Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nero potrzebuje domu jak najszybciej. Mimo tego że teraz ma już niezłą opiekę to jest starszy już wielkopies o dość sfatygowanym zdrowiu. Bardzo, bardzo potrzebne jest mu ciepłe miejsce na zimę. Nie buda, nie kojec gdzie wilgoć będzie dalej degenerowała jego już i tak nie najsprawniejsze stawy...
I miejsce gdzie będzie miał swojego człowieka dla którego będzie mu się chciało żyć...
Co do dogadywania, kaukazy z reguły ignorują małe psy, jeśli małe nie próbują zaczepiać. W tym konkretnym wypadku myślę że jeżeli twój psiak będzie reagował prawidłowo na ostrzeżenia i nie zawracał Nerowi głowy to kohabitacja byłaby możliwa i stosunkowo prosta. Ale pewności nie mam.
Tak jak napisała Przyjaciel Koni - najprościej zadzwonić do naszej koleżanki która ma częsty kontakt bezpośredni z Nerem i z nią o nim porozmawiać.

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To proszę o kontakt do opiekuna psiaka. Chętnie porozmawiam. Jestem gotowa na jego dotychczasowe utrzymanie przesyłać jakieś sumy.
Co do mojego psiaka jakiego już mam, to ma on trochę "ADHD", ale słucha się i reaguje na komendy.
Zdaję sobie sprawę, że Nero na już potrzebuje domu, ale na budowie go nie zostawię z robotnikami :(
Jak adopcja by się udała, to na pewno Nero nie zostanie na podwórzu w żadnym kojcu... Nie mam sumienia tak psa trzymać. Będzie miał miejsce w domu - jest jego pod dostatkiem...

Neruś... wytrzymaj:(

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Cinusiowa, a skąd Ty jesteś ?

Obecnie Słubice - zachodnia granica 3 km od Świecka - woj. lubuskie, ale dom który remontujemy jest kilka kilometrów od Słubic w małej wiosce.

Posted

To nie takie proste. Oczywiście mogę wysłać namiary, tylko dla Nero to nie jest rozwiązanie. Oczywiście bardzo doceniamy twoją propozycję, ale Nero potrzebuje domu już, teraz. Niestety wiosny w obecnych warunkach może po prostu niedożyć. U niego już występują zmainy w stawach... Pod troskliwą opieką, z ciepłym domkiem, ze "swoimi" ludźmi mógłby jeszcze rok dwa może nawet więcej cieszyć się życiem... A tak bardzo niepokoję się nadchodzącą zimą...bardzo :-(

Posted

Nie mogę zamydlać wam oczu, że do zimy go zabiorę... :((Wiem, że to mało realne. Nie mam nawet, gdzie go zabrać tymczasowo, bo póki co jestem w bloku u rodziców i nie dość, że to małe 3 pokojowe mieszkanko, to mój psiak i mojej mamy już tutaj są :((

Posted

Jeśli ci na nim zależy to możemy spróbować znaleźć jakieś wyjście. Może się uda jakiś tymczas zroganizowąć, zebrać pieniądze na badania i podleczanie.
Ważne żeby w końcu ruszyć z miejsca.
Może masz kogoś kto wziąłby go na zimowanie ? Może za jakąś niewiwlką opłatą ?

Posted

Niestety nie mam gdzie go ulokować nawet tymczasowo... Siostra ma dom i podwórze, ale ona nie weźmie psa nawet na 5 minut :angryy:, bo sama ma labradora już umierającego (emerytkę z urzędu celnego):roll:

Przyszło mi też na myśl schronisko koło mnie w Ługach Górzyckich - stamtąd moja mama ma psiaka i mówiła, że warunki mają bardzo dobre. Ale obawiam się, że zabieranie Nercia z jednego schronu do drugiego nie jest dobrym rozwiązaniem... :roll:

Będę myśleć :???:

Posted

Wiadomość od: dorota_do2 (56) , wysłana z komputera o numerze IP: 80.48.73.20
Strona z przedmiotem: Przeżył piekło-owczarek kaukaski szuka domu!!!
Treść wiadomości:
taką wiadomośc dostałam z allegro tylko numer skasowałam i podaje na pw

"Czy Nero już znalazł dom?Jeżeli nie to proszę o kontakt Jak daleko od Łodzi mieszka Nero?
Mam duży ogród i ciepłą budę(broń Boże z łańcuchem i kojcem)ale nie wiem czy polubiłby konie i kota ?pozdrawiam"

Posted

[quote name='Beata19']Wiadomość od: dorota_do2 (56) , wysłana z komputera o numerze IP: 80.48.73.20
Strona z przedmiotem: Przeżył piekło-owczarek kaukaski szuka domu!!!
Treść wiadomości:
taką wiadomośc dostałam z allegro tylko numer skasowałam i podaje na pw

"Czy Nero już znalazł dom?Jeżeli nie to proszę o kontakt Jak daleko od Łodzi mieszka Nero?
Mam duży ogród i ciepłą budę(broń Boże z łańcuchem i kojcem)ale nie wiem czy polubiłby konie i kota ?pozdrawiam"
Do KWL to podeślij - ale z tego co wiem, to Nero musi być w domu, a nie w budzie..., bo psina ma słabe stawy