Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki ja juz nie mam sily. :placz::placz::placz::placz::placz: Dlaczego Harnas wciaz siedzi w schronie ??????:-(:-(:-(:-(.
Po 6 latach w pawilonie, nauczyl sie tak wiele od kwietnia.
Nauczyl sie kochac, pilnowac mnie, wychodzic na spacerki bez smyczy, nauczyl sie przyjazni do psow (szczegolnie Mruni i Rudego), nauczyl sie, ze nie trzeba uciekac przed inna dlonia niz moja i chociaz sprobowac dac sie dotknac. Nauczyl sie swojego imienia, nauczyl sie, ze najlepiej sie lezy na kanapie i meblach :evil_lol:, nauczyl sie ładnie zachowywac w pokoju wolontariuszy, kiedy go tam zostawiam. Nauczyl sie nie maltretowac kotow i zyc z nimi w zgodzie. Jest juz taki madry, ze moglby zostac psim profesorem i co ????? Nadal siedzi w schronie....
Wiecie ja sie powoli oswajam z mysla, ze Harni zostanie w schronisku na zawsze. On pewnie cale zycie w nim spedzi. Bo widze ze na Hundehilfe nic nie ma ze ma jechac, a juz niedlugo luty i nie bedzie go w szczegolnych przypadkach. Harni codziennie czeka na mnie i to jest jego radosc z dnia.

Nikit inny z nim nie wychodzi, nikt inny sie nim nie zainteresuje, nikt inny go nie glaszcze, nie przytula i nie nosi na rekach. Nikt nie pomagal mi w tym trudnym zadaniu, by przekonac Harniego, ze inni ludzie tez sa dobrzy i nie trzeba od razu sie na nich rzucac z zebiskami...

Dlaczego inne psy znajduja tymczy i normalne domy a Harni siedzi jak zaklety. Moze go otruje, pobije albo cos co zwiekszy jego szanse i moze sie ktos zlituje...
Dlaczego normalny, radosny i kochajacy pies musi ciagle tkwic w tym okropnym schronisku, dlaczego ....:-(

Posted

Jak można nie kochać Harnasia :shake:
Tyle lat tęsknoty w schronisku już wystarczy.
Harnaś wpatrzony w ukochango człowieka ,uwielbia mizianko i zabawę .

HARNAŚ PROSI O DOMEK !!!!

Posted

anovip1 - dziekuje za pieknego Harnasiowego pyszczka.

Ile on przeszedl przez te lata dokladnie widac. Moze macie racje, nie ma sie co zalamywac, ale jak widze tych kretynskich ludzi co laza po schronie i nic im sie nie podoba, to bym im normalnie ryje obila.

Dlaczego tyle psow juz znalazlo chocby tymczas a Harni nic ....

Posted

Harnasiu wskakuj po domek. To okropne ze zdrowy sliczny psiak , ktory tyle przeszedł nie moze znlaezc domku...:roll:wiem, ze jest wiele psiaków, ktore sa skatowane i bardzo cierpia ale Harnas tez swoje wycierpiał i terz potrzebny mu tylko normalny domek i juz , nic wiecej ...:roll::shake: