Jump to content
Dogomania

!!!!! Chrcynno !!!!!! - schronisko - niedaleko Krzyczek...

Recommended Posts

Posted

Biedni to oni pewnie nie są, ale zwierzęta to ich w tym biznesie najmniej obchodzą. Warunki bytowe są na tyle poprawione, że zapewne żadna organizacja nie zdobędzie sie na odebranie zwierząt. A że jedzą odpadki i to tylko, te które silniejsze, że walczą o przeżycie, o każdy kęs to nie ma znaczenia. Wcześniej były zarzuty o przepełnienie i ogromną ilość psów w boksie i masę zagryzień. Teraz wygląda na to,że jest ich mniej, co nie zmienia faktu że te które są wcale nie mają się dobrze. Podstawa to brak wystarczającej ilości jedzenia. Psy karmione są podobno codziennie rano skawrkami., chyba rzucanymi przez kraty bo miski na jedzenie żadnej, w żadnym z boksów :shake:Promocja tych zwierząt też w powijakach.

• Replies 837
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To wyjątkowo smutne co piszesz!:-( Smutne dlatego, że to organizacja prowadzi schron, a nie podmiot gospodarczy prywatny, nastawiony na zysk:mad:
I taka Fundacja ma czelność zbierać 1%:angryy:
Przyjrzałam się ich finansom i nie widzę powodu, dla którego zmniejszony stan zwierząt ma głodować:angryy:
Przecież zbiórka karmy przez Fundację powinna być już dawno ogłaszana!!!!!
Skoro fundusze na koncie Fundacji są potrzebne na coś innego. Np. usługi hotelowe,które sobie w statucie dopisali:diabloti:

Posted

W aktualnosciach na stronie z dnia dzisiejszego:
Obecny stan zwierząt w schronisku: 115 psów.
- Do adopcji zostało oddane już 274 psy.
- Przeprowadzona została akcja sterylizacji 31 suk
Zostalo wyadoptowanych 274 psy w tym roku, sporo jak na tak odlegle miejsce w lesie.
No i tez zapis w artykule, NIE STERYLIZUJEMY SUK BO LUDZIE NIE CHCA ADOPTOWAC.
Czlowieku to po co Ty zakladales Fundacje, czy choc masz pojecie o populacji zwierzat w Polsce?
Ciekawe ze wiele schronisk w Polsce nie wydaja prawie kasy na karme, bo maja ja za darmo, a tu czytamy tylko o skwarkach.
Zeby prowadzic schronisko trzeba byc operatywnym, jesli sie tego nie umie, to epe napisala czym powinna sie zajac osoba z w/w Fundacji.

Posted

to ze psy nie majá karmy to najzwyczajniejsze swinstwo i wierutna bzdura, jakoby jej nie posiadano albo zeby nie mozna latwo zdobyc....

wystarczy ze odpadki ze sklepów miésnych, masarni sié skupi za grosze, czasem za darmo nawet, jesli pan kierownik wyrazilby takowá wolé bo sam tego nie potrafi, to ja z Irlandii (telefonujác) mu to zalatwié.

Posted

Wklej tu a potem założy się watki i podlinkuje do tego watku.
na str schronu jest pon (lub mix) na maxa zdredzony. Widziałyście go może?

Posted

szkoda słow na komentarze takich statystyk. Osoby które nie maja pojecia o schronach to pewnie uwieża w te pierdoły ale czy oni mysla ze osoby takie jak my tez?
Kiedys kolega mojej znajomej oddał tam psa (bez komentarza do dzis mnie facet unika jak przyjade na działke) sumienie go ruszyło i pojechał po niego po dwóch dniach.Oczywiście psa juz nie było.

Posted

Nie widziałyśmy , byłyśmy zdenerwowane szukałyśmy tego zaginionego psiaka pod stałym nadzorem na dodatek. Można tam zadzwonić, właścicielka schronu zna wszystkie na pamięć ,więc napewno udzieli odpowiedzi tak nam powiedziano , gdy pytałyśmy jak psy są identyfikowane skoro nie oznakowane są boksy i psy nie mają obroży z numerami????:shake:

Posted

Ziutka!
Choć czas płynie, ale moze i na ten schron przyjdzie pora?:razz:
Z Krzyczkami się udało,teraz jakoś łatwiej idzie, powoli będą padać te bastiony gehenny zwierząt!
Czytałaś jak pan z Chrcynna "płacze" ile to ma kontroli:evil_lol:
Jak się mądrze wziąć za sprawę, to i na niego bat się znajdzie;)
Szkoda tylko, że tyle zwierząt tam zginęło:-(
Najbardziej mnie trafia, że to organizacja pro zwierzęca - tfu:angryy:
W Olkuszu to była działalność gospodarcza - szczęśliwie zamknięto schron;)
A ten tu dobrego pana udaje - wstyd i hańba:mad:
Kto takiemu wpłaca 1% - a on nawet za to na karmę nie ma? :angryy:

