Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

numer; 3188
numer chipa;
imię;MIMI
płeć;suka
wiek;ponad 10 lat
wielkość ; b.mała
rasa;mix sznaucera
data przyjęcia;22,03,2008
przebywa w boksie; biuro

Sprawa bardzo pilna
Do łódzkiego schroniska została przyniesiona maleńka 13 letnia sunia mix,a niektórzy nawet mówią że nie mix tylko sznaucerka.Sunia jest w opłakanym stanie.Przed wycięciem dredów nie było wiadomo gdzie ma przód a gdzie tył.Teraz nie wygląda ślicznie ale może już sie ruszać.
Sunia potrzebuje natychmiast DT lub stałego.
W schronisku na adopcję nie ma szans.Może znajdzie się ktoś kto kocha tą rasę i da maleńkiej upragniony domek na resztę jej dni.

kontakt
agamic@toya.net.pl
tel 792-061-133 Agnieszka

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rany boskie no i się poryczałam :placz::placz::placz:

brak mi słów jak można było maleństwo doprowadzić do takiego stanu!!! :angryy::angryy::angryy:

no i ja też mówię, że to nie jest mix tylko sznupcia - ona nie ma ząbków?

Posted

Ja ją dziś widziałam jak wetka, Agnieszka i Ewelina wycinały jej te dredy. Biedna jest strasznie.
To co zabieramy się za ogłoszenia? Mam nadzieje,że szybciutko ktoś się znajdzie.

Posted

Napisałam taki tekst do ogłoszeń, co o nim myślicie?
Coś wyrzucić? Coś dodać?

[FONT=Times New Roman]Ta malutka sunia – Mimi, to miniaturowa sznaucerka. Staruszka została przywieziona do schroniska w opłakanym stanie, wychudzona, wycieńczona i przestraszona a jej skórę zamiast sierści pokrywały dredy. Dredy zostały wycięte, sunia nie wygląda teraz uroczo ale sierść odrośnie i na pewno jej wygląd się poprawi. Mimi ma powyżej 10 lat, ale czy to znaczy że nic od życia już się jej nie należy? [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Została wyrzucona jak niepotrzebna, zużyta zabawka. Pozbawiona swojego kąta i miseczki ale przede wszystkim opieki człowieka, której teraz potrzebuje. I nie chodzi tylko o opiekę weterynaryjną ale również o poczucie bezpieczeństwa i przynależności na stare lata. Do czego jeszcze zdolny jest człowiek? [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Liczymy na to, że Ktoś z Państwa zobaczy w Mimi psiego przyjaciela i zapragnie dać jej schronienie w swoim domu na resztę jej życia.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Osoby zainteresowane prosimy o kontakt:[/FONT]

Posted

zmienić - mix sznaucerka na sznaucerkę miniaturową p&s - głowę daję że to nie mix

czy ktoś robi już allegro, ale potrzebne jest wyróżnione????

powysyłałam ją do ludzi którzy chcieli 12 letnią Zorkę, ale Zora jest zadbana i zdrowa i z papierami..... więc pewnie będziemy szukać dalej

Posted

ja zmieniłam tak

i zabieram się za ogłoszenia

Ta malutka sunia – Mimi, to mix sznaucera,( chociaż niektórzy mówią że to nie mix tylko sznaucera mini). Staruszka została przywieziona do schroniska w opłakanym stanie, wychudzona, wycieńczona i przestraszona a jej skórę zamiast sierści pokrywały dredy. Dredy zostały wycięte, sunia nie wygląda teraz uroczo ale sierść odrośnie i na pewno jej wygląd się poprawi. Mimi ma powyżej 10 lat, ale czy to znaczy że nic od życia już się jej nie należy?
Została wyrzucona jak niepotrzebna, zużyta zabawka. Pozbawiona swojego kąta i miseczki ale przede wszystkim opieki człowieka, której teraz potrzebuje. I nie chodzi tylko o opiekę weterynaryjną ale również o poczucie bezpieczeństwa i przynależności na stare lata. Do czego jeszcze zdolny jest człowiek?
Liczymy na to, że Ktoś z Państwa zobaczy w Mimi psiego przyjaciela i zapragnie dać jej schronienie w swoim domu na ostatnie dni jej życia
Osoby zainteresowane prosimy o kontakt:

Posted

ciapuś napisał(a):
a ja bym dopisała że niektórzy mówią że to nie mix tylko sznaucerka mini żeby ktoś nie czuł się oszukany jeśli okaże się że to jednak mix

to nie tak się robi :lol: - ja zawsze piszę że sznaucerek (w tych przypadkach kiedy jest bardzo sznaucerkowaty pies) a jak już się ktoś zakocha i pisze maila albo dzwoni to mówię/piszę że rodzice nie są znani i że 100% pewności nie mamy