote
McDzik Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 No tak tytuł mylny, ale przecież nie okładka jest ważna, tylko to co w środku.. a środek wart obejrzenia :) Quote
Recommended Posts