Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie ja tradycyjnie nie zastałam Gerdy w ogródku, stąd nie robiłam fotek. Jak podpisywaliśmy umowę to sobie leżała na kocysiu pod stołem.

• 3 weeks later...
Posted

Pamiętacie jak pan mówił, że będzie z sunią jeździł na rowerze?
Wyobraźcie sobie, że wczoraj go widziałam w rejonie tesco z Gerdą idącą przy rowerku :loveu: Uczy się:multi:
Niesamowity to był widok, aż krzyknęłam z radości :loveu:

Posted

Nie zawsze są powodem do radości :shake: Np martwię się o tą sunie z miotu ze składu opałowego. Też spotkałam ich pod tesco kiedys i babka od razi zagadala, czy napewno musi ją sterylizowac, bo oni by chcieli jednak dopuscic :angryy:

Posted

O świetnie! Jak to fajnie gdy można co jakiś czas widzieć wyadoptowane przez fundację psy na własne oczy:loveu: Takie kontrole mimochodne;)

• 3 weeks later...
Posted

Gerda albo jest w ciąży urojonej, albo w ciąży faktycznej, na razie o sterylce nie ma mowy. Wspomniałam o sterylce aborcyjnej, ale weterynarz powiedział państwu, że to będzie szkodliwe dla zdrowia i psychiki Gerdy i polecił uśpienie ślepego miotu. Proponował zrobienie USG, ale dla państwa jest to w tej chwili za duży koszt (około 80 zł), więc na razie czekają jak się rozwinie sytuacja.

Gerda pogryzła do krwi listonoszkę, która była przyzwyczajona, że może wchodzić na posesję samowolnie. Atakowała też córkę państwa i jej chłopaka, gdy przybyli w odwiedziny do państwa.

Ale poza tymi incydentami i tym, że bardzo ciągnie na spacerze, są z Gerdy bardzo zadowoleni. Jest usłuchana, zwalcza im szkodniki w ogrodzie (kawki), pokochali ją. A, no i uwielbia wodę, ładuje się głuptula do Chechła przy każdej okazji:roll:

Posted

Który normalny pies lubi listonosza? Gerda zrobiła co do niej należało i teraz już zna swoje miejsce, ta intruzka jedna :evil_lol:

A ciążę to gdzie ona mogla załapać? Przecież miała cieczkę w poprzednim domu, w marcu jakoś. Już by było wiadomo, że coś jej się tam kluje. To z pewnością urojona.

Dużo ruchu, mało energetyczne jedzenie, żadnych zabawek szczególnie piszczących :roll:

A tak wogóle to cudownie :loveu::loveu::loveu::loveu: