Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KUNA 85 napisał(a):
Pedro przeżywa swoje psie szczęście , dostał dziś w prezencie żółtą piłeczkę , kocha biegi z moimi dwoma psiakami,zakręca koła na śniegu chwyta do pyska kawałki śniegu , bardzo lubi spać na miękkim dywanie ,
jest spokojny i ufny , dwie kotki w domu " toleruje " ale te na dworze to inna sprawa .biegnie szybko do domu , po spacerze jakby się obawiał że go straci.Niedługo postaram się przesłać jego zdjęcia .

Pozdrowienia
Hanna

Pedro trafił do RAJU!!!:loveu::multi::multi::loveu:

Gdyby nie Pani i Pani Rodzina, biedaczysko zamiast spać na miękkim dywanie i beztrosko bawić się na śniegu, bewnie trząsłby się teraz z zimna w boksie...

Pozdrawiam serdecznie

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam nadzieję, że to tylko przejęzyczenie i wszystkie 4 psiaki mają się dobrze :cool3:
może chodzi o to, że jamniorek jako najmniejszy nie biega z nimi, bo trudno mu nadążyć na tych krótkich łapkach

Posted

Szanowni Państwo - schronisko A-S / Panie wolontariuszki /
Tak jak powiedziałam poprzednio wysyłam nową porcję karmy w ilości
60 kg / tak jak wg/ zobowiązania ustalonego z Kierownictwem schroniska .
Formularz adopcyjny wysłałam , ponieważ nie dostałam jeszcze książęczki nie wysyłajcie już Państwo , mój weterynarz zaszczepił psa na wściekliznę , parwo i nosówkę .Pedro jest kochany , właśnie rodzina przyjechałam po mnie do pracy i pojechaliśmy razem na spacer nad morze.JUż chasa z psami .Zaraz też przychodzi młody kolega i wyśle Państwu zdjęcia Pedra - Pyszczka z naszego domu .
Pewnie jesteście Panstwo zdziwieni dlaczego na nazsym forum są jakieś wpisy osób trzecich potraktujcie to jako spam . Problem polega na tym że pozwoliłam sobie na forum , skrytykować metody postępowania jednej dogomaniaczki , jedna z nich o imieniu Bianca , nie reprezentująca żądnej instytucji statutowej / schronisko , TOS , POlicje dla zwierząt, Patrol dla zwierząt itp , przyjęła psa ,z interwencji którego następnie oddała innej osobie ta natomiast jeszcze innej w efekcie ktorego zdrowe zwierzę straciło życie/ zostało uśpione / oczywiście wszystkie te przekazywania zwierząt odbywały się na zasadzie ustnej umowy Pani Bianca nie znała nawet adresu osoby ktora psa ostatnia adoptowała itp Poniewaz zawsze przy każdej mojej adopcji psa byłam dokladnie spisywana włacznie z peselemi przekazywana do Pań wolontariuszek poleconych przez Kierownictwo odpowiedniej instytucji statutowej ;schroniska bądz OTOZ .z wizytami pzredadopcyjnymi Więc sytuacja mną wstrzasneła
Ponieważ Pani ta nasłąla na mnie cała zgraję innych gogomaniaczek-przyjaciółeczek ktore
nie posiadając stosownych argumentów obrażają mnie wulgarnie na forum
postanowiłam nie mająć niestety dużo czasu przekazać tą sprawę właściwym władzom . Może wreszczie wśród tzw dogomaniaczek opiekujacych się zwierzętami rzeczywiście nastąpi jakiś ład , założy się kartoteki z nazwiskami , ewidencje / będą podlegać instytucjom statutowym , będą listy oczekujących itp I pozwoli to uchronić biedne zwierzęta pszed osobvami ktore pod zasłoną dogomnaniaczki i tzw cioteczki ukrywają swoje nikczemne nieraz oblicza . Oczywiście Pani Bianca jest osobą na wskroś uczciwa i jak twierdzi sama przechowuje zwierzęta ze schronisk/ jak czytałam ma ich nawet osiem i więcej utrzymując je z własnej kieszeni , ale niestety inne osoby mogą mieć inne oblicza .

