Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciacholku...
Niech to diabli...

Jak tu myśleć pozytywnie, skoro nawet tak wspaniały psiak nie daje się wyadoptować...
Ja już naprawdę nic nie rozumiem...

Ciacho chyba tak jak Neruś nie ma teraz ogłoszeń i Allegro...
Czy oprócz SZPILKI (Której Allegro ciągle zdejmują) nikt nie może w tym pomóc ?

Posted

Ciacho nie znajduje domu, bo do łagodnych nie należy. Nawet pracownicy nigdy nie wiedzą, czego się spodziewać :roll: Niezbyt przyjaźnie patrzy mu z oczu wbrew pozorom :-(

Posted

Nie wiem. Nie każdy przecież szuka pluszowej zabawki. Przyznam, że chociaż bywałam w schronie w wakacje codziennie, a i teraz bywam raz w tygodniu, do Ciastka nie podchodzę. Chłopcy nie ufają mu, a oni wiedzą co mówią, bo codziennie mają z nim styczność, choćby przy karmieniu. Jeżeli Ciacho znalazłby dom, to tylko u wyjątkowo odpowiedzialnych ludzi :-( Każdy pies zasługuje na dom i swoja szansę, ale wg mnie- to wjątkowo trudny przypadek, i ewentualni przyszli właściciele muszą być tego świadomi, żeby nie doszło do tragedii.

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
To narazie chyba damy sobie spokoj z hopaniem

A ja tam hopnę mimo wszystko ... a moze ktoś odpowiedni się znajdzie , bo wiadomo już że nie moze to byc "pierwszy lepszy"

Posted

Problemy ma nasz Ciacholek i to duże... Tak jak w poście KWL-a - chyba zaszkodziła mu ta adopcja... Tu pozwolę sobie zacytować Agatkia, bo to cała prawda... Niestety.
...Chłopcy nie ufają mu, a oni wiedzą co mówią, bo codziennie mają z nim styczność, choćby przy karmieniu. Jeżeli Ciacho znalazłby dom, to tylko u wyjątkowo odpowiedzialnych ludzi :-( Każdy pies zasługuje na dom i swoja szansę, ale wg mnie- to wjątkowo trudny przypadek, i ewentualni przyszli właściciele muszą być tego świadomi, żeby nie doszło do tragedii.

W tej chwili mamy sytuację zdecydowanie poważną.
Jak wynika z mojej dzisiejszej rozmowy na temat Ciasteczka -
nie mamy zbyt wiele czasu na znalezienie psiakowi bardzo, ale to bardzo odpowiedzialnego Opiekuna !

Ciacho ma jeszcze ostatnią szansę,
ale chyba wyłącznie poprzez adopcję przez Osobę znającą b.dobrze psychikę takich psów, ewentualne powody wywoływania złych zachowań.
Osobę zdecydowaną na uczenie psa ponownie prawidłowych "dobrych" zachowań.
Sama nie wiem...
Behawiorysta z powołania ????? I z dużą wiedzą...

Ja jestem za ponownym ogłoszeniem z nieco zmienionym tekstem !
Nie wyobrażam sobie, by nie dać Ciasteczkowi szansy...
Może w tak skrajnej sytuacji, gdzie życie psa jest zagrożone, znajdzie się jednak ten właściwy, mądry i naprawdę zaangażowany Opiekun...
Ten pies to wyzwanie !!!
A przy tym taki piękny...

• 5 weeks later...
Posted

majku33krakow napisał(a):
odszedł,a co konkretnie mu było:placz:,kiedy sie dowiemy konkretnie co sie stało?

Gdy widziałam go ostatni raz po powrocie z adopcji to wyglądał na zdrowego :cool3:

Posted

Zdrowego nie, ale agresywnego tak...

Dlaczego nagle wszyscy się budzą "po sprawie", trzeba było działać wcześniej, pomagać, socjalizować go, zabierać na spacery, szukać domu, a nie teraz krzyczeć "trzeba z tym coś zrobić".

Bo uwieżcie kto jak to, Patrycja walczy o psy do samego końca i nigdy nie usypia psa "ot tak".

Więc jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to proponuję przedzwonić do Patrycji i osobiście z nią porozmawaić, a nie rozdumichwać kolejną aferę, która tylko zaszkodzi schronisku, które dzieki Patrycji i wielu innym osobom można nazwać schroniskiem, a nie jak do tej pory umieralnią.

Posted

Proszę nie rozwijajmy tego. Zapamietajmy Ciastka jako pieknego miłego psa jakim kiedyś był. Patrycja walczyła o niego do końca. Osobiście podejrzewam że Ciastko miał albo nowotwór, albo jakieś inne zmiany metabolizmu, biochemiczne czy inne wywołujące napady bólu, a w konsekwencji powodujące ataki agresji. Tak było dla niego lepiej.