Posted

Wiemy tylko tyle ,że to napewno pies który potrzebuje natychmiast okulisty. Jest w schronie od kilku dni. Zamist oczu widac oczodoły wypełnione żywym mięsem zalanym ogromną ilością ropy. Niewiem co mu jest ale cierpi niewyobrażalnie. Wygląda jakby mu ktoś usiłował wdłubać oczy i jakieś resztki zostawił:placz::placz:. Widok masakryczny :angryy: Nigdy w życiu nie widziałam czegoś takiego. Umówiłyśmy się z włascicielem schronu,że będziemy szukać dla niego pomocy, trzeba go szybko wyciągnąć i biegiem leczyć. Tylko problem kto przetrzyma psa i skąd kasę na leczenie??????????

Posted

epe napisał(a):
Ziutka!
Choć czas płynie, ale moze i na ten schron przyjdzie pora?:razz:
Z Krzyczkami się udało,teraz jakoś łatwiej idzie, powoli będą padać te bastiony gehenny zwierząt!
Czytałaś jak pan z Chrcynna "płacze" ile to ma kontroli:evil_lol:
Jak się mądrze wziąć za sprawę, to i na niego bat się znajdzie;)
Szkoda tylko, że tyle zwierząt tam zginęło:-(
Najbardziej mnie trafia, że to organizacja pro zwierzęca - tfu:angryy:
W Olkuszu to była działalność gospodarcza - szczęśliwie zamknięto schron;)
A ten tu dobrego pana udaje - wstyd i hańba:mad:
Kto takiemu wpłaca 1% - a on nawet za to na karmę nie ma? :angryy:

Tylko co że tyle kontroli skora zwierzeta masakrycznie chude i się zagryzaja itp..

Posted

beka napisał(a):
Tylko co że tyle kontroli skora zwierzeta masakrycznie chude i się zagryzaja itp..

Otóz to...
Na moich własnych oczach, został tam strasznie pogryziony pies, pracownicy zlali go wodą z węża i przenieśli do oddzielnego boksu, na drugi dzień już psa nie było...

Posted

emilia2280 napisał(a):
to ze psy nie majá karmy to najzwyczajniejsze swinstwo i wierutna bzdura, jakoby jej nie posiadano albo zeby nie mozna latwo zdobyc....

wystarczy ze odpadki ze sklepów miésnych, masarni sié skupi za grosze, czasem za darmo nawet,

Ale to się trzeba postarać i nie mieć gdzieś tych zwierząt.
Pan właściciel chyba do biednych ludzi nie należy.

Posted

Ado, doradz proszé, w czym tkwi problem. Czy w tym ze nikt nie "wziál sié" za ten schron tak jak Ty za Olkusz? Co jest potrzebne zeby zamknác takie dziadostwo? Jesli nie ma organizacji chétnej jezdzic na procesy po dwa lata, to ja zgloszé sié na ochotnika. Mój Kastor juz za paré tygodni uzyska wszystkie numery i mogé za radá kogos doswiadczonego podjác sié takiego drázenia sprawy. Mogé latac raz w miesiácu jak potrzeba a jak nie dam rady to mojé prawá réké- Elé z Krakowa poprosze o pomoc.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Ado, doradz proszé, w czym tkwi problem. Czy w tym ze nikt nie "wziál sié" za ten schron tak jak Ty za Olkusz? Co jest potrzebne zeby zamknác takie dziadostwo? Jesli nie ma organizacji chétnej jezdzic na procesy po dwa lata, to ja zgloszé sié na ochotnika. Mój Kastor juz za paré tygodni uzyska wszystkie numery i mogé za radá kogos doswiadczonego podjác sié takiego drázenia sprawy. Mogé latac raz w miesiácu jak potrzeba a jak nie dam rady to mojé prawá réké- Elé z Krakowa poprosze o pomoc.

Emilio ja w tej chwili wyjezdzam, jak wroce to sie z Toba skontaktuje mailowo.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Emilio ja w tej chwili wyjezdzam, jak wroce to sie z Toba skontaktuje mailowo.

oki. dziékujé.

niemniej potrzebne zapewne sá dowody w sprawie a z tymi juz trudniej...