Posted

Oj niezbyt przyjemnie się tutaj zrobiło:cool1:, Pani Hanno z całym szacunkiem, poznałam Pedra tylko przez chwilę, fizycznie mało udzielam się w pomocy, ale miałam tę okazję i psiak zaprowadził mnie na ten watek. Poprosimy zatem o fotki i utnijmy wszystkie niesnaski. Żeby znów było tu przyjemnie zajrzeć

Posted

KUNA 85 napisał(a):

Formularz adopcyjny wysłałam , ponieważ nie dostałam jeszcze książęczki nie wysyłajcie już Państwo , mój weterynarz zaszczepił psa na wściekliznę , parwo i nosówkę .

Nie wysłała mi Pani swojego adresu więc jak miałam wysłać zaświadczenie o szczepieniu? Umowa adopcyjna dopiero do nas dotarła.

BIANKO może zamiast tu wpadać i wprowadzać zamieszanie napiszesz o co dokładnie chodzi? Bo ja niestety nie mam pojęcia. Znamy się na forum nie od dziś i powiem Ci szczerze,że to trochę nieuczciwe wpadać na watek,rzucać hasło i znikać.

Posted

Chodzi i to , że Kuna niesamowicie zbulwersowana sprawą Loli wpadła na mój wątek i mi naubliżała

KUNA 85 napisał(a):
Ja także przeżyłam szok , dlatego przyłączyłam się do Państwa tematu na forum.Trzeba nagłośnić w mediach te historie z opisem niechlubnej roli Żurawia , Bianci i osoby która uśmierciła biednego Ozziego . Przecież napewno są osoby które je znają mieszkają obok nich , znają nazwiska , gdzie chodzą do szkoły itp, nastepnie wytoczyć im proces sądowy , nato jest paragraf i obecnie już po nowelizacji dosyć duże konsekwencje .
a po wyroku opisać ich z nazwiskami ze zdjęciami na forum , pójść do szkoły i wywiesić ogłoszenie i pokazać kolegom z jakiego typu zwyrodnialcami chodzą do szkoły ,przekazac informacje ich Rodzicom, opisać historie w lokalnych i ogólnopolskich gazetach ze zdjęciami .MOże potencjalni mordercy, zwyrodnialcy biednych kalekich psychicznie i fizycznie zwierząt które same nie są w stanie się obronić i z wielkim zaufaniem podchodzą do ' nowego ' włąsciciela , zrozumieją że w nas jest siła i każdy nikczemny postępek będzie przez nas i organy ścigania rozliczany i napiętnowany .

a sama choć ma czas na wypisywanie głupot na innych wątkach , nie odzywa sie na wątku Kawy którą wyadoptowała pół roku temu . Karmi dziewczyny co kilka miesięcy dziwacznymi opisami i znika .
Dlatego tez na pw poproszono mnie o wpadnięcie tutaj , by choc Perdo nie znikną , bo czy Kawa żyje , tak naprawdę nie wiadomo .
Bądz lepiej ostrozna , bo ta pani pisze wiele nieścisłości .

Posted

sory wystarczy troche pomyśleć żeby poprostu zignorować posty kuny.
Kobieta chce poprostu zaświadczeń i wogóle jakiś wyjaśnień o tym ze bianka bierze zwierzęta na tymczas-niewiem nie rozumiecie tego.
Przecież całe dogo działa w ten sposób że kazdy ma "coś" na tymczasie to co każdy ma Kunie przedstawiać co???pozwolenie ? przecież to śmieszne.
Nie rozumiem tego czy to ze Kuna adoptowała psa z drugiego kąta Polski upowaznia ją do tego zeby wpadac (jak to pisze truskawa144) na watek Loli i żadać i to jeszcze na piśmie dowodów na działanie tymczasu Bianki.
Proponuje Kunie zająć sie dwoma wątkami w których jest główna bohaterka i moze wreszcie wtawic fotki psów ktore adoptowała,nierozumiem czy zrobienie psu fotki i zrzucenie na kompa zajmuje kilka miesiecy :shake:

Posted

Czekamy więc na foteczki i doliczenie sie psów. Mam nadzieję, że osoba tak angażująca sie w pomoc zwierzętom, adoptująca z 2 części kraju jest OK i oprócz komentarzy o innych Dogomaniakach pokaże te, którym pomogła. Może Zbójini (przywiózł) Pedra - coś wiecej się dowie ;)
Jeśli nie wie wiesz - jak wkleić - to napewno dogomaniacy pomogą...

Posted

Redpit napisał(a):
Może Zbójini (przywiózł) Pedra - coś wiecej się dowie ;)

W tej chwili mogę tylko zaproponować zrobienie wizyty poadopcyjnej.

