Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

10.08.08 Niestety kochany Ciasteczek wrócił do schroniska, nie wiem jescze co się stało.

Witajcie

Oto Ciasteczko :-)

Trochę nietypowe imię jak na tak duzego owczarka ale dziwnie do niego pasuje. Psiak moim zdaniem niepospolitej urody.
I całkiem miłego charakteru - w stosunku do ludzi miły i towarzyski pieszczoch (zapewne cecha nabyta razem z kolorem :-) ), w stosunku do innych psów neutralny. Zaczepiony potrafi jednak pokazać agresorowi "gdzie raki zimują". Trudno w tej chwili powiedzieć jaki jest jego charakter. Na pewno dobrze o nim świadczy że pobyt w strasznych warunkach nie złamał jego charakteru i wiary w ludzi. Trudno więc powiedzieć jakby sprawdził się w roli obrońcy i stróża, niewątpliwie "solidne" :-) predyspozycje jednak posiada. To wielki sympatyczny pies. Wydaje się być także psem dość jeszcze młodym.

Ciasteczko przeżył już piekło - znalazł się w pseudo-schronisku zwanym diabłu na uciechę "przytuliskiem. Bo na prawdę był to psi obóz koncentracyjny. Zwierzęta trzymane były w ustawionych na gołym polu budach,
nieocieplanych, na łańcuchach, z ograniczonym dostępem do jedzenia i picia. Bez opieki weterynaryjnej i praktycznie bez kontaktu z człowiekiem.
Teraz po przejęciu zarządzania schroniskiem przez "Animals" psy mają przynajmniej pełne miski, kontakt z ludźmi i opiekę weterynaryjną. Ale to w dalszym ciągu nie jest dom.

Dla Ciasteczka najlepszy byłby chyba dom z ogrodem w którym mógłby wybierać czy nocuje w domu cz na zewnątrz - w lecie prawie na pewno wybierze ogród :-)

Ciasteczko potrzebuje waszej pomocy !
Kontakt w sprawie adopcji okaukaski@wp.pl
Kontakt telefoniczny 0-609-776-794

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no piękniutki, naprawdę, tylko, że zawsze mniejsze psy bardziej są ,,w modzie,,jak tak w ogóle można napisac, ale mam nadzieję, że to cudo znajdzie domek:cool3:

Posted

Nad tym allegro trzeba bedzie popracować troszkę - stuningować lekko :-)
Sądzę też że dobrze by było podzielic na trzy tak jak wątki, napisać zwracające uwagę i wyciskające łzy nowe teksty i odnowić szatę graficzną.
To z reguły podnosi odwiedzalność i zwiększa szanse

Posted

Zdecydowanie trzy oddzielne, większe szanse, lepsza ogladalność.
Poza tym mimo podobnego wyglądu to są trzy zupełnie różne psy o różnych wymaganiach i predyspozycjach. Mówiąc językiem reklamy oferta musi być skierowana do różnych "targetów"

Posted

Hmm na to nie wpadłem - na razie jednak zostawie tego mixa kaukaza w tytule - ludzie chyba bardziej kojarzą owczarki kaukaskie.

Posted

jesli mi przeslecie gotowy teks według waszegp pomysłu i dane nr tel

zrobie psiakowi allegro

rozdziele te ogloszenia na 3 jak piszecie na molosach .......podeslijcie mi teksty .........

Posted

Na dobry tekst chwilkę trzeba poświęcić. Na pewno coś wspólnie wykoncypujemy :-) W weekend mnie raczej nie bedzie on-line, proszę opiekujcie się wątkiem żeby nie spadł gdzieś daleko.

Posted

rybon36 napisał(a):
to raczej mix moskiewskiego stróżującego niż kaukaza, bardzo ładny psi pychol:placz:

Wtrącę tylko parę słów ;)
Moskiewski stróżujący - krzyzówka bernardyna z kaukazem ;), rasa nieuznawana przez FCI, pies stróżująco obronny ... nie dla każdego :shake:
Trzymam kciuki za niego , oby znalazł się ktoś odpowiedzialny :cool3:

Posted

Rossa napisał(a):
Wtrącę tylko parę słów ;)
Moskiewski stróżujący - krzyzówka bernardyna z kaukazem ;), rasa nieuznawana przez FCI, pies stróżująco obronny ... nie dla każdego :shake:
Trzymam kciuki za niego , oby znalazł się ktoś odpowiedzialny :cool3:

W przypadku Ciasteczka (...?) nie ma powodu do niepokoju.
Wg info, jakie KWL uzyskał "u źródła" ten egzemplarz mixa jest taki jak opis w pierwszym poście !!!!
Przyjazny ludziom !!!!

Najwyraźniej nie udało się go zdołować...

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
W przypadku Ciasteczka (...?) nie ma powodu do niepokoju.
Wg info, jakie KWL uzyskał "u źródła" ten egzemplarz mixa jest taki jak opis w pierwszym poście !!!!
Przyjazny ludziom !!!!

Najwyraźniej nie udało się go zdołować...

Zgadzam się z opisem KWL , ten post to tylko tak profilaktycznie i w celu wyjasnienia "moskiewski stróżujący" bo mimo wszystko uwazam że nie dla każdego taki psiak , ale to jest oczywiste;) Nie napisze tu nic nowego , ale niektóre psiaki ze schroniska mogą z czasem pokazac pazurki i ewentualny nowy właściciel powinien być na to przygotowany "psychicznie " aby w razie czego popracował z psiakiem a nie zaprowadził z powrotem tam skąd go zabrał :shake:

Posted

Rossa napisał(a):
Zgadzam się z opisem KWL , ten post to tylko tak profilaktycznie i w celu wyjasnienia "moskiewski stróżujący" bo mimo wszystko uwazam że nie dla każdego taki psiak , ale to jest oczywiste;) Nie napisze tu nic nowego , ale niektóre psiaki ze schroniska mogą z czasem pokazac pazurki i ewentualny nowy właściciel powinien być na to przygotowany "psychicznie " aby w razie czego popracował z psiakiem a nie zaprowadził z powrotem tam skąd go zabrał :shake:

W tej sprawie jesteśmy zgodne.
Przyszły Opiekun musi mieć pojęcie o problemach, które czasem występują.

Co nie zmienia faktu, że Ciasteczko jest słodki !!!!

Posted

Ciasteczko jest uroczy i z tego co wiem jest to sympatyczny pies. Oczywiste tez jest że przyszły jego opiekun musi mieć odpowiednie warunki i predyspozycje oraz wiedzę. Ja zresztą żadnego psa nie dam na zasadzie "chcesz to bierz". A Ciasteczko musi znaleźć super domek i odpowiedzialnego opiekuna