Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak, są wstępnie umówieni. Zostawiłam mu Twój nr.tel. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to dojeżdżając do czewy zadzwoni do Ciebie. Tak jakieś pół godz wcześniej

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pedro przyjechał do mnie koło 16.00,pospał trochę i właśnie pojechał w dalszą drogę. jest bardzo wystraszony i jak się okazało nie umie chodzić po schodach ale jest bardzo cierpliwy,grzeczny,ładnie jeździ autem.
Teraz tylko czekamy na relacje z nowego domu:loveu:

Posted

lizka121 napisał(a):
Jak minęła podróż? BAAARDZOśmy są ciekawi co u Pedra

no w miarę w miarę, poza jednym pawiem i siku do bagażnika OK:mad::diabloti:
Ale spoko. To troche pewnie moja wina bo pędziłem a siku to pewnie po pawiu ze stresu:evil_lol:
Ogólnie pies w nienajlepszej kondycji psychicznej, mało mi nie nawiał w pola jak odworzyłem bagażnik w oczekiwaniu na nowych Właścicieli ale nie ze Zbójinim takie numery:diabloti:.
Odbiór nastapił ok. 00:30 koło obwodnicy jak bylo umówione. Piesio o dziwo wskoczył im do auta od razu. Pewnie dupkę juz zdąrzyło przymrozić:evil_lol:. Państwo z dużym sercem:multi:

Tak więc melduję wykonanie zadania:diabloti:

Posted

Zbójini dzięki bardzo:loveu:

Pedro był wczoraj na prawdę wystraszony sytuacją i nowymi ludźmi ale to dobry,kochany i mądry psiak. Jak już pozna i zaufa to będzie najlepszym przyjacielem.

lizka121 - Dzięki za pomoc:loveu:

Posted

Po przekazaniu przez Bardzo miłych Państwa Pedra , po przyjeżdzie do domu ,został wykąpany , dostał porcję kurczaka z ry żem, został zaakceptowany przez nasze psy tak więć zostaje już na stałe u nas , noc przespał całą w ciepłym posłaniu z runa owczego, czysty ,najedzony pogryzając sobie suszone ucho, dzisiaj rano niestety wnoszony / bo nie umie chodzić po schodach / wyszedł na spacer i pomału stara się wychodzić ze swojego pokoju, merda ogonem , tuli się jest spokojniejszy a teraz już sam wszedł po schodach/ przed chwilą / ,aktualnie zjadł i śpi w swoim posłaniu . Mam prośbę do Pani Martyny o informację czy był szczepiony p/ko wściekliżnie , w poniedziałek przychodzi nasz weterynarz i chciałabym mu zrobić gruntowne szczepienia , odrobaczyć itp Bardzo wielkie podziekowania dla Pana Roberta i jego zony , Pani Martyny i całej miłej rodziny sympatyków schroniska w Jamrozowiznie .
pozdrowienia Hanna

Posted

O jak miło czytac takie wspaniałe wieści!!:loveu::multi:

Jaka to musi być dla Pedra wspaniała odmiana - kurczaczek, posłanie z runa owczego, uszko do podgryzania, miłość - marzenia każdego schroniskowego psiaka.

Dziękujemy serdecznie za okazane serce dla tego przystojniaka:loveu:

Posted

KUNA 85 napisał(a):
Mam prośbę do Pani Martyny o informację czy był szczepiony p/ko wściekliżnie ,

zapomniałem z tego wszystkiego. p. Martyna prosiła zeby przekazać, że zaświadczenie o szczepieniu dośle i ewentualnie inne formalności załatwi z Państwem korespondencyjnie.

życzę powodzenia

Posted

Pewnie,że się nie myliłam. Pedro był tak długo wyczekiwany,wypatrzony,zaklepany i wytęskniony. To musiał być strzał w 10:loveu:
Zaświadczenie o szczepieniu mam tylko oczywiście zapomniałam podać.
Poproszę adres na PW to wyślę pocztą.

Posted

Pedro-Pyszczek
Sam wchodzi po schodach ,jest spokojniejszy znacznie , poznaje otoczenie, akceptuje nasze dwie kotki / za co jestem mu wdzięczna /
zaraz dostaną kolację / dla Pedro-Pyszczka kurczak z ryżem i marchwianką
mam doświadczenie w prowadzeniu psów po schronisku , moje dwa psy są też ze schronisk po przejściach .Z tego co przeczytałam jeszcze raz jestem Państwu bardzo wdzięczna za sprawną akcję .Wielkie specjalne podziękowania dla Pana Roberta , Chciałam tylko podkreslić żebyście Państwo wiedzieli z jakim wspaniałym gestem spotkaliśmy się ze strony Pana Roberta chociaż progowe ustalenia były inne , Pan Robert za przewóz jak widzimy z problemami i dużymi utrudnieniami dla Pana I Rodziny nie wziął od nas pieniędzy .
ukłony Hanna

Posted

Pedro- Pyszczek przeżywa swoje chwile wielkiego szczęścia ,czysty , pełny brzuszek, z upodobaniem leży na miękkim dywanie z rozłożonymi kończynami ,nastrój depresyjny powoli mija , chwilami bawi się z naszą suczką ,uczy się wszystkiego od nowa , nawet podnoszenia nóżki w wiadomym celu .Nasze psy go zaakceptowały od czasu do czasu jest strofowany delikatnie przez Ryża .Lubi nasze kotki i czule je liże , jest kochanym wrażliwym psem .Postaram się przysłać zdjęcia ,Tak jak już pisałam moje dalsze zobowiązania przenoszę na suczkę agorę i szukam już dla niej domu , chciałabym usłyszeć parę słów na jej temat

Pozdrowienia Hanna`

Posted

KUNA 85 napisał(a):
Pedro- Pyszczek przeżywa swoje chwile wielkiego szczęścia ,czysty , pełny brzuszek, z upodobaniem leży na miękkim dywanie z rozłożonymi kończynami ,nastrój depresyjny powoli mija , chwilami bawi się z naszą suczką ,uczy się wszystkiego od nowa , nawet podnoszenia nóżki w wiadomym celu .Nasze psy go zaakceptowały od czasu do czasu jest strofowany delikatnie przez Ryża .Lubi nasze kotki i czule je liże , jest kochanym wrażliwym psem .Postaram się przysłać zdjęcia ,Tak jak już pisałam moje dalsze zobowiązania przenoszę na suczkę agorę i szukam już dla niej domu , chciałabym usłyszeć parę słów na jej temat

Pozdrowienia Hanna`

Faktycznie PIES - ANIOŁ:loveu::multi:

Samych cudownych chwil w Nowym Roku dla całej Rodziny!!!

Posted

Pedro przeżywa swoje psie szczęście , dostał dziś w prezencie żółtą piłeczkę , kocha biegi z moimi dwoma psiakami,zakręca koła na śniegu chwyta do pyska kawałki śniegu , bardzo lubi spać na miękkim dywanie ,
jest spokojny i ufny , dwie kotki w domu " toleruje " ale te na dworze to inna sprawa .biegnie szybko do domu , po spacerze jakby się obawiał że go straci.Niedługo postaram się przesłać jego zdjęcia .

Pozdrowienia
Hanna