Psa odebrali ode mnie porządni, mili Państwo w wieku okolo 50-60 ( bylo ciemno przepraszam jeśli kogoś uraziłem) dobrze ubrani. Podjechali średniej klasy zachodnim autem. Pani zwróciła uwagę, że pies ma zaniki mięśni.
Jak znam się na ludziach to mocno bym się zdziwił gdyby byli zamieszani w jakis niecny proceder.

Mam kilka pytań jesli można.

1. Czy została zrobiona wizyta przedadopcyjna?
2. Czy zostały sprawdzone dokumenty osób adoptujących psa?
3. Czy została sporządzona dwustronna umowa adopcyjna?

Posted

Zbójini napisał(a):

1. Czy została zrobiona wizyta przedadopcyjna?
2. Czy zostały sprawdzone dokumenty osób adoptujących psa?
3. Czy została sporządzona dwustronna umowa adopcyjna?

1. Nie. - P. Hanna miała sama po Pedra przyjechać,rozmowy o tym toczyły się kilka miesięcy,nie tylko ze mną ale i z kierownikiem. W ostatniej chwili okazało się że nie przyjedzie i zaczęliśmy szukać transportu.

2. Jedyną osobą która poznała p.Hannę jesteś Ty więc jak mięliśmy dokumenty sprawdzić?

3. Dwustronna? Możesz wyjaśnić co masz na myśli. Standardowa umowa adopcyjna wymagana w naszym schronisku została sporządzona i jest u nas.

MartynaP - Ja się nie czepiam Bianki, chodzilo mi o to,że my na tym wątku nie wiemy o co chodzi więc to co napisała mnie osobiście nic nie mówi a jesli coś się wydarzyło co Biankę niepokoi w związku z adopcją Pedra lub osobą p. Hanny to chętnie się dowiem o co chodzi. Bo po tych kilku zdaniach poczatkowych niewiele mogłam wywnioskować.

Niestety nie siedze na dogo wystarczająco dużo i nie czytam praktycznie żadnych wątków poza "swoimi" bo nie mam zywczajnie czasu więc nie mam pojęcia kim jest Kawa,Lola i o co tu chodzi ani kto ma rację.

Mam nadzieję,że szybko dostaniemy fotki Pedra i wszystko się wyjaśni.

Posted

Szanowni Państwo, właśnie przed chwilą wysłałam na adres e-mailowy schroniska w klomnicach do Pana Kierowika Kaczmarka aktualne zdjęcia
Pedra / bo to schronisko jest dla mnie stroną w umowie adopcyjnej / jak już powiedziałam ja takową umowę adopcyjną wysłałam z adresem i peselem itp natomiast do tej pory nie dostałam od wolontariuszki przyżeczonej książęczki zdrowia psa . W przeciwieństwie do dogomaniaczki Bianci mój pies żyję i kwitnie . Wysłąłąm takżę zdjęcia drugiej podopiecznej na adres Pań Ani i Ewy Wyżyn z OTOZ BIałystok. Ponieważ za wypowiedzenie słów prawdy o postępku Dogomaniaczki Bianki w wyniku czego doszło do przekazywania z rąk do rąk i tak skrzywdzonego przez los , psa nie wiadomo gdzie nie wiadomo przez kogo i w efekcie eutanazja tegoż psa ,narasta w stosunku do mnie fala prześladowań i wulgaryzmów przyjaciółek-cioteczek tejże Pani
Więć postanowiłam sprawę przekazać organom statutowym .

Posted

[quote name='KUNA 85']Szanowni Państwo, właśnie przed chwilą wysłałam na adres e-mailowy schroniska w klomnicach do Pana Kierowika Kaczmarka aktualne zdjęcia
Pedra / bo to schronisko jest dla mnie stroną w umowie adopcyjnej / jak już powiedziałam ja takową umowę adopcyjną wysłałam z adresem i peselem itp natomiast do tej pory nie dostałam od wolontariuszki przyżeczonej książęczki zdrowia psa .
Podkreślam,że nie chodziło o KSIĄŻECZKĘ tylko o zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę a to dwie różne rzeczy. Prosiłam Panią o podanie adresu na PW ponieważ nie ma mnie w schronisku i nie mam dostępu do umowy adopcyjnej którą Pani przysłała a która dotarła do nas kilka dni temu. Zaświadczenie mam w domu i gdybym dostała adres tak jak prosiłam już dawno było by u Pani.

