Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KWL napisał(a):
Michałek ma szansę na dom w Niemczech. Domek jest aktualnie bardzo dokładnie sprawdzany.

Skąd się nagle wyłoniła taka szansa KWL? Czy pies z Polski jechałby bezpośrednio do tego domku, czy po drodze, umownie mówiąc, czekać go będzie jeszcze jakaś para rąk? Jeśli, czyje to ręce?

"Prawdę mówiąc nie wiem. Wiem tylko że jest możliwośc takiej adopcji. To istotne ?"

Owszem, to istotne. Założyłeś psu wątek, leży Ci on na sercu, domyślam się, że pilotujesz sprawę adopcji (bo któż by inny) więc tym bardziej dobrze by było byś miał taką wiedzę. Za tym przecież (czy to fundacja, czy dom bezpośredni, prywatny) idą nieco odmienne warunki adopcji.
Po podpisaniu umowy z fundacją, przekazujesz jej psa i praktycznie nie masz już wpływu na jego los, stąd słuszne pytanie, zadane posty wcześniej, jaka to fundacja.

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie gniewajcie się i nie denerwujcie. Po prostu uważam że będąca na miejscu Patrycja jest osobą godną zaufania i dopilnuje żeby wszystko było dobrze. To nie będzie "dzika" adopcja. Jak zrozumiałem pies jedzie bezpośrednio do domku który się po niego zgłosił.

Posted

Dostałam zapytanie o Michałkomisze

Treść wiadomości:

Witam,

Bardzo spodobał mi się Misza. Właśnie na prośbę mojej samotnej cioci poszukuję psa który mógłby być i towarzyszem i obrońcą. Mieszka w Skórczu, w domu otoczonym polami i ogrodem. Jako że mieszka tam sama, czuje się zagrożona ze strony złodziei czy innych ludzi o złych zamiarach. Pragnie przygarnąć psa który by nie był dla niej niebezpieczny, a sprawił by że poczułaby się pewniej. Czy Misza lubi być głaskany, umie chodzić na spacer na smyczy ? Gdzie można by go poznać i ewentualnie odebrać ?

Pozdrawiam i życzę powodzenia w znajdowaniu nowych domów dla psich sierotek

dorota

Posted

Ta pani zadzwoniła także do Gosi. To nie do końca jest domek dla naszego Michałka. Michałek jak wiecie na smyczy chodzi... ciągnie potwornie. Ale napewno któryś nasz podopiecznych tam trafi :-)

Posted

Widziałem już. Niestety raczej nie chociaż sunieczka cudo :-) Zresztą dokładne poszukiwania odkładam na jutro. Wieczorem Gosia zadzwoni do Pani i dokładnie dopyta jaki ma pies być a jaki nie być i jakie są możliwości i doświadczenia tej Pani.

Posted

[quote name='KWL']Ta pani zadzwoniła także do Gosi. To nie do końca jest domek dla naszego Michałka. Michałek jak wiecie na smyczy chodzi... ciągnie potwornie. Ale napewno któryś nasz podopiecznych tam trafi :-)

A może jest przyzwyczajony do kolczatki?? :roll: Duże, silne psy na kolczatce są bardzo "sterowne" i nie ma problemu na spacerze, a bez kolczatki nie da się z nimi spacerować:shake: