Aska25 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Numer na obrozy - 629 Numer Chipa - 953000000802667 Imie: Tobi Wiek: ok. 3 lat Płeć: pies Wielkośc: średnia Rasa: mieszaniec Data przyjęcia: 2008-01-27 przebywa w boksie: buda - parking Jestem nowa w schronie, wiec nie wiem jak wygladaly losy psa w schronisku. Ewatonieja mowila, ze pies wychodzil zawsze do wonolotariuszy. Nie wiem tez jak dlugo przebywa przy budzie. Ale podczas mojej 1 wizyty w schronisku byl bardzo smutny. Wszystkie psy czekaly zeby do niej podejsc, a on nawet sie nie ruszyl. W koncu jednak wyszedl i zabralam go na spacer. Glaskalam, ale pies zupelnie nie okazuje radosci. Nawet raz nie zamachal do mnie ogonem. Na 2 dzien wrocilam do schroniska. Wklejam moje sprawozdanie ze spacerku i fotki psa. Wiec zaczne od psa, ktory mi sie snil w nocy. Wczoraj siedzial przez 4 godziny w budzie. Dopiero po dlugich przekonywaniach wyszedl z budy i poszlismy na spacer. Kiedy wrocilismy juz do konca mojej wizyty w schronie siedzial przed buda. Dzisiaj jak przyszlam psiak byl juz na zewnatrz budy, lezal sobie, ale jego oczki nie byly juz takie smutne. Zabralam go na dlugi spacer na 5m lince, byl bardzo zadowolony, biegal, sikal chyba z 50 razy - w koncu teren trzeba bylo oznaczyc :smile: Niestety nie chcial jesc karmy z pucha i Can Vitem, wiec Luisowi sie dostalo. Wyczesalam go troszke, ma straszny łupiez. Martwi mnie, ze pies ma straszne rozwolnienie, robil kupe chyba z 5 razy, pozniej leciala mu juz praktycznie woda. Ma tez wzdety brzuszek. Na spacerze wolalam co jakis czas go do siebie i delikatnie glaskalam, zero reakcji, ale pozwolil. Jak wracalismy to zaszczekal 2 razy na psa ktory pilnowal terenu obok kt przechodzilismy :smile: Wydaje mi sie ze pies mogl zostac wywalony z auta, bo jak kolo nas przejezdzaly to pies strasznie panikowal i sie kulil, musialam go caly czas glaskac i powolutku szlismy wzdluz ulicy. Po powrocie jak czekalismy na sprawdzenie nr Chipa, psiak zaczal machac ogonkiem do rudego kt biega po budynku i zachecal go do zabawy. Do psow absolutnie jest lagodny. Na koniec jak roznosilam psom przysmaki, to usiadlam kolo niego na chwilke. Pies podszedl do mnie, zaczelam go glaskac, a on po jakis 2-3 minutach zaczal mnie lzac po twarzy :smile: :smile: Poczatek wizyty u TOBIEGO - bo tak go nazwalam :smile: Czy on nie jest sliczny????????? Spacerek i psiak ma wesoła mine. Jutro uzupelnie wiek i ilosc czasu kt spedzil w schronie. Niestety nie wyjde z nim na spacerek :placz: Dopiero w poniedzialek. Ale postaram sie dalej aby dostal troche ciepla. Kto z was podaruje mu domek i 1 prawdziwe wakacje ??? Kontakt w sprawie adopcji jszczepa14@wp.pl tel 506-181-454 Aśka Quote
Aska25 Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Tobis jest w schronisku od stycznia tego roku, ma okolo 4 lat. Zostal zlapany na ulicy Quote
Aska25 Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Tobi z dnia na dzien ma sie lepiej. Juz nie moge sie doczekac jak pojde z nim na spacerek i zrobie obiecane zdjecia. Psiak juz wogole nie przesiaduje w budzie. Dzisiaj jak przyszlam do niego i jak zwykle sie usiadlam o przyszedl merdajac ogonkiem. Polizal mnie po twarzy na przywitanie :-) Dostal jedzonko, psiak nie przepada za sucha karma, ale za to puchy??? Uwielbia, wymieszlam mu z suchym to wcianl jak szalony, a obok lezalo jedzenie gotowane z rana (ktore dostaja w schronie) nie tkniete. Pies ma slabosc o rudego, ktory za mna lazi. Zaczepia go szczeka, merda ogonem, wiec nie jest raczej agresywny do psow. Kolejny sukces, to fakt ze jeszcze w ten poniedzialek, nie wiedzial co top przysmaki. Disiaj dostal uszko wedzone i zniknal w budzie, po chwili palaszowal je przed buda ze smakiem. Tobi dalej szuka domu !!!!!!!!!!!!!! Quote
Aska25 Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Ewatonieja a jak sie wkleja taki bannerek?? Tobi czeka na domek Quote
ewatonieja Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 klikasz na wiadomości prywatne wtedy po lewej stronie masz cuś takiego jak edytuj podpis i sobie wklejasz tam ten banner Quote
szajbus Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Tobi czeka na ciebie w Łódzkim schronisku. Pokochaj go! Quote
Aska25 Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Nowe zjdecia Tobisia. Juz niedlugo, nastepnym razem jak bede to pojdziemy na spacerek. Widac bylo dzisiaj ze ardzo chcial isc. Kiedy patrzyl jak szykuje jedzenie, glosno sie go domagal szczekajac i merdajac ogonkiem. Jest łakomczuchem moim. Dostala puszke z kama tak jak wszystkie psiaki, tylko troszke wiecej miesa ;) Tobis siedzial sobie ze mana. Wyczyscilam mu oczka z ropki i dalam kosteczke na koniec. On tak chce domku. Pomozcie... Quote
ewatonieja Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tobi smutnieje ale wierzy ze gdzies jest jego człowiek! Quote
ewatonieja Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Tobi jest młody lagodny i ładny dom szybko sie znajdzie Quote
Aska25 Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 W koncu Tobik byl na spacerze. Nie mialam swojej smyczy, wiec nie mial mozliwosci pobiegania, ale 2 kolka zrobilismy. Tobi jak sie zalatwial to normalnie nieprzetrawionym jedzeniem. Musze sie weta spytac o niego. Ale chociaz troche pobiegal. Reaguje juz na cmokanie. Wiecie dzisiaj pierwy raz peklam. Po spacerze jak go przypielam i poprzytulalam. Tobi polizal mnie po policzku i merdal ogonkiem. Jak odchodzilam to szczekal i wyrywal sie do mnie, piszczal ... 1 raz ... tak chcialabym zeby mial swoj domek... Quote
ewatonieja Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 oswoiłaś go ciotka z myślą o tym ze bliskosc człowieka jest dobra ,jestes teraz za niego odpowiedzialna :) zrobimy ogłoszenia Quote
ewatonieja Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 tOBI CHCE MIEC NIE TYLKO CIOTECZKI,CHCE MIEC WłASNA RODZINę,CHYBA ZASłUGUJE NA TO? Quote
Aska25 Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Tobi zasluguje na super domek. Balam sie tego, ale teraz juz wiem, ze po kazdym spacerze i przytulankach pies sie bedzie bardziej przywiazywal ... Ja tez ... Quote
szajbus Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Tobisiu, biegniemy się przypomnieć wszystkim na pierwszą stronę! Quote
Aska25 Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Ja prosze najbardziej w imieniu Tobiego :-) Quote
Recommended Posts