Fotki Pedra właśnie dostałam bo przychodzą do mnie nie do kierownika.
Zaraz zmniejszę i wrzucę.

Edit:

Posted

truskawa144 napisał(a):
1. Nie. - P. Hanna miała sama po Pedra przyjechać,rozmowy o tym toczyły się kilka miesięcy,nie tylko ze mną ale i z kierownikiem. W ostatniej chwili okazało się że nie przyjedzie i zaczęliśmy szukać transportu.

2. Jedyną osobą która poznała p.Hannę jesteś Ty więc jak mięliśmy dokumenty sprawdzić?

3. Dwustronna? Możesz wyjaśnić co masz na myśli. Standardowa umowa adopcyjna wymagana w naszym schronisku została sporządzona i jest u nas.

Prosze Cię , nie dobieraj tego jako atak tylko radę.

Ad. 1. Trzeba było załatwić wizytę p. adopcyjną przez dogomanię.
Ad. 2. Trzeba było sprawdzić dokumenty przy okazji wizyty przedadopcyjnej a mnie no upoważnić do ich powtórnego zweryfikowania przy przekazywaniu psa.
Ad. 3. Dwustronna czyli podpisana przez obie strony. Można było dać mi 2 egzemplarze podpisaną jednostronnie przez schronisko z prośbą o pobranie podpisu przy przekazywaniu psa i odesłanie 1 egzemplarza.

Sądziłem że macie takie sprawy uregulowane dlatego nie wnikałem. Byla rozmowa tylko o dosłaniu zaświadczenia na wściekliznę. Nastepnym razem przy transporcie sprawdze wszystko żeby nie być w coś wmanewrowanym.
gdybyscie postepowali w ten sposób mozna by uniknąć zarówno skrzywdzenia jakiegoś zwierzaka jak i pomówień i bezzasadnych domniemań co do ludzi którzy ratują psy dając im dom.

Pedro-Pyszczku! Mordko nasza ! Jeszcze czujemy Twoją obecność w aucie:diabloti:

Posted

Zbójini napisał(a):

Ad. 1. Trzeba było załatwić wizytę p. adopcyjną przez dogomanię.
Ad. 2. Trzeba było sprawdzić dokumenty przy okazji wizyty przedadopcyjnej a mnie no upoważnić do ich powtórnego zweryfikowania przy przekazywaniu psa.
Ad. 3. Dwustronna czyli podpisana przez obie strony. Można było dać mi 2 egzemplarze podpisaną jednostronnie przez schronisko z prośbą o pobranie podpisu przy przekazywaniu psa i odesłanie 1 egzemplarza.

1/2 Gdybym wiedziała wcześniej,że tak będzie to bym postarała się to zorganizować ale wtedy Pedro by na pewno nie mógł pojechać z Wami. Poza tym nie podejrzewałam osoby która od wielu miesięcy interesuje się psem,dzwoni do mnie i do kierownika itd o jakieś złe zamiary,z rozmów z nami wynikało,że wszystko jest ok,poza tym pewne informacje o p.Hannie się potwierdziły wcześniej. Poza tym gdyby p.Hanna przyjechała tak po prostu z ulicy to nic poza umową adopcyjną nie było by wymagane a tak to miało na początku być.
3. My mamy swoje zasady i nie ma u nas opcji umowy dwustronnej. U nas to osoba adoptująca psa podpisuje umowę adopcyjną. Jeśli z jakichś względów potrzeba potwierdzenia,że pies jest ze schroniska to takie zaświadczenie wystawiamy.
Moja sąsiadka adoptowała psa ze schroniska w Częstochowie, byłam tam z nią i tam też nie było jednej umowy dla schroniska a drugiej dla adoptującego wiec to nie jest nasz wymysł. Fakt,że schronisko częstochowskie nie jest wzorem do naśladowania ale pokazuje to ze nie tylko u nas tak jest.

Żeby było jasne - ja nadal p.Hanny o nic nie podejrzewam. Pedro bardzo dobrze wygląda na fotkach, p.Hanna jest z nami w kontakcie,wszystko jest ok. Nie znam sprawy Loli czy tez Kawy i nie wiem o co chodzi. Mogę tylko oceniać p.Hannę na podstawie naszego kontaktu z nią a tu nie mam zastrzeżeń.